Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím
Je mi 23 let a už od 11 let trpím akné. Bylo mi řečeno, že mám nějakou poruchu hormonů a to způsobuje, že se akné nemůžu zbavit. Někdy je lepší a najednou to vypadá děsně… Asi před měsícem sem si koupila make-up od značky Rimmel- Match perfection… Myslela jsem si, že by to mělo být lepší jelikož je to dražší značka, ale u mně asi ne… je to hodně hydratační make-up což je sice fajn ale myslím, že mi způsobuje zhoršení akné… Je pro mně i málo krycí a potřebuju poradit zda-li neznáte nějaký dobrý silně krycí make-up, který vydrží dlouho a dobře se s ním pracuje??? Přemýšlela jsem nad značkou M. A.C., ale nejdříve bych ocenila pár rad
Děkuji ![]()
@NickiD píše:
ZdravímJe mi 23 let a už od 11 let trpím akné. Bylo mi řečeno, že mám nějakou poruchu hormonů a to způsobuje, že se akné nemůžu zbavit. Někdy je lepší a najednou to vypadá děsně… Asi před měsícem sem si koupila make-up od značky Rimmel- Match perfection… Myslela jsem si, že by to mělo být lepší jelikož je to dražší značka, ale u mně asi ne… je to hodně hydratační make-up což je sice fajn ale myslím, že mi způsobuje zhoršení akné… Je pro mně i málo krycí a potřebuju poradit zda-li neznáte nějaký dobrý silně krycí make-up, který vydrží dlouho a dobře se s ním pracuje??? Přemýšlela jsem nad značkou M. A.C., ale nejdříve bych ocenila pár rad
Děkuji
Problém akne řeš komplexně. Navštiv dobrého kožního Dr., např. na doporučení nebo takového, který se touto problematikou zabývá a má výsledky. Řešit se dá, minimálně zmírnit a jaksi stabilizovat. Je to běh na dlouhou trať. V řádech měsíců. Make-up je až druhotná věc. Tady ti můžou holky nahazovat značky, ale to je nanic, každému vyhovuje něco jiného. Jsou i řady dekorativní kosmetiky z lékárny, které by ti možná vyhovovaly. Ovšem doporučuji nejdřív problém řešit s Dr. a „zgruntu“, případně se o značce taky poradit s Dr. ![]()
Ano, to je pravda, ale jelikož sem tento problém řešila už hodně krát a běhali sme všude možně tak mi buď řekli, že nevědí nebo, že mi dají hormony, které to zlepší, ale hormony jsem já i moje mamka odmítly… Problém řeším dál, ale potřebuji i make-up který by mi zakryl akné, protože se bez make-upu neobejdu a aspoň tehdy bych chtěla pěknou pleť
Díky ![]()
@NickiD rimmel není zrovna nic moc..šla bych do Vichy, LPR a podobně. Jsou dražší ale k pleti zase příznivější…
Mám Vichy aera teint pure a nemůžu si ztěžovat co se týká zakrytí, kvality, nanášení
akné mám po stimulacích, ale vždycky úspěšně zakryl a vydržel ![]()
@NickiD MAC jsem vyzkoušela a za mě dokonalý!!! Nikdy jsem lepší neměla…jen tedy investice je cca 700,– Kč, jestli si dobře vzpomínám.
Ale pokud má člověk problematickou pleť, tak dá myslím raději i pár korun navíc, jen aby vypadal lépe ![]()
http://www.vichy.de/…d/p1276.aspx Používám tento, vyzkoušela jsem kde co a tenhle je prostě bomba.
Používám ho pouze na sjednocení pleti. Nikdy jsem na akné netrpěla.
Já používám úplně obyčejný Essence make up-Pure skin. Taky mám docela akné, hlavně jak teď neberu antikoncepci a tenhle make up i pudr mi vyhovuje. Mám hodně mastnou pleť, na to používám zmatňující garnier krém a pak make-up nebo jen pudr essence, kryje dobře. A je to za fajn cenu.
La roche posay- Toleriane tient
Už jsem se také smířila, že akné se nikdy nezbavím… ![]()
@Anonymní píše:
Problém akne řeš komplexně. Navštiv dobrého kožního Dr., např. na doporučení nebo takového, který se touto problematikou zabývá a má výsledky. Řešit se dá, minimálně zmírnit a jaksi stabilizovat. Je to běh na dlouhou trať. V řádech měsíců. Make-up je až druhotná věc. Tady ti můžou holky nahazovat značky, ale to je nanic, každému vyhovuje něco jiného. Jsou i řady dekorativní kosmetiky z lékárny, které by ti možná vyhovovaly. Ovšem doporučuji nejdřív problém řešit s Dr. a „zgruntu“, případně se o značce taky poradit s Dr.
Opravdu krycí je od Dermacolu Cover, ale člověk se s ním musí naučit pracovat, je takový hutný. Jinak je ještě dobrý od La roche Tolerian Teint, ale už mi nepřijde tak krycí…
Jinak nepřekonatelný je na noc namazat obličej Zinkovým krémem. Krásně hojí a pomáhá ![]()