Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, mám poslední dobou problém s rukama. Nikdy jsem nemivala vyschle ruce, ani nic podobneho, nemusela jsem pouzivat zadne kremy, nic. Tak v pulce tehotenstvi mi ale zacalo byt HROZNE neprijemne, kdyz mi povyrostly nehty a treba jsem s nimi po necem prejela, musela jsem je strihat uplne nakratko (coz mi teda nevadi
). Ale po porodu se to jeste zhorsilo, nemůžu se ksoro dotknout látek, jako přejet po látce dlaní třeba, vyskakuje mi z toho husí kůže a skřípou zuby úplně. Nejhorší je třeba žehlení plen
Myslím si, že je to tím, jak neustále mám ruce ve vodě, a v různých pracích a jiných prostředkách, kvůli dítěti
pořád si je myju a taaaak, nevíte někdo, co s tím?? Je to příšerný, když třeba koupu malýho a mám ho pak utřít ručníkem tak bych vyskočila z kůže, musím nejdřív běžet a pořádně si ty ruce namazat (což není moc praktickýýýýýýýý…
) nikdy jsem nic podobnýho nemela, nevim jestli je to tou vodou, a taky kojím, tkaze jestli nemám málo nějakých látek v těle :/ ![]()
Mě na vysušené ruce pomáhá obyčejná modrá indulóna, někdy je dobré udělat na noc i takový zábal..
Co používáš za prostředek na nádobí? Já jedno období musela dokonce mýt nádobí v rukavicích (myčku nemáme) a koupila jsem si místo Jaru Feel eco. A večer pořádně namazat ruce (já mazala bambuckým máslem) a nasadila jsem takové ty rukavičky do tanečních.
No myju Jarem, ale to jsem myla vždycky a nikdy mi to nevadilo, proto je mi to divné.
bambuckým máslem a rukavičky?
to by pritel asi koukal, aby si nahodou nemyslel, ze chci delat buhvi co, kdyz prijdu spat v takovych rukavickach ![]()
Mám to samé co mám doma mimčo mám ruce jak struhadlo…mám dětský krém nivea s pumpičkou a když jdu kolem něj ruce si namažu…taky mě napadlo mýt nádobí v rukavicích ale ruce stejně vysušuje i mytí mýdlem a jak říkáš teď si ruce drhneme víc…s tím asi nic neuděláš…mazat, mazat, mazat
@mattez Mě taky celý život Jar nevadil, ale za tu dobu se určitě i složení hodně změnilo… A ten zábal na noc opravdu pomáhá. Na kosmetice dělají parafínový zábal (ten ruce opravdu hodně zvláční), ale pokud máš kůži už natolik rozpraskanou, tak se to stejně nedoporučuje.
ALE JA NEMAM ROZPRASKANE RUCE VUBEC, ani na pohled suche, nevim, jak bych to popsala a pojmenovala
proste kdyz si strcim ruce pod vodu a mam pak sahnout na nejakou latku, aniz bych si predem ruce promazala, mam z toho uplne osypky..jo a s tim jarem, to matte pravdu, ze zmenil slozeni, ale ja to pred porodem nemela, zadny problem a najednou po porodu hrozny, tak to asi jarem nebude :/
Příspěvek upraven 16.05.13 v 08:44
Tak myj nádobí a máchej prádlo a tak v gumových rukavicích. Mě na zvláčnění a promaštění pomáhá Lipobase.Ale je na předpis, mám jí od kožní..
Mě se to taky stává, že se mi vysuší ruce. Pak si na noc namažu ruce pořádně krémem ( je vcelku jedno jakým indulona, nivea, vazelína) na to igeliťák a teplé rukavice. Do rána jsou ruce většinou v pohodě, případně další noc zopakuju. Ještě mi při menších problémech pomáhá dove na ruce . Je super, že brzo máš pocit nemastných rukou.
@mattez píše:
ALE JA NEMAM ROZPRASKANE RUCE VUBEC, ani na pohled suche, nevim, jak bych to popsala a pojmenovalaproste kdyz si strcim ruce pod vodu a mam pak sahnout na nejakou latku, aniz bych si predem ruce promazala, mam z toho uplne osypky..
Úplně tě chápu, jeden čas (asi 2 roky
) jsem to měla také. Jsem myslela, že umřu, když jsem měla sáhnout na suchou látku
ale jediné, co fakt pomohlo je pravidelně, několikrát denně ty ruce promazávat.
@mattez píše:
Ahoj, mám poslední dobou problém s rukama. Nikdy jsem nemivala vyschle ruce, ani nic podobneho, nemusela jsem pouzivat zadne kremy, nic. Tak v pulce tehotenstvi mi ale zacalo byt HROZNE neprijemne, kdyz mi povyrostly nehty a treba jsem s nimi po necem prejela, musela jsem je strihat uplne nakratko (coz mi teda nevadi). Ale po porodu se to jeste zhorsilo, nemůžu se ksoro dotknout látek, jako přejet po látce dlaní třeba, vyskakuje mi z toho husí kůže a skřípou zuby úplně. Nejhorší je třeba žehlení plen
Myslím si, že je to tím, jak neustále mám ruce ve vodě, a v různých pracích a jiných prostředkách, kvůli dítěti
pořád si je myju a taaaak, nevíte někdo, co s tím?? Je to příšerný, když třeba koupu malýho a mám ho pak utřít ručníkem tak bych vyskočila z kůže, musím nejdřív běžet a pořádně si ty ruce namazat (což není moc praktickýýýýýýýý…
) nikdy jsem nic podobnýho nemela, nevim jestli je to tou vodou, a taky kojím, tkaze jestli nemám málo nějakých látek v těle :/
Taky mívám. Hlavně v zimě. Dle kožní Dr. je nejlepší modrá indulona nebo čistá lékárenská vazelína. Je to mastné. Řeším to tak, že přes den natírám jen hřbety rukou a na noc pořádně promažu celé ruce..
Je tady o tom více diskuzí a vždy nakonec vyjde - nějaký mastný krém - v pohodě indulona a rukavičky na noc a přes den promazávat - já používám glycerinový krém od Avonu, který není ani moc drahý a když jdu skládat prádlo, tak promáznu - ten krém se namaže a hned je pocit normálních rukou, nemusím čekat až se krém vstřebá, že třeba umastím prádlo nebo papíry a pod. Už ho používám léta a mám období, kdy nemažu týdny a období, kdy bych nesáhla na látku bez namazání. ![]()
@Tajtril píše: Úplně tě chápu, jeden čas (asi 2 roky) jsem to měla také. Jsem myslela, že umřu, když jsem měla sáhnout na suchou látku
ale jediné, co fakt pomohlo je pravidelně, několikrát denně ty ruce promazávat.
no to mi ani nerikej, dva roky
![]()
a byla si s tim na koznim??nevim, jestli ma cenu tam chodit..
ja promazavam furt, pokazdy, kdyz si ty ruce macim dyl nez klasicy umyti..
@AninaEli píše:
Je tady o tom více diskuzí a vždy nakonec vyjde - nějaký mastný krém - v pohodě indulona a rukavičky na noc a přes den promazávat - já používám glycerinový krém od Avonu, který není ani moc drahý a když jdu skládat prádlo, tak promáznu - ten krém se namaže a hned je pocit normálních rukou, nemusím čekat až se krém vstřebá, že třeba umastím prádlo nebo papíry a pod. Už ho používám léta a mám období, kdy nemažu týdny a období, kdy bych nesáhla na látku bez namazání.
A nemuzes mi treba poslat odkaz na ten krem??
nebo jak se jmenuje, abych vedela..z Avonu taky nekdy objednavam..ja ted na to pouzivam od Avonu prave WinterSoft krem, kterej jsem nasla doma ![]()
@mattez píše:
no to mi ani nerikej, dva roky![]()
![]()
![]()
a byla si s tim na koznim??nevim, jestli ma cenu tam chodit..
ja promazavam furt, pokazdy, kdyz si ty ruce macim dyl nez klasicy umyti..
Ne, nebyla jsem s tím na kožním, na kožní jsem začala chdit s jiným problémem a po čase jsem se tam zmínila o těch vysušených rukou a dali mi tu Lipobasi a nemůžu si stěžovat ![]()