Vysušené ruce

1289
16.5.13 08:23

vysušené ruce

Ahoj, mám poslední dobou problém s rukama. Nikdy jsem nemivala vyschle ruce, ani nic podobneho, nemusela jsem pouzivat zadne kremy, nic. Tak v pulce tehotenstvi mi ale zacalo byt HROZNE neprijemne, kdyz mi povyrostly nehty a treba jsem s nimi po necem prejela, musela jsem je strihat uplne nakratko (coz mi teda nevadi :) ). Ale po porodu se to jeste zhorsilo, nemůžu se ksoro dotknout látek, jako přejet po látce dlaní třeba, vyskakuje mi z toho husí kůže a skřípou zuby úplně. Nejhorší je třeba žehlení plen :( Myslím si, že je to tím, jak neustále mám ruce ve vodě, a v různých pracích a jiných prostředkách, kvůli dítěti :) pořád si je myju a taaaak, nevíte někdo, co s tím?? Je to příšerný, když třeba koupu malýho a mám ho pak utřít ručníkem tak bych vyskočila z kůže, musím nejdřív běžet a pořádně si ty ruce namazat (což není moc praktickýýýýýýýý… :,( ) nikdy jsem nic podobnýho nemela, nevim jestli je to tou vodou, a taky kojím, tkaze jestli nemám málo nějakých látek v těle :/ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11700
16.5.13 08:30

Mě na vysušené ruce pomáhá obyčejná modrá indulóna, někdy je dobré udělat na noc i takový zábal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
16.5.13 08:33

Co používáš za prostředek na nádobí? Já jedno období musela dokonce mýt nádobí v rukavicích (myčku nemáme) a koupila jsem si místo Jaru Feel eco. A večer pořádně namazat ruce (já mazala bambuckým máslem) a nasadila jsem takové ty rukavičky do tanečních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
16.5.13 08:35

No myju Jarem, ale to jsem myla vždycky a nikdy mi to nevadilo, proto je mi to divné. :( bambuckým máslem a rukavičky? :) to by pritel asi koukal, aby si nahodou nemyslel, ze chci delat buhvi co, kdyz prijdu spat v takovych rukavickach :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
16.5.13 08:36

Mám to samé co mám doma mimčo mám ruce jak struhadlo…mám dětský krém nivea s pumpičkou a když jdu kolem něj ruce si namažu…taky mě napadlo mýt nádobí v rukavicích ale ruce stejně vysušuje i mytí mýdlem a jak říkáš teď si ruce drhneme víc…s tím asi nic neuděláš…mazat, mazat, mazat

• Citovat
  • Upravit
5254
16.5.13 08:38

@mattez Mě taky celý život Jar nevadil, ale za tu dobu se určitě i složení hodně změnilo… A ten zábal na noc opravdu pomáhá. Na kosmetice dělají parafínový zábal (ten ruce opravdu hodně zvláční), ale pokud máš kůži už natolik rozpraskanou, tak se to stejně nedoporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
16.5.13 08:41

ALE JA NEMAM ROZPRASKANE RUCE VUBEC, ani na pohled suche, nevim, jak bych to popsala a pojmenovala :( proste kdyz si strcim ruce pod vodu a mam pak sahnout na nejakou latku, aniz bych si predem ruce promazala, mam z toho uplne osypky..jo a s tim jarem, to matte pravdu, ze zmenil slozeni, ale ja to pred porodem nemela, zadny problem a najednou po porodu hrozny, tak to asi jarem nebude :/

Příspěvek upraven 16.05.13 v 08:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
16.5.13 08:44

Tak myj nádobí a máchej prádlo a tak v gumových rukavicích. Mě na zvláčnění a promaštění pomáhá Lipobase.Ale je na předpis, mám jí od kožní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
16.5.13 08:45

Mě se to taky stává, že se mi vysuší ruce. Pak si na noc namažu ruce pořádně krémem ( je vcelku jedno jakým indulona, nivea, vazelína) na to igeliťák a teplé rukavice. Do rána jsou ruce většinou v pohodě, případně další noc zopakuju. Ještě mi při menších problémech pomáhá dove na ruce . Je super, že brzo máš pocit nemastných rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
16.5.13 08:46
@mattez píše:
ALE JA NEMAM ROZPRASKANE RUCE VUBEC, ani na pohled suche, nevim, jak bych to popsala a pojmenovala :( proste kdyz si strcim ruce pod vodu a mam pak sahnout na nejakou latku, aniz bych si predem ruce promazala, mam z toho uplne osypky..

Úplně tě chápu, jeden čas (asi 2 roky :lol: ) jsem to měla také. Jsem myslela, že umřu, když jsem měla sáhnout na suchou látku :D ale jediné, co fakt pomohlo je pravidelně, několikrát denně ty ruce promazávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.13 09:21
@mattez píše:
Ahoj, mám poslední dobou problém s rukama. Nikdy jsem nemivala vyschle ruce, ani nic podobneho, nemusela jsem pouzivat zadne kremy, nic. Tak v pulce tehotenstvi mi ale zacalo byt HROZNE neprijemne, kdyz mi povyrostly nehty a treba jsem s nimi po necem prejela, musela jsem je strihat uplne nakratko (coz mi teda nevadi :) ). Ale po porodu se to jeste zhorsilo, nemůžu se ksoro dotknout látek, jako přejet po látce dlaní třeba, vyskakuje mi z toho husí kůže a skřípou zuby úplně. Nejhorší je třeba žehlení plen :( Myslím si, že je to tím, jak neustále mám ruce ve vodě, a v různých pracích a jiných prostředkách, kvůli dítěti :) pořád si je myju a taaaak, nevíte někdo, co s tím?? Je to příšerný, když třeba koupu malýho a mám ho pak utřít ručníkem tak bych vyskočila z kůže, musím nejdřív běžet a pořádně si ty ruce namazat (což není moc praktickýýýýýýýý… :,( ) nikdy jsem nic podobnýho nemela, nevim jestli je to tou vodou, a taky kojím, tkaze jestli nemám málo nějakých látek v těle :/ :nevim:

Taky mívám. Hlavně v zimě. Dle kožní Dr. je nejlepší modrá indulona nebo čistá lékárenská vazelína. Je to mastné. Řeším to tak, že přes den natírám jen hřbety rukou a na noc pořádně promažu celé ruce..

• Citovat
  • Upravit
28446
16.5.13 09:23

Je tady o tom více diskuzí a vždy nakonec vyjde - nějaký mastný krém - v pohodě indulona a rukavičky na noc a přes den promazávat - já používám glycerinový krém od Avonu, který není ani moc drahý a když jdu skládat prádlo, tak promáznu - ten krém se namaže a hned je pocit normálních rukou, nemusím čekat až se krém vstřebá, že třeba umastím prádlo nebo papíry a pod. Už ho používám léta a mám období, kdy nemažu týdny a období, kdy bych nesáhla na látku bez namazání. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
16.5.13 09:25
@Tajtril píše: Úplně tě chápu, jeden čas (asi 2 roky :lol: ) jsem to měla také. Jsem myslela, že umřu, když jsem měla sáhnout na suchou látku :D ale jediné, co fakt pomohlo je pravidelně, několikrát denně ty ruce promazávat.

no to mi ani nerikej, dva roky 8o :( :,( :mrgreen:
a byla si s tim na koznim??nevim, jestli ma cenu tam chodit..
ja promazavam furt, pokazdy, kdyz si ty ruce macim dyl nez klasicy umyti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
16.5.13 09:27
@AninaEli píše:
Je tady o tom více diskuzí a vždy nakonec vyjde - nějaký mastný krém - v pohodě indulona a rukavičky na noc a přes den promazávat - já používám glycerinový krém od Avonu, který není ani moc drahý a když jdu skládat prádlo, tak promáznu - ten krém se namaže a hned je pocit normálních rukou, nemusím čekat až se krém vstřebá, že třeba umastím prádlo nebo papíry a pod. Už ho používám léta a mám období, kdy nemažu týdny a období, kdy bych nesáhla na látku bez namazání. :think:

A nemuzes mi treba poslat odkaz na ten krem?? :) nebo jak se jmenuje, abych vedela..z Avonu taky nekdy objednavam..ja ted na to pouzivam od Avonu prave WinterSoft krem, kterej jsem nasla doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
16.5.13 09:52
@mattez píše:
no to mi ani nerikej, dva roky 8o :( :,( :mrgreen:
a byla si s tim na koznim??nevim, jestli ma cenu tam chodit..
ja promazavam furt, pokazdy, kdyz si ty ruce macim dyl nez klasicy umyti..

Ne, nebyla jsem s tím na kožním, na kožní jsem začala chdit s jiným problémem a po čase jsem se tam zmínila o těch vysušených rukou a dali mi tu Lipobasi a nemůžu si stěžovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí