Makronky - krém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14973
14.12.14 23:45

Makronky - krém

:mavam:

v létě jsem se na dovolené zamilovala do makronek, chtěla bych je zkusit upéct na Vánoce, ale tápu nad krémem. S marmeládou mi nechutnají, mám ráda mascarpone, ale to mi kamarádka poradila, že se na Vánoce nehodí, protože ty makronky to při skladování rozmočí. Takže nejspíš nějaký máslový, ale jaký :think: Máte nějaký oblíbený? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2353
14.12.14 23:52

Tak zkusila bych asi normálně pudink a máslo. Jinak ho tedy dělám taky normálně z mascarpone.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
15.12.14 00:02

Normalne davam nejradsi mascarpone s malinami a agave sirupem, ale to rychle vlhne. Do varianty co ma vydrzet davam maslovy krem (3 masla, 0,75l mleka,3 pudinky, 600g mouckoveho cukru) a ruzne ho ochucuju, nejlepsi dve varianty jsou s kokosem (hmota lisovaneho kokosoveho orechu nasekat na kousky a vmichat do kremu, uzasne to chutnavoni a jakoby krupe pri konzumaci) a jedlymi kastany (krem ochuceny kastanovou pastou, napr v lidlu se prodava pred vanoci). Pak uz takovy ty tradicni jako cokolada, kakao a tak, ale ty tri zminene jsou nej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
15.12.14 00:07

Jinak kniha Makronky ma v sobe ruzne recepty na kremy, ale je to vetsinou jen vylehat maslo, cukr a neco, tedy ten standartni zpusob. To mi ale moc nechutna kdyz je tam hrozne citit to maslo proste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
15.12.14 00:22

@Meluzinecka to jsi můj člověk, já moc ryze máslový krém také nemusím. S tím kokosem se mi úplně sbíhají sliny, to vyzkouším :palec: ještě přemýšlím nad kávovým, ale nikdy jsem krémy nedělala, nemáš (nebo nemá i někdo jiný) nějaký osvědčený poměr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
15.12.14 00:35

@LadyTommy na dobry kavovy je treba udelat zase ten maslovy zaklad, nescafe nebo jinou rozpustnou kavu rozmichat v trose vody, vychladit a pak veslehat a taky veslehat trochu mlete kavy pro efekt :-)

co se tyce pomeru na krem tak uz leta delam ten jak jsem psala, davam ho do dortu a lidem to hodne chutna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
15.12.14 02:29

Včera jsme je zrovna s mamkou promazávali. Dělala dva máslové krémy, jeden z kafe a druhy citronový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
15.12.14 08:10

Uděělat ořechové máslo a promazat tím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
15.12.14 08:30

V Albert magazínu je recept na pařížské makronky i přímo s náplní: 3 velké bílky, 200 g krupicového cukru, 225 g másla pokojové teploty (nakrájené na kousky). Na krém nad párou šlehejte bílky s cukrem do světlé, nadýchané a pevné pěny. Pak postupně zašlehávejte kousky změklého másla a ušlehejte do krému.
 http://www.albert.cz/…ske-makronky

Nikdy jsem nezkoušela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
15.12.14 09:26

Tak zrovna krém mi na celých makronkách připadá jako ta nejsnadnější část, podle mě do toho můžeš dát jakoukoli nádivku třeba z másla, mascarpone, cukru + něco (citron, maliny, kakao…)

Ale ta skořápka, z tý se zase nevidím já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí