Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
v létě jsem se na dovolené zamilovala do makronek, chtěla bych je zkusit upéct na Vánoce, ale tápu nad krémem. S marmeládou mi nechutnají, mám ráda mascarpone, ale to mi kamarádka poradila, že se na Vánoce nehodí, protože ty makronky to při skladování rozmočí. Takže nejspíš nějaký máslový, ale jaký
Máte nějaký oblíbený? Děkuji.
Tak zkusila bych asi normálně pudink a máslo. Jinak ho tedy dělám taky normálně z mascarpone.
Normalne davam nejradsi mascarpone s malinami a agave sirupem, ale to rychle vlhne. Do varianty co ma vydrzet davam maslovy krem (3 masla, 0,75l mleka,3 pudinky, 600g mouckoveho cukru) a ruzne ho ochucuju, nejlepsi dve varianty jsou s kokosem (hmota lisovaneho kokosoveho orechu nasekat na kousky a vmichat do kremu, uzasne to chutnavoni a jakoby krupe pri konzumaci) a jedlymi kastany (krem ochuceny kastanovou pastou, napr v lidlu se prodava pred vanoci). Pak uz takovy ty tradicni jako cokolada, kakao a tak, ale ty tri zminene jsou nej ![]()
Jinak kniha Makronky ma v sobe ruzne recepty na kremy, ale je to vetsinou jen vylehat maslo, cukr a neco, tedy ten standartni zpusob. To mi ale moc nechutna kdyz je tam hrozne citit to maslo proste
@Meluzinecka to jsi můj člověk, já moc ryze máslový krém také nemusím. S tím kokosem se mi úplně sbíhají sliny, to vyzkouším
ještě přemýšlím nad kávovým, ale nikdy jsem krémy nedělala, nemáš (nebo nemá i někdo jiný) nějaký osvědčený poměr?
@LadyTommy na dobry kavovy je treba udelat zase ten maslovy zaklad, nescafe nebo jinou rozpustnou kavu rozmichat v trose vody, vychladit a pak veslehat a taky veslehat trochu mlete kavy pro efekt ![]()
co se tyce pomeru na krem tak uz leta delam ten jak jsem psala, davam ho do dortu a lidem to hodne chutna
Včera jsme je zrovna s mamkou promazávali. Dělala dva máslové krémy, jeden z kafe a druhy citronový.
V Albert magazínu je recept na pařížské makronky i přímo s náplní: 3 velké bílky, 200 g krupicového cukru, 225 g másla pokojové teploty (nakrájené na kousky). Na krém nad párou šlehejte bílky s cukrem do světlé, nadýchané a pevné pěny. Pak postupně zašlehávejte kousky změklého másla a ušlehejte do krému.
http://www.albert.cz/…ske-makronky
Nikdy jsem nezkoušela ![]()
Tak zrovna krém mi na celých makronkách připadá jako ta nejsnadnější část, podle mě do toho můžeš dát jakoukoli nádivku třeba z másla, mascarpone, cukru + něco (citron, maliny, kakao…)
Ale ta skořápka, z tý se zase nevidím já…