Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestliže máš dělohu 4mm, tak vlastně žádnou nemáš. Běžná velikost je cca 8 -10 cm.
Omlouvám se myslela jsem 45mm takže 4,5 Cm je to hodně málo na otěhotnění? 🥺
@Anonymní píše: Více
To Ti tu nikdo neřekne, konzultuj s lékaři.
Také mi bylo řečeno, že mám malou dělohu, opakovaně, z úst vícero lékařů nezávisle na sobě. Nicméně u žen, které ještě nerodily, to tak být může. Donosila jsem 2 zdravé děti bez potíží. Půl roku je krátká doba, natož s jedním vaječníkem… Držím palce, ale bude to o trpělivosti.
V zásadě asi není, tvé vajíčko se do ní vejde a v průběhu těhotenství se děloha roztáhne, ještě vydržte ![]()
@Lojzísek děkuji moc za tuhle zprávu nějakou naději aspoň mám ❤️ pravé primář a doktorka mi řekli ze normálně otěhotnět mužů ale proste obavy tam jsou 🥺
Odpoledne Ti kouknu do papírů, jaký jsem měla rozměr, ale tuším, že to taky bylo 4,. Opravdu to nic neznamená.. To spíš s jedním vaječníkem je potřeba počítat, že to asi bude trvat déle..
@Lojzísek to chápu no..jako neříkali mi ze nemůžu byt těhotná moje první slova co mě vzbudili byli že jestli budu do budoucna mít svoje dite a hned řekli ze Jo.. ale je pravda ze budu muset cekat začala jsem brát Macu takže uvidíme zda mi pomůže ❤️
Pokud je druhý vaječník v pořádku, sledovala bych s gynekologem růst folikulů a časovala styk… Je to to nejmenší, efektivní, zadarmo. I zdravým párům to může trvat rok.. ale s dělohou to bude nejspíš ok
Měla jsem 4,3
@Lojzísek ovulaci si delam podle testu a vychází silná ale zajdu si asi i doktorce pro svůj klid Jo to je pravda rodiče oba zdraví mě měli hned a na brášku čekali 2 roky 😀
Jj, to je dobrý nápad, domluv se s doktorkou a načasujte ultrazvuk kolem té ovulace.
Jinak já mám 3 sourozence a léčila jsem se s neplodností 13 let, takže…
@Lojzísek tak já otěhotnět mužů normálně já jsem zdravá 😄 jenom ta malá děloha a jeden vajecnik 🙂 uvidím co mi řekne na gynde :smiling_face_with3_hearts:
Tak v tom případě jen tu trpělivost. 3 měsíce je nic i pro ženu se dvěma vaječníky (dělohu bych do toho nepletla..).
Ahoj chci se zeptat.. je tu někdo kdo má malou dělohu 4mm a jeden vajecnik a má doma miminko? 🥺 ‼️ Doktoři mi řekli ze normálně jsem zdravá ze bych neměla problém otěhotnět jenže půl roku od operace se snažíme a pořad nic před operaci 1 potrat v 6tt 🥺 🙏🏽 je to někdo komu se podařilo kdo má stejný problém jako já? 🥺 ‼️ 🙏🏽