Změna cyklu během snažení

36
30.1.25 15:32

Změna cyklu během snažení

Ahoj všem,
přijde mi, že je nás tu spousta s různými příběhy a některé jste tu opravdu dobře informované, tak třeba mi poradíte.
S manželem se snažíme o první miminko od prosince. Na začátku prosince jsem byla na gynekologii na preventivce, vše dopadlo dobře, nemám žádný zdravotní problém. Na radu doktorky jsem začala užívat kyselinu listovou, jinak jsem nic neměnila.
První měsíc snažení jsem začala v polovině cyklu na několik dní špinit. Dost mě to překvapilo, nikdy se mi nic takového nestalo. Trochu naivně jsem si myslela, že je to implantační krvácení a vše ostatní tomu nasvědčovalo i dále. Začala mě bolet prsa, bylo mi divně a docela dost se mi zpozdila menstruace, ale nakonec přišla, těhotenské testy negativní.
Tak jsem si říkala, že to byl asi jen nějaký výkyv. Teď jsem zhruba v polovině dalšího cyklu a špinění přišlo zas.
Jaké máte zkušenosti? Pokud je to špinění spojené s ovulací, je to dobře, nebo špatně? A když se dostaví, značí to, že ovulace už proběhla, nebo že se blíží? Jsem z toho zmatená, přijde mi hrozně divné, že se mi tohle začalo dít ve chvíli, kdy jsme se začali snažit. Tak třeba bude mít někdo podobnou zkušenost. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mandarinka104
30.1.25 15:57

Ahoj, tak nepíšeš věk, tj taky důležitý faktor. Kdybys ještě napsala, že jste se začali snažit hned po vysazení HA, přisuzovala bych to špinění HA.
Nicméně, jak jsi sama správně napsala, tady se zřejmě jednalo pouze o nějaký výkyv v MS cyklu. Hormonální rovnováha je v pořádku??? Předpokládám totiž, že doktorka udělala na preventivní prohlídce jen kolposkopii nebo UZ a OC. Možná by bylo dobré ještě udělat HP.
Jinak to špinění může být taky tím, že se snažíte hodně a máš to nastavené „v hlavě“ teď úplně jinak, možná na tom začínáš od začátku moc lpět a moc se pozoruješ, pak budeš ve stresu. Chce to brát taky s klidem a třeba půlroční snažení brát jako normální, řešit to po měsíci je fakt brzo… ;)
Jinak o té ovulaci nepíšeš, že bys ji nějak zjišťovala? Pokud chceš vědět, kdy přesně ji máš, zkus ovu testy, měření BT, pozorovat hlen apod.

• Citovat
  • Upravit
36
30.1.25 19:04

@Mandarinka104
Díky za odpověď. Chápu, že se asi ničeho zásadního nedoberu, spíš mě zajímalo, jestli někdo nemá podobnou zkušenost a jestli třeba nechráněný sex může vyvolávat nějakou reakci. Asi je to blbost.
Vlastně mě nejvíc znervózňuje to náhlé špinění během cyklu, protože na to jsem opravdu nikdy předtím netrpěla. Až na základě toho jsem se začala víc pozorovat a to byl opravdu možná kámen úrazu.
Jinak, k tvým připomínkám: Je mi 31, HA jsem nebrala. Ovulaci jsem nijak nezjišťovala. Vím, jaké jsou možnosti, ale říkala jsem si, že to první měsíce řešit nebudu a nechám tomu volný průběh, který vedl k tomu, jak jsem psala výše.
Máš pravdu, podrobnější vyšetření zatím nemám. Asi ještě aspoň do dalšího cyklu vydržím a pokud se to bude zase opakovat, objednám se k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí