Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, léky žádné neberu, ale teď to tak po ovulaci mám taky. Nafouklé břicho a sem tam lehká nevolnost… Brala bych to asi za dobré znamení, že progesteron je právě vyšší
. Ale jestli brát nebo nebrat Duphaston neporadím, nemám s tím zkušenosti…
Ahoj všichni!
Mám dotaz, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost a tušíte, co za tím vězí…
Poslední 4 měsíce jsem brala duphaston (nepravidelná a bolestivá MS, nízký progesteron, špinění většinou hned od poloviny cyklu do MS a bolest prsou). Tento měsíc jsme se začali snažit. Nejsem si úplně stoprocentně jistá, jestli proběhla ovulace (skoro se mi zdálo, že nějaké příznaky tam jsou, ale testy spíše negativní).
A tak nějak týden po tom, co mohla a nemusela být ovulace jsem začala pociťovat příznaky, který si myslím by měly znamenat vysoký progesteron (nafouklé břicho, lehká nevolnost a tak). A nic z příznaků, co jsem pociťovala touhle dobou dříve. Četla jsem, že je to po ovulaci normální pár dní mít vyšší progesteron a když nedošlo k oplodnění, měl by zase klesnout. Už se mě to drží pátým dnem. Těhotenské testy (zatím) negativní a jsem teď cca 10 dní po ovu.
Otázka zní, jestli myslíte, že je to po vysazení duphastonu normální, nebo jestli to znamená spíš to těhotenství nebo co by to mohlo být?
Také se bojím, jestli to je těhu, tak aby progesteron zase náhle neklesl a nepotratila jsem. Zatím si ale duphaston brát nechci protože mám pocit, že teď nedostatek progesteronu fakt nemám.
Po dvou letech rozhozených hormonů jsem už z toho jelen a vůbec nevím, co se se mnou děje. Jsem z toho nervózní.
Budu ráda za jakékoli zkušenosti
Děkuju!