Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den,
chci se zeptat, byla jsem na prohlídce na CARU, protože 2 měsíce nemám menstruaci a snažíme se o mimčo.
Doktor mi našel hned několik věcí, což jsem nečekala. Vždycky mi moje doktorka tvrdila, že jsem zdravá.
Je to hned 5 věcí…
Je mi 24 let a jsem z toho v šoku. Už ani nevím, co doktor dále říkal, protože jsem se z toho úplně složila. Byla bych ráda za reakce.
@Sestka Nebrala jsi antikoncepci od puberty? Někde jsem četla, že tohle může způsobit užívání antikoncepce v době, kdy se tělo ještě stále vyvíjí. :/
Ahoj, @Sestka, já se můžu vyjádřit jen k té malé děloze. Měla/mám? taky, brala jsem x let antikoncepci a před snažením o dítě mi gynekoložka řekla, že mám velmi malou dělohu. Teď jsem v 7 měsíci těhotenství a nikdo s mojí malou dělohou problém nemá
tak třeba jestli se to nemůže ještě ustálit…?
@Sunlight515 @B.R.94 antikoncepci jsem brala 1 rok od 18-19 protože jsem měla takové bolesti během MS, že mě odvezla nekolikrat sanitka. Jinak se me ptal, jestli jsem nemela anorexii, to jsem taky nikdy nemela. Myslim, ze se to uz nijak nevytahne, protoze je to pry jako stala vec. Vytahne se asi tim tehotenstvim. Ale prave… jestli se to udrzi. Cetla jsem, ze nekdo potratil i v 5.mesici. Absolutne nechapu nic..
@B.R.94 a nevis jak malou? Ja podle vseho mam tu nejmin strasnou formu. Pry jsou 3 typy, ja bych mela odpovidat ty pubescentni.
@Sestka netuším, dál to neřešila, ale myslím, že mi sama říkala, že by se to mělo ještě ustálit. Ty jsi dost mladá, není možný, že by se to ještě změnilo? A nadějně zní, že to je ta nejmíň špatná forma
já si myslím, že kolik žen má malou dělohu a ani o tom neví.
No tak podle Wiki má děloha ženy, která ještě nerodila, rozměr cca 8*5cm. Čili to asi nebude nic tragického, ne?
@inkakřivák ja prave doufam, ze ne. Ale treba se pletu, protoze jsem si to cetla z te zpravy. Kazdopadne na ultrazvuku moje deloha vypadala jako hvezdice a to doslova. Ja doufam, ze to treba nebude tak hrozny prave.