Malá děloha a těhotenství

59
22.9.22 16:15

Malá děloha a těhotenství

Dobrý den,
chci se zeptat, byla jsem na prohlídce na CARU, protože 2 měsíce nemám menstruaci a snažíme se o mimčo.
Doktor mi našel hned několik věcí, což jsem nečekala. Vždycky mi moje doktorka tvrdila, že jsem zdravá.
Je to hned 5 věcí…

1. mám malou dělohu, infantilní. Prý velikost těla a hrdla je 1:1, pokud se nepletu má děloha 7 cm.
  2. mám cystu na vaječníku, která blokuje MS. Dostala jsem dvoje prášky
  3. nemám ovulaci
  4. jeden vaječník je poloviční, nedorostlý, ale pár folikul má
  5. hraniční počet vajíček.

Je mi 24 let a jsem z toho v šoku. Už ani nevím, co doktor dále říkal, protože jsem se z toho úplně složila. Byla bych ráda za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2666
22.9.22 16:49

@Sestka Nebrala jsi antikoncepci od puberty? Někde jsem četla, že tohle může způsobit užívání antikoncepce v době, kdy se tělo ještě stále vyvíjí. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
22.9.22 16:50

Ahoj, @Sestka, já se můžu vyjádřit jen k té malé děloze. Měla/mám? taky, brala jsem x let antikoncepci a před snažením o dítě mi gynekoložka řekla, že mám velmi malou dělohu. Teď jsem v 7 měsíci těhotenství a nikdo s mojí malou dělohou problém nemá :D tak třeba jestli se to nemůže ještě ustálit…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.9.22 17:01

@Sunlight515 @B.R.94 antikoncepci jsem brala 1 rok od 18-19 protože jsem měla takové bolesti během MS, že mě odvezla nekolikrat sanitka. Jinak se me ptal, jestli jsem nemela anorexii, to jsem taky nikdy nemela. Myslim, ze se to uz nijak nevytahne, protoze je to pry jako stala vec. Vytahne se asi tim tehotenstvim. Ale prave… jestli se to udrzi. Cetla jsem, ze nekdo potratil i v 5.mesici. Absolutne nechapu nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.9.22 17:02

@B.R.94 a nevis jak malou? Ja podle vseho mam tu nejmin strasnou formu. Pry jsou 3 typy, ja bych mela odpovidat ty pubescentni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
22.9.22 17:08

@Sestka netuším, dál to neřešila, ale myslím, že mi sama říkala, že by se to mělo ještě ustálit. Ty jsi dost mladá, není možný, že by se to ještě změnilo? A nadějně zní, že to je ta nejmíň špatná forma :) já si myslím, že kolik žen má malou dělohu a ani o tom neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79908
22.9.22 17:41

No tak podle Wiki má děloha ženy, která ještě nerodila, rozměr cca 8*5cm. Čili to asi nebude nic tragického, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.9.22 18:24

@inkakřivák ja prave doufam, ze ne. Ale treba se pletu, protoze jsem si to cetla z te zpravy. Kazdopadne na ultrazvuku moje deloha vypadala jako hvezdice a to doslova. Ja doufam, ze to treba nebude tak hrozny prave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí