Malá v noci nespinká

91
25.9.14 11:22

mala nespinka nevím jak dal

Ahoj holky zase prosím o radu, ale nevím nevím :( Mala má 2 mesíce 15. bude mít 3 mesíce ale vubec nespí. Přes den uplně pohoda je hore nekdy spinka pohodička :) super dítě uvaříte, uklidíte atd… ale dojde večer 9hodina a oči jak trnky nekdy usíná v 11 to by nevadilo :) ale někdy koukáme na všechny seriály v TV klidně i do 2 hod rána a nic :( Někdy usne v 11 a v 5 je vyspaná :D jí normáně, prdí si normálně, tak co je? V noci na ni nejak ani nemluvím mám v ložnici šero ale i tak nespíme. Co pomuže? jestli neco pomuže.
Děkuji :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8142
25.9.14 11:25

A nema naspano pres den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@aandreaaL u nás pomáhá tma, při krmení bez mluvení, přebalovat jen v nutném případě. Je fakt, že usíná jak kdy - rozmezí 19-22.00, ale spí celou noc jen s buzením na krmení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777

No a jak spi pres den? Deti mivaji obdobi kdy spi a kdy ne, to je normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
25.9.14 11:30

A to máte v ložnici tv nebo jak to je, že koukáte na tv a je vzhůru? Nekouká s vámi? Není vzhůru kvůli světlům, zvukům? Nemůže být přetažená?

Dala bych spát podle chování dítěte, do tmy, ticha, ideálně samotné dítě v místnosti a pak by se vidělo, jak by se dítě k tomu vyjadřovalo, zkoušela bych různě pozměňovat režim, večerní rituály…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
25.9.14 11:57

U nás je to opačně..přes den neudělám nic, protože pořád pláče když jí položím. Vyžaduje pořád pozornost a chování…ale v noci spí krásně, jen se budí na krmení a hned zase usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
25.9.14 11:57

Pokud spí víc přes den, může mít otočený den a noc. Pokud nespí moc ani přes den, ale jinak je spokojená, pak jí to holt stačí a moc s tím nenaděláš. Syn byl taky takový, přes den chvíli v kočárku a spát na noc chodil v jednu ráno, v sedm už byl vzhůru. Vydrž a choď s ní spát přes den.
Pokud vykazuje známky ospalosti, ale nemůže zabrat, pak jak píšou holky. Nastavit spací rituály, pokud možno přes den i noc a trvat na dodržování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
25.9.14 12:16
@Welousek píše:
U nás je to opačně..přes den neudělám nic, protože pořád pláče když jí položím. Vyžaduje pořád pozornost a chování…ale v noci spí krásně, jen se budí na krmení a hned zase usne.

mám to stejně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
25.9.14 12:27

@aandreaaL mě dcera dělala v 2 měsících to samé. Prospala půl dne a v noci byla vzhůru a já samozřejmě s ní. Dr mi poradila jí přes den spánek postupně krátit (nenechat spát hodinu, ale jen třičtvrtě a postupně zkracovat), aby byla odpocata a pak večer ideálně po koupání nakojit, položit do postýlky a nechat ji ve tmě a tichu, nebo přes očí přehodit plenu, aby nic neviděla. Asi za 2 týdny se nám to otočilo a teď po koupání a nakojeni bez problémů usne a spí celou noc až do rána, přes den spí asi 2 hodiny dopoledne a 2 hodiny odpoledne. Jsou jí 4 měsíce. Zkus to a uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
25.9.14 12:31

Ahoj,
tuhle zkusenost nemam, ale ja bych zrusila „spolecne koukani na tv“. Proste bych ji polozila do postylky, zhasla a zkusila ji tam nechat.
A kdzy nespi, to breci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.9.14 13:50

@aandreaaL jak spí přes den? Mám stejně starého syna (3 měsíce mu budou 14.) a teď jsme měli pár dní, kdy nespal. Včera spal během 24 hodin - od půlnoci do půlnoci - cca 10 hodin (třítelý syn ve stejném intervalu spal 14 hodin). Nebrečel, ale nespal, když jsem ho uspala, tak během necelé hodiny už byl zase vzhůru. Ale už od prvního mám vyzkoušeno, že čím hůř spí přes den, tím je horší noc a další den a jsme v bludném kruhu, plus ho nesmím nechat, aby se přetáhl, to pak nemůže usnout a o hodně hůř spí. Přes den zatím vyrdží bdít 1-2 hodiny, pak musím uspat, jinak se vezeme.
Dneska jsem na něj vyzrála. Ráno jsem ho nechala hodinu po jídle, aby se protáhl, pak jsme šli do města a místo do kočáru jsem ho vrzla do šátku, kde spí naprosto skvěle, protože se nemůže hýbat. Takže 2 hodiny prospal v šátku. Pak jsem ho nakrmila, nechala hodinu koukat a zase uspala, pokud odhadnu správnou dobu, tak usne sám, jen mu musím zavinout ruce a hodlám v tom pokračovat až do večera, tak věřím, že to bude lepší než v posledních dnech, kdy od šesti do půlnoci koukal. Včera už jsem uvažovala, že ho dám do šátku a půjdu na půlnoční procházku kolem bloku. Naštěstí pak vytuhl.
V noci trvám na tom, že se spí. Takže v osm vykoupu a uložím. Pokud nespí, ale nebrečí, tak leží v posteli/košíku a má třeba puštěný šum nebo ukolébavky. Pokud brečí, tak nemluvím, jen podle potřeby zkusím dudlík, plínu přes oči, přebalím, nakrmím a znova uložím. Na prvního to fungovalo, na druhého to taky celkem funguje.

• Citovat
  • Upravit
91
25.9.14 14:27

Přes den spí tak tych 5 hod. v ložnici je tma bez TV ticho nemluvím na ni nic. D postýlky ji dám ale je 5 min ok a pak plače chce pozornost nechám ji někdy spítit malé světlo někdy zabere nekdy ne :( on je po koupání spíš probraná než by ji to unavilo. takže ji mám přes den obudit aby večer spinkala jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
25.9.14 14:49

Lampička nám taky zabírá..nesmí být úplná tma..když v noci nechce spinkat, tak jí rozsvítím lammpičku a ona kouká do místa, kde je světlo a je ticho až jí to uspí. A v kočárku mi spí přes den krásně, ale musím jezdit. Usínáme také v náručí nebo u nás v posteli jinak je hysterický řev. Malé jsou dva měsíce. Nj hold hoky jsou hysterky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí