Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kuky206 píše:
Dobrý den,
s dcerou se budu stěhovat do bytu 2+1. Je menší, ale pro nás bude super. Dcera má tři roky. Jen do obýváku dám gauč a nicAbychom tam mohly chodit. Jelikož třeba obývací stěna a stolek jsou součástí obýváku.
Pak je tu ještě jeden pokoj, který bych ráda nechala pro dceru s tím, že bych si tam ráda dala nějakou menší postel na spaní. Nemáte nějaká zkušenost s délkou postele? Vyspí se dva dospělý lidé na lůžku 120×200? Nebo je lepší koukat po 140 x200. Děkuji.
Jde mi o to, aby zabírala co nejmenší prostor, Ale kdybych do budoucna potkala nějakého muže, tak abychom se tam případně vyspali a nemusela jsem kupovat jinou
Já vím, hloupý dotaz, ale nemám tolik peněz, abych mohla poté koupit větší a zároveň bych ráda zabrala co nejmenší prostor v pokoji dcery.![]()
Děkuji
taky nechápu - chceš postel do pokoje dcery a když najdeš muže, tak tam budeš spát s ním - a dceru dáš kam? do koupelny?
jinak postel 120 cm je velmi malá pro dva dospělé, ale tvůj dotaz beztak nedává smysl
@stinga píše:
taky nechápu - chceš postel do pokoje dcery a když najdeš muže, tak tam budeš spát s ním - a dceru dáš kam? do koupelny?
jinak postel 120 cm je velmi malá pro dva dospělé, ale tvůj dotaz beztak nedává smysl
Taky mě to zarazilo, proto bych to řešila třeba patrem v obýváku, pokud gauč neni rozkládací( na ten by stačila vhodná matrace při každodenním spaní).
Na 140 spime uz 15 let
. Vesli jsme se i s nekterymi z deti v pohode (krom te posledni, ta ji umela zabrat celou
). Ale ja jsem takova moc nenarocna.
Asi bych koupila neco, co se da snadno rozlozit na dvoujluzko, dcera ma takovou postel z IKEA. Aby mohly prespavat kamaradky.
@Hobitka píše:
Na 140 spime uz 15 let. Vesli jsme se i s nekterymi z deti v pohode (krom te posledni, ta ji umela zabrat celou
). Ale ja jsem takova moc nenarocna.Asi bych koupila neco, co se da snadno rozlozit na dvoujluzko, dcera ma takovou postel z IKEA. Aby mohly prespavat kamaradky.
Nikdy bych nebrala cizího muže k dceři do pokoje. Je to hrubé narušení soukromí, ať je ještě malá, nebo zrovna není doma.
Takže pro mužskou návštěvu buď rozkládací gauč v obýváku, nebo zvaž, jestli není obývák dost velký na to, aby pojmul i ložnici (spací kout pro tebe). Nějaké větší lůžko, třeba těch 140 cm, by mohlo být trvale „schované“ za obývací stěnou.
Dceri jsou tri!
Jeste dalsich klidne pet - osm let muzete spat a vegetit spolu.
Udelala bych z pokoje spolecnou loznici, chlapa si nech na rozkladaci postelogauc do obyvaku.
@Kuky206 píše:
Dobrý den,
s dcerou se budu stěhovat do bytu 2+1. Je menší, ale pro nás bude super. Dcera má tři roky. Jen do obýváku dám gauč a nicAbychom tam mohly chodit. Jelikož třeba obývací stěna a stolek jsou součástí obýváku.
Pak je tu ještě jeden pokoj, který bych ráda nechala pro dceru s tím, že bych si tam ráda dala nějakou menší postel na spaní. Nemáte nějaká zkušenost s délkou postele? Vyspí se dva dospělý lidé na lůžku 120×200? Nebo je lepší koukat po 140 x200. Děkuji.
Jde mi o to, aby zabírala co nejmenší prostor, Ale kdybych do budoucna potkala nějakého muže, tak abychom se tam případně vyspali a nemusela jsem kupovat jinou
Já vím, hloupý dotaz, ale nemám tolik peněz, abych mohla poté koupit větší a zároveň bych ráda zabrala co nejmenší prostor v pokoji dcery.![]()
Děkuji
Ahoj,
pokud jde o spaní ty s dcerou, tak na posteli 120×200cm se vyspíte v poho. Ale přítele bych tam fakt nebrala 😁
Každopádně pro dvě dospělé osoby - ze své zkušenosti vím, že stačí i postel, rozkládací gauč o velikosti 140×200cm.
BTW, smekám, že jsi samoživitelka ![]()
Nás je 5, máme velký dům a spíme všichni v jedné ložnici.☺️ Samozřejmě tam před dětmi neprovozujeme sexuální aktivity.
Postel 140 je v pohodě. 120 málo.
@aanysek Přesně takhle jsem to měla vyřešené doma. Dozadu jsem koupila polštáře a dalo se i v pohode opřít. Nebo jsou i malé rozkládací gauče tak třeba to🤷🏼♀️
Moc děkuji za rady. Vezmu to 140×200 ![]()
Samozřejmě to nebylo myšleno, že si tam hned někoho vezmu proboha. Byla to hypotetická otázka do budoucna. A upřímně? My spali s rodiči v jednom pokoji i v pubertě. Když není místo, není místo. A na to spaní to asi není tak důležité. Každopádně to bylo myšlené spíše tak, když by byla dcera na noc jinde. Ale jak jsem psala, byla to jen hypotetická otázka. Opravdu mě zaráží, jak někdo dokáže reagovat a je mi to docela líto.
ne každý si může dovolit obří byt a hromadu prostoru. Ale děkuji za každou radu. ![]()
@Kuky206 píše:
Moc děkuji za rady. Vezmu to 140×200
Samozřejmě to nebylo myšleno, že si tam hned někoho vezmu proboha. Byla to hypotetická otázka do budoucna. A upřímně? My spali s rodiči v jednom pokoji i v pubertě. Když není místo, není místo. A na to spaní to asi není tak důležité. Každopádně to bylo myšlené spíše tak, když by byla dcera na noc jinde. Ale jak jsem psala, byla to jen hypotetická otázka. Opravdu mě zaráží, jak někdo dokáže reagovat a je mi to docela líto.ne každý si může dovolit obří byt a hromadu prostoru. Ale děkuji za každou radu.
Jakože třeba až bude dceři 10 let, tak ji do pokoje dotáhneš cizího chlapa, kterej tě tam, s ní v pokoji, bude ochmatávat, jo?
Buď rozkládací gauč v obýváku, nebo budeš přespávat ty u něj, když dítě bude u otce/prarodičů a chlap pak zaplatí větší byt až se budete chtít sestěhovat, ne? ![]()
Proboha proč by mě měl někdo ochmatavat
to je zase pobavení po ránu. A až ji bude deset, je dost pravděpodobné, že tam už nebudeme. Ptala jsem se jen na postel. Nic víc.
a zase se strhla diskuze za nejhorší matku roku. Tady se to opravdu nemění. A pro vaše info, neplánuji si k nám stěhovat nějakého chlapa. Ten pokoj bude dcery. Jen tam budu mít postel. Když tam nebude, pokud se s někým budu scházet, budeme tam. Pokud bude doma, tak na gauči. Ale nepočítám, že bych jí s někým v nejbližší době seznamovala. Ale děkuji za nevyzadane názory.
A vy, co jste odpovídali opravdu na otázku bez moralizace, jak vše děláte nejlépe, moc děkuji. Cením Si toho. ![]()
@stinga píše:ale zakladatelka se ptá na postel šíře 120 cm, a chce ji pro případného budoucího chlapa a sebe, ne na přespávání kamarádek dítěte
Ptala se i pripadne na 140.
A kdyz toho chlapa ani jeste nema
. Dcera ma prave takovou, ze ktere je plnohodnotny manzelak, takze dokud nikoho nenajde, zabrala by postel postel jako 1 luzko. Ale cele mi to pripada jako zvlastni napad.
@Kuky206 píše:
Proboha proč by mě měl někdo ochmatavatto je zase pobavení po ránu. A až ji bude deset, je dost pravděpodobné, že tam už nebudeme. Ptala jsem se jen na postel. Nic víc.
a zase se strhla diskuze za nejhorší matku roku. Tady se to opravdu nemění. A pro vaše info, neplánuji si k nám stěhovat nějakého chlapa. Ten pokoj bude dcery. Jen tam budu mít postel. Když tam nebude, pokud se s někým budu scházet, budeme tam. Pokud bude doma, tak na gauči. Ale nepočítám, že bych jí s někým v nejbližší době seznamovala. Ale děkuji za nevyzadane názory.
A vy, co jste odpovídali opravdu na otázku bez moralizace, jak vše děláte nejlépe, moc děkuji. Cením Si toho.
Prosim tě klid. Nektere holt vidí divoké scénáře
![]()
Ja kdyz se stehovala, sli sme se synem do 1+1. Syn měl takovou tu vyvýšenou postel a pod ni hraci koutek, a ja si právě do druhého rohu kupovala pro sebe140 postel, kdyby nekdy nekdo prespal. Neplanovala sem divoke noci se synem v zádech
ale párkrát se tam nejakej chlap objevil, když byl syn u táty.
Nakonec to bylo tak, ze synova postel byla věčně prazdna a syn spal se mnou na té mé 140 ![]()
Kdyz se j nam stehoval manzel, tak synovi zůstala ta 140 puvodne moje postel, misto jeho postele se udelal pocitacovej kout, a my s mužem máme v „kuchyni“ 140 gaučopostel, na které uz ctvrtym rokem spime k oboustranne spokojenosti.
I na 35 metrech čtverečních muzeme všichni žít na pohodu ![]()