Malá váha 5měsíčního kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
390
1.7.08 18:01

Malá váha 5 měsičního kojence

Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat, můj prcek má necelých pět měsíců, narodil se s váhou 2,46g , měřil 47cm a teď váží 5,65kg, měří 62,5cm. Zdá se mi to hodně málo, ale jinač je plně kojený a je klidný, spokojený. Dneska mi doktorka doporučila, že mu mám dávat zeleninový příkrm. Měl někdo stejný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
1.7.08 18:15

Ahoj,

na vaze nevidim nic spatneho. Kazde dite nemusi byt tabulkove. Pokud ma geneticke predpoklady byt drobnejsi, tak bych nic navic nedavala.

Jen pro porovnani…Prvni dcera mela pri porodu 3020g a v peti mesicich 5kg. V roce 7kg.
Druha dcera pri porodu 2970g, v peti mesicich 5500g a v roce 8kg.

U nas to nastesti nikdy nikdo neresil, protoze byly na UM od druheho mesice zivota. Navic ja i manzel jsme byly velmi drobne postavy jako deti. My proste baculate deti neumime…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
1.7.08 18:27

Děkuji, že jsi napsala. Já totíš kolem sebe vidím samé velké děti a to jsou mladší než můj prcek. Zdá se mi oproti nim moc malinký, tak proto to asi řeším. Možná to bude i v genech já jsem drobná a můj přítel je hodně velký, ale nejspíš se prcek dal po mě. Děkuji, aspoň si mě uklidnila. Přeji krásný podvečer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
1.7.08 18:34

Neni zac. Je pravda, ze obcas i rocni deti kamaradek vypada ji velikostne jako moje dvouleta dcera. Ale kazdy nemuze byt tabulkovy. Tabulky jsou jen prumer. Nekdo je proste vetsi a nekdo musi byt zase mensi.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
1.7.08 18:39

Taky mame drobka, mala mela pri narozeni 3850/48 cm, a v 5 mesicich mela 5,74 a 65cm

ted v 8 mesicich nema jeste 7 kilo

neresila bych to, taky jsem kojila, jeste ted kojim, ale uz i s prikrmama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
1.7.08 18:40

Jasně, souhlasím, co napsala Terik, neřešila bych to. Navíc mně přijde, že vzhledem k porodní váze přibírá docela dobře. Jen pro srovnání: naše malá měla ve 4 měsících sice 6,30 kg, ale při narození 4,01! V porovnání s váma je teda vlastně i pomalejší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
1.7.08 18:53

To koukám 8O , že nás je více s malinkými prckami. Teď už to neřeším. Hlavně, že je zdravý a spokojený. Moc vám všem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
1.7.08 20:04

Ahoj, já se taky přikláním k tomu, že ne každé dítko musí být tabulkové. Mám dvě holčičky, jedna je tabulková a druhá se naprosto vymyká. Jsou jí tři roky, má 10kg a necelých 90cm. Takže ve školce je nejmen�í… :( Při porodu vážila 2.60kg a měřila 46cm, na roce měla 7kg..Takže to neřeš, pokud ti prospívá a je to spokojený mimčo, tak bych byla v klidu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.08 20:18

Ahoj Vlastičko,
je jasný, že když se miminko narodí s váhou kolem 2,5kg, tak že se nemůže srovnávat s váhou dítěte, které mělo při narození třeba 4kg. Takže jak píší holky přede mnou- pokud je mimi spokojené, tak bych poslechla hlas svého srdce. Pokud se ti zdá vše v pořádku a nemáš pocit že by mimi mělo hlad, tak jen koj dál a nic ještě nepřidávej- na to je času dost.
Hlavně nedávej na takový ty rady od dr (kojte častěji, protože málo přibralo, nebo kojte po delší časové době, protože zase přibralo moc).
To jsem taky poslouchala a málem jsem kojit kvůli tomu přestala.
Prvního syna jsem kojila kvůli tomu jen 3 měsíce.
A druhého málem taky tak půl roku, protože mi doktorka nejdřív říkala, že Míša moc přibírá- 600g týdně a tak Míša plakal pak hlady a pak když teda začal přibírat málo- 100g týdně, tak zas plakal, protože jsem mu strkala prso dřív, než si zase navykl. Ale nakonec jsem si řekla a dost a budu to dělat podle sebe a jeho a tak jsme kojili až do jeho 14 měsíců a pokud by ještě chtěl být kojený, tak kojím do teď. Ale jemu už to asi přestalo chutnat, protože se začal odtahovat a chtěl už normální jídlo. Asi je možná v mlíčku cítit nějaký ten těhotenský hormon, nebo nevím proč už nechtěl. Nebo mu prostě zachutnalo už normální jídlo.

Takže kojení zdar, je to zdravé a výborné (taky jsem chutnala- ostatně to asi my všichni i když jsme byli malí, že? :lol: )

Papaaaa Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
2.7.08 00:02

Buď uplně v klidu a počkej jak to oceníš později. Za prvé nejsou tak těžké na nošení a za druhé budou všichni říkat, jak je strašně šikovný. Naše holky jsou taky prťata, takže vypadaly mladší a proto šikovnější.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
2.7.08 07:12

Míša měla při narození 4,16 kg a jestli v 10ti měsících bude mít 8 kg, tak budu ráda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
2.7.08 07:32

Ahojky, s tím nošením máte pravdu. Tato váha mi na nošení vyhovuje, nedokážu si představit jak bude těžší, už teď mi to dáva zabrat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
2.7.08 09:50

Přesně. Buďte rády za prťata. Malá měla por. váhu 4,2kg a v 4měsících 7,3 kga měří 72cm. No kdo se s tim má tahat :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
2.7.08 10:36

Souhlas, náš drobek měl porodní váhu 3,500 a 54 cm a dnes mu je 14m a má 12,5 kg...... kojila jsem do osmi měsíců a první půl rok přibíral 700 -1000kg za měsíc… my rozhodně nejsme tabulkový.
V roce váhově i výškově odpovídá některým dvouletým dětem mých kamarádek…
My zase často slyšíme - jeje, ten je velký, to jsou baculaté nožičky a ručičky… a kolik mu je??? a pak údiv - cože? no vy jste ale opravdu velcí… :roll: no má cenu to pořád řešit??? :)
A znám i takové, co v batolecím věku byli pořádní „klacci“ a v pubertě jsou z nich tintítka a naopak..... :-)
Takže neřešme to, a buďme rády, že jsou ty naše kuřátka zdravé :-)
 papaí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozárka S
28.6.12 15:12

Malá váha 5 měsičního kojence

Ahoj maminky, moje dcerka měla porodní váhu pouze 2300 g a měřila 43 cm, o 15 dní později měla 2900g a 48 cm. V šesti týdnech 3550 g a 52cm. Ve třech měsících měla 4050g a 55cm. o měsíc později měla 4400g a 58cm. Teď jsme byly na očkování a po zvážení doktorka zjistila že mi malá přibrala pouze 5 gramů!!! Což se mi ale nějak nezdá, protože i když jí kojím, dáváme i nějakou baštu jako jsou kaše, polívečky atd, takže jsem teď z toho trochu na nervy a dost o sobě pochybuji!!! Tak co myslíte, mám se uklidnit nebo pokračovat v panice?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA