Malé platy v sociálních službách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
482
29.2.16 11:47

Ahoj holky, oživuji tuto diskuzi - nečetla jsem ji, ale nechci zakládat novou. V květnu mi končí rodičovská dovolená a naskytla se mi možnost pracovat v naší malé obci jako pečovatelka v domově v pečovatelskou službou. Předtím jsem učila ve školce, ale teď momentálně tu není volné místo. Kvůli dětem se mi nikam dojíždět nechce, nemám tu žádnou babičku…Takže se mi nechce nikam složitě dojíždět. Mám SZŠ - všeobecná sestra a VŠ Předškolní a mimoškolní pedagogika, jsem Mgr. Jsem doma 6 let a ztratila jsem veškerý sebevědomí a sebedůvěru a mam strach, že nic nezvládnu, že se mnou nikde nebudou spokojení… :? To ale řešit nechci, jen by mě zajímalo, jaký má pečovatelka plat? Je to asi individuální, ale tak nějak orientačně…Děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
29.2.16 11:49

Bídný! S Tvou kvalifikací bych zkusila hledat něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
29.2.16 11:50

@Janulin napíšu sz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
29.2.16 11:53

Myslím, že máš na víc, zkus se odvázat, všecko je jen o zvyku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21932
29.2.16 11:54

@Janulin plat je bidny, je to jak kde samozrejme, ale cca tech 11 000 - 13 000.Je te velka skoda s tvym vzdelanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.2.16 11:56

@Janulin těžko říct, u nás v Brně je to ústav od ústavu. Rozdíl v tisících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.2.16 12:26
@Janulin píše:
Ahoj holky, oživuji tuto diskuzi - nečetla jsem ji, ale nechci zakládat novou. V květnu mi končí rodičovská dovolená a naskytla se mi možnost pracovat v naší malé obci jako pečovatelka v domově v pečovatelskou službou. Předtím jsem učila ve školce, ale teď momentálně tu není volné místo. Kvůli dětem se mi nikam dojíždět nechce, nemám tu žádnou babičku…Takže se mi nechce nikam složitě dojíždět. Mám SZŠ - všeobecná sestra a VŠ Předškolní a mimoškolní pedagogika, jsem Mgr. Jsem doma 6 let a ztratila jsem veškerý sebevědomí a sebedůvěru a mam strach, že nic nezvládnu, že se mnou nikde nebudou spokojení… :? To ale řešit nechci, jen by mě zajímalo, jaký má pečovatelka plat? Je to asi individuální, ale tak nějak orientačně…Děkuji za odpovědi :kytka:

Neblázni ženská, jsi zdravotní sestra! Bradu nahoru, to je významná profese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.2.16 14:17

@Janulin u nás, malé město, sestřenice bere 12 tis hrubého :zed: S tvojí kvalifikací bych šla jinam, máš fakt na víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
19.8.16 10:44

Oživuju diskuzi. V sociálních službách se prý v několika posledních letech přidávalo na platech. Vždy to slavně oznamovali v médiích. Můžete někdo napsat, jaká je realita? Jsou nějaký rozdíly v ústavech pro seniory a v ústavech pro mentálně postižené? Jaké jsou teď podmínky? Já pracovala v soc. službách před 4 lety a děs běs. Podstavy personálu, neustálé přesčasy, měnění služeb ze dne na den a na účet desítka čistého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
19.8.16 10:51

Je to furt bída… pečovatelky u nás v jižních čechách mají zhruba od těch 12tis. v hrubym do 17tis. h. Za to že delaj noční, svátky, víkendy je to sakra málo.. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
19.8.16 11:09
@Online píše:
Je to furt bída… pečovatelky u nás v jižních čechách mají zhruba od těch 12tis. v hrubym do 17tis. h. Za to že delaj noční, svátky, víkendy je to sakra málo.. :/

Já jsem taky z jižních Čech. Myslíš, že třeba v jiném regionu je to lepší? Já vím, že jde o tabulkový platy, ale nejdou od státu do některých regionů větší finance na osobko a odměny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
19.8.16 11:15

To bohužel nevím jak je to jinde… a z jakého města seš? Já jsem právě hledala práci a docela jsem se o ty platy zajímala, abych mohla srovnávat.. jinak já jsem z táborska a tady je to bída… víc nabídek jsem našla na Písecku, ale to už je pro mě bohužel celkem daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
19.8.16 11:34

Já jsem na hranicích jihočeskýho a plzeňskýho kraje a moc soc. zařízení tu není, navíc všude poměrně daleko. Na Písecku je víc nabídek, to je fakt, jenže to je pro mě ještě víc z ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.16 12:38

@aprazanda - i na severu Čech je to furt bída. Přidání není ve výplatě vůbec znát.
Mizernej plat (kolem 12ti čistýho) za fyzicky i psychicky náročnou práci (ústav pro ment. postižené).

• Citovat
  • Upravit
628
22.8.16 19:30

No, na uživení rodiny tahle práce není… já jí mám při studiu, ale doufám, že časem najdu něco „lepšího“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat