Zpět v práci, jsem macecha?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
prý jsem macecha...
Ahojte holky, moc jsem nevěděla, kam tohle téma zařadit,,, ale potřebuju si už při pátku ulevit.
vrátila jsem se po roce a půl do práce na 1/2 úvazek (8-12hod), protože máme suprovou novou firemní školičku, všichni mi vyšli vstříc, dobrá práce, vedoucí atd. já se cítím dobře, malá to taky zvládá suprově, je tam spokojená, dělá velké pokroky.
ale není den, kdy by do mě v práci někdo nekéroval, co dělám tak brzy v práci, jak je malá ještě malá, jaký je z ní chudák, jaká jsme hrozná matka, dnes mi jedna kolegyně na rovinu před všema řekla, že jsem teda pěkná macecha. že ona má teda taky velmi společenské dítě (což byl můj argument), ale že ONA ho dala do školky až ve teřch letech.
naše instituce je dost velká, takže fakt se každý den najde někdo a mě už to vytáčí do běla.
to se copak dobrá matka pozná podle toho, že sedí x let jen doma?! mě by nenapadlo někomu takhle mluvit do života nebo ho soudit, už toho mám prostě plné zuby se furt před někým obhajovat.
komu je doma dobře, ať tam zůstane, to nikdo neřeší…ale do mě musí jet pořád někdo… ![]()
díky, že jste si to přečetly, potřebovala jsme si ulevit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@michaela1808
Neřeš to, jsi dobrá máma, to jen některé „dobré duše“ ti chtějí dokázat, jak ony jsou dokonalé. Hele, je lepší dát dítko do školičky v roce a půl, být pár hodin v práci a pak si užívat zbytek dne s drobkem, těšit se na něj, a naplno si ho užívat, než být doma s dítětem tři, čtyři roky, být vystresovaná, vynervovaná, zblblá (protože každý po pár letech jen s dítětem zblbne), a na dítě protivná.
Buď ráda, že máš dobrou práci a pokud se malé ve školce líbí, tak si s tím vůbec nelámej hlavu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ti naopak fandím, mít tu možnost jdu do toho taky, čas strávený s dítětem neni o kvantitě ale o kvalitě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidek- ja sla do prace taky v roce a pul ( na 6 sluzeb po 12 hodinach, delam ve zdravotnictvi- 3× noc a 3× den mesicne)… Vis, jak jsem to vyresila??? Kdyz se me nekdo zepta, jestli bych radeji nebyla doma, tak s usmevem odpovim, ze krom materskych povinnosti potrebuji i urcity relax, a ten mi prace prinasi…Ze asi nejsem prototyp dokonale matky, ale za ja si zas nedovedu predstavit byt doma 3 a vice let… tim, ze se sama takto napraskam, tak to dal nikdo nekomentuje
Mmch- ja to tak opravdu citim, ted uz se tesim, az se od ledna vratim na plny uvazek..kazda to mame jinak- nemluve o tom, ze mesicne do rodinneho rozpoctu prinasim prijemnou castku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo…me se porad taky nekdo ptal a divil ze sla mala taky brzo do skolky..v praci sem taky porad poslouchala..ale nikdy sem si to nevzala jako spatne..vzdycky jsem rekla ze je mala sikovna a brala jsem to spis jako pochvalu…ale su flegmous docela dobrej..me je jedno co si kdo mysli..pro me je dulezita spokojenost moje a moji rodiny..ostatni neresim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak já Ti rozumím:-) Chci se vracet ve dvou letech malého a neustále poslouchám, jak nejsme normální, když mu můžu dát to nejlepší doma a hlavně když ve svém věku (32) nebudu hned navazovat dalším dítětem, na co čekám, pak se mi už ani chtít nebude, čím starší matka, tím línější, na co si hraju, na kariéru nebo co, počkej, až Ti druhé dítě nepůjde blabla…:-D šmarjá, co je komu po tom. Sestřenka ve Francii šokovaně odmítala ve 3 měsících dítěte injekci na zastavení laktace a antikoncepci a doktor na ni zas šokovaně koukal, že nejde do práce, prostě žádná pravda není univarzální. Jsi-li spokojená a dítě je rádo v kolektivu, tak je to v pořádku. Samozřejmě to chci taky nejdřív zkusit nanečisto a kdyby byly scénky…tak se prostě podřídím já. Kolegyni řekni, že Ti to doporučil MUDr. protože máš nadměrně sociálně družné díte a hotovo.
- Citovat
- Upravit
Některý lidi mají prostě potřebu ti sdělit, že jsou „lepší“ rodiče než ty. Buď v klidu, já se vracela do práce když bylo malý 5 měsíců, bylo mi to moc líto ale přes to nemám pocit, že by nějak trpěla. A když někdo reje, tak mu řeknu ať se stará o sebe a je to. Dobrý rodič se neměří podle toho, kolik let je na mateřský, někdo by mohl být doma 10 let a jinýmu to leze po roce na mozek. Hlavní je, že jste obě spokojený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kikina2004 píše:
Ze asi nejsem prototyp dokonale matky, ale za ja si zas nedovedu predstavit byt doma 3 a vice let…
Čili už to bylo definováno, že dokonalá matka se vyznačuje především tou dobou doma? Hm… chudáci holky v zahraničí, kde to nemají tak nastavené jako tady v ČR ![]()
Myslím si, že náš „úžasný systém MD a RD“ tady dost lidem vymyl mozek co se týče rodičovství a zaměstnání a skloubení obou. Je to smutné, ale je to tak. Já bych takový lidi asi rovnou posílala někam. Nahlas tedy asi ne, ale v duchu určitě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaela1808 Neboj, ja to slysim taky a to mam home office… Jen sem tam musim pryc. Tim se netrap.
Hlavni je, ze to zvladate a zbytek neres. Nejsi sama!
- Citovat
- Upravit
Buď ráda, že máš práci!!! a podle všeho dobrou.
Jsou i takové co se vracely v půl roce dítěte…to už si myslím je silnější kafe.
- Citovat
- Upravit
Já budu na mateřský až do konce, a s klidným svědomím ti můžu říct, že nejsi špatná máma. kdybych měla tu možnost co ty, je dost možné, že bych ji využila. v roce a půl už je pro dítě (podle mě) i vhodné, trávit čas jinak, než jen s mámou. ale jedubáby jsou všude, a asi si musí něco dokazovat
, spíš je polituj
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KatkaX píše: Čili už to bylo definováno, že dokonalá matka se vyznačuje především tou dobou doma? Hm… chudáci holky v zahraničí, kde to nemají tak nastavené jako tady v ČR
Myslím si, že náš „úžasný systém MD a RD“ tady dost lidem vymyl mozek co se týče rodičovství a zaměstnání a skloubení obou. Je to smutné, ale je to tak. Já bych takový lidi asi rovnou posílala někam. Nahlas tedy asi ne, ale v duchu určitě
Přesně tak
Některý ženský jsou jako šouplý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vykašli se na ně. Závidí ti, že umíš pěkně skloubit práci a rodinu. Žila jsem dlouho v Anglii a tam by ti zase řekli rok a půl doma? Vy si teda žijete. Běžně se tam chodí do práce po devíti měsících. Moje kamarádka se vrací do práce dokonce po šesti. Já když jsem s dva a půl letou dcerou doma tak už mě nazývají housewife ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji holky!
mě už prostě s.re to pořád někomu vysvětlovat a muset se obhajovat, proč?! co je komu po tom? jasně, že mám argumentů milion, ale proč je vůbec musím používat?! já už jsem z toho jednoduše velmi znechucená. není to jednoduché samo o sobě (hlavně třeba na logistiku - dojíždění atd), ale zvládáme to dobře a takové poznámky mě vždycky uzemní…nutí mě nad tím přemýšlet. a to mě už nebaví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit