Zpět v práci, jsem macecha?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vykašli se na všechny (já vím líp se to říká a hůř dělá. Taky jsem ten typ co by nad tím přemýšlel). Máš práci a nejspíš dobrou, malá je spokojená, co víc si přát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn ma 15m a ja chodim parkrat v mesici na brigadu a syn je bud s manzelem nebo u babicky a dedy. Kdyz se nekdo pta, proc tam chodim, tak rikam, ze si chodim do prace odpicinout od syna a ze mu jedine prospeje, kdyz bude s nekym jinym a ne porad se mnou. Dnes a dalsi dva dny jdu vecer, takze manzel bude krmit, koupat (to dela bezne) a ukladat a myslim si, ze to kluci v pohode zvladnou. A s b+d je maly moc rad a oni si ho aspon uzijou, tak proc ne.
Vsechny rypalky bych odbyla vetou, ze tobe i dcerce to tak vyhovuje a jste spokojene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záviděj, nic jinýho, kašli na ně. usmívej se a kývej na souhlas, pak ti dají určitě pokoj. jen se překonat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty Tvé kolegyně by mě asi sežraly i s chlupama
Malému je 18 měsíců a já chodím do práce ne na půl, ale na celý úvazek a ještě k tomu na noční a dvanáctky
Firemní školku tedy nemáme, takže pomáhá rodina (manžel a starší sourozenci). Ano, taky se s těmi otázkami setkávámtakže když se mi chce, vysvětluji, když ne, tak prostě řeknu, že to je kvůli penězům…jsem za mamonářku, ale je mi to jedno. Díky tomu si malého užívám o hodně víc a ještě mu můžu koupit sem tam i něco, na co bych jinak neměla… Nevšímej si jich, pokud proti tomu nic nenamítá Tvůj manžel (jediný člověk, který dle mého názoru má právo se k tomu vyjadřovat), tak bych si myslela své a na ty baby bych se sladce usmála ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřeš je, je to závist. Samotné by šly taky, kdyby to šlo.
Ono se vždycky něco najde, proč tě jiní pomlouvají. Jen ty sama víš, jak moc dobrá jsi matka a měla jsi své důvody proč jít od práce a ostatním je po tom prd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečtu odpovědi, ale zakladatelko, jsem na tom stejně, akorát že v opačné roli!
Já zas s dětmi chci být doma co nejdýl a jsem taky DIVNÁ. ![]()
Takže asi jak nejsme typický střed, tak prostě budem divný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, u nas v praci se spis divi. Ja sla zpet na plny uvazek kdyz bylo male 8 mesicu. Chteli jsme se s manzelem vystridat a vyslo to. Mou praci mam moc rada a tak jsem se tesila zpet. A dcerce si vylozene uzivam, kdyz se vratim domu. Nam vsem to tak vyhovuje. Na ostatni nedej, kazdy clovek je jiny a chce/potrebuje neco jineho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BBBpetule píše:
Ahoj, u nas v praci se spis divi. Ja sla zpet na plny uvazek kdyz bylo male 8 mesicu. Chteli jsme se s manzelem vystridat a vyslo to. Mou praci mam moc rada a tak jsem se tesila zpet. A dcerce si vylozene uzivam, kdyz se vratim domu. Nam vsem to tak vyhovuje. Na ostatni nedej, kazdy clovek je jiny a chce/potrebuje neco jineho.
s timto naprosto souhlasim… ja se budu opet vracet do prace po materske a chlap pujde na rodicak… hlavne kvuli penezum, ale i proto, ze bych nerada ztratila tuhle praci, co mam (prace z domu, za velmi slusne penize apod.)… ![]()
Na ostatni nedej, oni Tvuj zivot zit nebudou…
![]()
- Citovat
- Upravit
Nezáleží na tom kolik hodin denně s dítětem strávíš, ale jak ho spolu strávíte. pokud si hodinu hrajete je to lepší než když dítko posadíš na celý den před TV abys měla klid. a kolektiv je taky důležitý. moje holčička taky půjde v roce a půl, aspon na 2 nebo 3 dny v týdnu a já si půjdu užívat do práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem se vrátila do práce teď v září - to byl malé rok a 8 měsíců a taky poslouchám kecy… Většinou třeba matky na hřišti vytřeští oči „Ty UŽ děláš?“ Radím Ti, neřeš to a užívej si práce. Nedávno byl v rádiu pořad s dětským psychologem a tam říkali, že je důležité, jak kvalitně strávíš čas se svým dítětem a ne jak dlouhý ten čas je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaela1808 píše:
Ahojte holky, moc jsem nevěděla, kam tohle téma zařadit,,, ale potřebuju si už při pátku ulevit.
vrátila jsem se po roce a půl do práce na 1/2 úvazek (8-12hod), protože máme suprovou novou firemní školičku, všichni mi vyšli vstříc, dobrá práce, vedoucí atd. já se cítím dobře, malá to taky zvládá suprově, je tam spokojená, dělá velké pokroky.
ale není den, kdy by do mě v práci někdo nekéroval, co dělám tak brzy v práci, jak je malá ještě malá, jaký je z ní chudák, jaká jsme hrozná matka, dnes mi jedna kolegyně na rovinu před všema řekla, že jsem teda pěkná macecha. že ona má teda taky velmi společenské dítě (což byl můj argument), ale že ONA ho dala do školky až ve teřch letech.
naše instituce je dost velká, takže fakt se každý den najde někdo a mě už to vytáčí do běla.
to se copak dobrá matka pozná podle toho, že sedí x let jen doma?! mě by nenapadlo někomu takhle mluvit do života nebo ho soudit, už toho mám prostě plné zuby se furt před někým obhajovat.
komu je doma dobře, ať tam zůstane, to nikdo neřeší…ale do mě musí jet pořád někdo…
díky, že jste si to přečetly, potřebovala jsme si ulevit
já šla do práce když bylo malýmu 8 měsíců, vyprdni se na ně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem se vracela zpět do práce ted od ledna, nejmladší měla 8 měsíců, dvojčata 2 roky. S dětmi je doma manžel, v práci mu neprodloužili smlouvu, já ji mám na dobu neurčitou. Sice občas taky slýchávám at pošlu chlapa pracovat a já jsem holkama doma, ale mě to tak vyhovuje. Jo a dělám na 3 směny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit