Jak je to teď se zdravotními sestřičkami

2752
1.11.12 14:09

jak je to teď se zdr. sestřičkami

Ahoj zdarvotní setřičky,
mám dotaz. Jsem všeobecná zdravotní sestra klasicky s maturitou. Udělala jsem si nástavbu na dietní diplomovanou sestru. Po rodičovské se nechci vracet zpět do původního zaměstnání / asistenstka obchodního ředitele / protože bych musela jezdit každý den 90 km do Prahy a zpět. Bez mrňouse to šlo ale potom to nepůjde kvůli školce… Přemýšlela jsem, že bych šla do zdravotnictví - dostala jsem nabídku jak na zdravotní sestru, tak na dietku. Ale co bude za tři roky… :nevim: taď jsem se dozvěděla, že pokud chce někdo dělat zdravotní sestru potřebuje na to vejšku :? vůbec tomu nerozumím. To musím jako zpátky do školy abych to mohla dělat??? :roll: A vzhledem k tomu, že jsem 5 let pracovala mimo obor, všude hledají sestru s registrací. Kde se ta registrace bere??? asi vypadám jako blbka ale jsem z toho úplně mimoň :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6177
1.11.12 14:14

Kvůli regiatraci musíš pracovat 3 roky pod odborným dohledem, po registraci pracuješ bez odborného dohledu. Registraci lze ještě získat titulem Dis. nebo Bc. v oboru, ale od roku 2014 bude nejspíš i Dis. naprosto k ničemu. Ale většinou z vlastní zkušenosti vím, že děláš stejnou práci jak registrovaná, tak neregistrovaná, jen teda za jako neregistrovaná máš menší peníze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
1.11.12 14:17

Uvidíš, jestli někde budou hledat neregistrovanou, ale někde asi určitě jo. Nevím, z jakého jsi města, možná bych zkusila dodělat Bc. dálkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
1.11.12 14:20

Koukni na stránky http://www. nconzo. cz/web/guest/home;jsessionid=11960CB5E4BD9F22CC840B71475A6136. Ale jak je to s VŠ to nevim, přece nemůžou chtít po všech sestrách aby si dodělávali školu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
1.11.12 14:21

Tak jsem se teď koukala na net a asi si dodělám Bc. v Plzni sice je to 80 km ale lepší než do Prahy 90km. To je hrůza. Zachvíli snad sestry ani nebudou. Kdyby to člověk věděl, tak šel rovnou studovat na doktorku :evil:, tak nejdřív vystuduju 4 roky, pak další 3 na Dis to už je celkem 7 a teď abych si dělala další 3 roky :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
1.11.12 14:23

@Alčák1 No a pak dostaneš 15tis :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
1.11.12 14:23
@dari74 píše:
@Alčák1 No a pak dostaneš 15tis :mrgreen:

Hrubého :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.12 14:26

Naše některé Dis si dodělaly Bc za rok, ale myslím, že něco platily a státnice byly v Praze, zkus se na nějaké výšce poptat :kytka:

• Citovat
  • Upravit
465
1.11.12 14:26

Holky, taky jsem zdr. sestřička, registrovaná, momentálně na mateřské… takže za ty 3roky nebudu moct dělat sestru bez VŠ nebo jo, když jsem registrovaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
1.11.12 14:27
@Dajdula píše:
Hrubého :mrgreen:

přesně :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
1.11.12 14:29

No pokud jsem to správně pochopila, tak nezáleží na tom jestli je někdo registrovaný- týká se to všech sester. Dneska prý není sestra s maturitou ale je to rozdělené na asistenta všeobecné sestry a když chceš být klasická sestra a ne asistent, tak musíš vystudovat nějaké lyceum :nevim: no hrůza děs a běs. By mi zajímalo, kdo jim to tam jako bude dělat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.12 14:30

Sefa, samozřejmě budeš dělat sestru, jako registrovaná v pohodě. :kytka:
Obor všeobecná sestra s maturitou je zrušen, místo toho je zdravotnický asistent, který nemůže dělat všechno jako všeob. sestra, následně si dodělávají asistenti Bc. nebo Mgr.

• Citovat
  • Upravit
novo123
1.11.12 14:47

Holky, cejtím s Váma, to je strašný, nároky obrovský, jistoty žádný a prachy katastrofa. Kdo tu práci jako bude dělat? A máte pravdu, že když už studovat takový roky, to můžete rovnou dělat medicínu a hotovo. To těch sester asi do budoucna moc nebude :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6177
1.11.12 14:54

Od roku 2014 by to prostě mělo být tak, že odbornou práci budou dělat jen sestry s vysokoškolským vzděláním, minimálně Bc. a sestry se střední nebo s vyšší školou by dělaly jen ošetřovatelky a hlavně by šly i s platem dolů. A jestli registrovaná, nebo ne, to nikoho zajímat nebude.
Každopádně teda pochybuju, že to nakonec schválí, protože nevím, kdo by takové sestry po Bc. studiu zaučoval. Sestry s maturitou s 30-ti letou praxí už nebudou moci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A ještě jedna věc - pokud má holka maturitu na zdravce a potom vysokou, ano, asi má dostatek praxe, ale co taková holka z např. ekonomky, co jde na vysokou dodělat si titul ve zdravotnictví??? Na vysoký zas takový praxe taky není a hlavně ne pod dohledem učitelek a sestry na studentky čas ne vždy mají :-) Takovou sestru si dost dobře neumím představit, jak jde do práce, nikdo jí nezaučí, pač bude mít nejvyšší vzdělání ona a rovnou začne léčit…noooooooo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já jsem sestra s maturitou, rok na vyšší, 3 roky vysoké, 2 roky jako sestra zaměstananá a ještě teď si nejsem jistá, že všechno zvládám :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
1.11.12 15:54

No tak to jsem taky zvědavá kdo to potom bude dělat. Jestli bych po rodičovské měla jít dělat ošetřovatelku, tak to půjdu radši dělat jinam. To jako nikdo nezohlední ty roky praxe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat