Zpět v práci, jsem macecha?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
To Zakladatelka:
To, co popisujete, je daň za jinakost, která, ať už v jakémkoliv ohledu, bývá ve společnosti zpochybňována a mnohdy také zesměšňována. K vysvětlení, proč si Vás kolegyně dobírají - Vaše rozhodnutí není v našem společenském kontextu běžné, tzn. narušuje jejich vnímání světa (zde toho, co to znamená být matkou malého dítěte). Myslím si, že vhodně můžete reagovat tak, že toto je Vaše cesta, pro kterou jste se s otcem dítěte dohodli, a zároveň že respektujete jejich názor na věc, ačkoliv se liší od toho Vašeho. Dále není potřeba, pokud nechcete, komukoliv cokoliv vysvětlovat.
Ať je Vaší dceři nový režim jen ku prospěchu! Držím Vám pěsti! Slávka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KatkaX @kikina2004 Jé, myslela jsem samozřejmě RD, jsem to blbě napsala. Tak to jste mi udělaly radost holky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KatkaX píše:
No jasně že máme, ale je to možnost a ne povinnost.
vzala jsi mi z pusy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KatkaX píše:
No jasně že máme, ale je to možnost a ne povinnost.
super receno… ![]()
- Citovat
- Upravit
Děkuju holky, ono to prostě většina lidí odsoudí a přitom ani neznají souvislosti. třeba že pracuji jen tak málo (ve skutečnosti je to většinou 8:15 - 11:45, protože školka je hned vedle práce, že je tam jen 5 dětí a 3 učitelky, že jsou tam úplně úžasní a malé se tam líbí…
já si uvědomuju, že je to super možnost a hodně matek by po tom šáhlo všema deseti a proto jsem za to vděčná. ale proč lidé nechtějí respektovat můj názor, nevím…
jinak ptají se i chlapi, ikdyž méně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaela1808 píše:
Děkuju holky, ono to prostě většina lidí odsoudí a přitom ani neznají souvislosti. třeba že pracuji jen tak málo (ve skutečnosti je to většinou 8:15 - 11:45, protože školka je hned vedle práce, že je tam jen 5 dětí a 3 učitelky, že jsou tam úplně úžasní a malé se tam líbí…
já si uvědomuju, že je to super možnost a hodně matek by po tom šáhlo všema deseti a proto jsem za to vděčná. ale proč lidé nechtějí respektovat můj názor, nevím…
jinak ptají se i chlapi, ikdyž méně.
bud rada, ze to mas takhle… co ja bych dala za firemni skolku (a to jsem doma, tedy pracuji z domova), protoze maly by mel aspon kontakt s detmi… Ver mi, ze zenske Ti jenom zavidi a chlapi nepochopi, ani kdyby chteli…
A ti, co vedi, tak se neptaji… ![]()
- Citovat
- Upravit
Já na poznámky k věcem, do kterých jíným lautr nic není, odpovídám, že jestli se dotyčné bude lépe spát díky tomu, že mi řekne svůj názor, tak ať si poslouží, jinak že si myslím, že jí do toho nic není a nemá co komentovat, jak žiju já a moje rodina. Taky už tu padlo: nic nevysvětlovat. Ti chytří chtějí jen vyhjádřit svůj názor podložený pouze vlastními pocity. Prostě dát najevo, co si myslí, ač to nikoho nezajímá.
Mě taky spousta lidí říká, ať se do práce neženu, že to uteče a bude mi to líto. Mno, zatím nepracuju, ale mám pocit, že mi doma s dětmi hrábne. A nijak to nesouvisí s tím, jak moc miluju své děti. Své rodiče mám taky ráda, ale bydle s nimi bych nechtěla…
- Citovat
- Upravit
Tady nejde o to, že nerespektují tvůj názor, ale že mají pocit, že pokud neřeknou, co chytrého si myslí, tak se svět asi zastaví.
- Citovat
- Upravit
@michaela1808 píše:
Ahojte holky, moc jsem nevěděla, kam tohle téma zařadit,,, ale potřebuju si už při pátku ulevit.
vrátila jsem se po roce a půl do práce na 1/2 úvazek (8-12hod), protože máme suprovou novou firemní školičku, všichni mi vyšli vstříc, dobrá práce, vedoucí atd. já se cítím dobře, malá to taky zvládá suprově, je tam spokojená, dělá velké pokroky.
ale není den, kdy by do mě v práci někdo nekéroval, co dělám tak brzy v práci, jak je malá ještě malá, jaký je z ní chudák, jaká jsme hrozná matka, dnes mi jedna kolegyně na rovinu před všema řekla, že jsem teda pěkná macecha. že ona má teda taky velmi společenské dítě (což byl můj argument), ale že ONA ho dala do školky až ve teřch letech.
naše instituce je dost velká, takže fakt se každý den najde někdo a mě už to vytáčí do běla.
to se copak dobrá matka pozná podle toho, že sedí x let jen doma?! mě by nenapadlo někomu takhle mluvit do života nebo ho soudit, už toho mám prostě plné zuby se furt před někým obhajovat.
komu je doma dobře, ať tam zůstane, to nikdo neřeší…ale do mě musí jet pořád někdo…
díky, že jste si to přečetly, potřebovala jsme si ulevit
doma budu i s druhým dítkem co nejdelší možnou dobu, pokud k tomu budou podmínky ráda bych zůstala v domácnosti
ale to je o povaze člověka a o všem možném, jen ne o tom, že jsi špatná máma, já myslím, že je to naprosto v pořádku, na všechny kašli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navíc jsem pracovala do 3 týdny před porodem a myslím, že malá je celá po mně. doma se se mnou nudila a teď je to mnohem lepší, když je dopo s dětma. je doma hodnější a víc si se navzájem užíváme.
mohla bych tady a všude jinde soudit matky, co jsou doma x let a šoupnou dítě před TV nebo babičkám, aby si orazily, ale nechci, protože já je za to nesoudím, vím, že každý to občas potřebuje…ale přsně takové mě pak moralizují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaela1808 vykašli se na moralisty, děláš jen dobře, dítě v tomto věku již prahne po kolektivu, ne po matce doma na zadku, potřebuje jiné příklady, vzory a motivaci, pokud to zvládá a je mu to příjemné, jen houštˇ! ![]()
Neboj, ve 14 t i tě nikam nepošle, od toho se jeho svět odvíjet nebude, na tom záleží úúúplně jiné věci a to ty, jak se mu budeš věnovat v pozdějších letech.
Držím pěsti a nedej se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…já myslím, že je jedině dobře když je malá v kolektivu, pokud to zvládá tak proč ne…
asi bych to udělala taky, a těm co by měli narážky tak promiń…normálně by je poslala do slova a do písmene do p…e
pak by dali pokoj, jak píšeš, co ti mají co povídat do života, hlavní je že t vyhovuje tobě a tvé rodině
…asi bych si to nenechala líbit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych se jich zeptala jestli zavidej, ze takovou moznost nemely
. Pac v tom asi bude kamen urazu
. Ja mit moznost firemni skolky tak to beru. Akorat moje ml. dite je neskutecny zavislak od malicka, tak by to proplakala, ale u st. ditete jsem chtela odejit v roce… Sama zacinam dochazet k nazoru, ze ty deti cim dele jsou s matkou tim vice berou peci matky jako naprosto samozrejmou zalezitost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je tam decko spokojene a ma individualni peci nemas pocit, ze by z toho mela nejake trauma tak fakt nevidim duvod proc ne. Akorat mam teda takovou jednu zkusenost, v jednom takovem klubu hlidali i deti a jedna maminka decku nebyl ani rok tam to dite proste dala a to dite neplakalo, to dite bylo tak „vylekane“ ze ze sebe nedavalo zadne emoce… a musim rict, ze mi z toho teda behal mraz po zadech… a mamince samo rekli, ze detatko bylo stastne… Takze to asi tak jedna vec na kterou bych si dala pozor a obcas to sla zkontrolovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pošli je všechny do zadele… Nikomu po tom nic není. Že by závist že slepice seděli doma čtyři roky? Hodlám udělat to samé takže ti fandím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit