Zpět v práci, jsem macecha?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@madrianova píše:
Já mám opačný názor, podle mě takhle malé dítě potřebuje ještě být s matkou, nikdy bych to malé neudělala, vždyt proboha jsou to jen!!! 3 roky, to se nevydržíte tomu dítěti ty 3 roky věnovat? až mu bude 14 pošle vás někam a nebude vás už potřebovat…ale teď vás ještě potřebuje, četla jsem i knížku a koukala na tv, kdy říkali, že dítě ještě ani ve 3 letech!!! není zralé na školku…
přítel byl v jeslích a jeho bratr ne, a třeba na přítelovi je velmi znát vztah s matkou a jeho bratr šel do školky až ve 4 a má vztah s matkou úplně jiný…něco na tom holt bude..ne u všech, to je jasné, ale kdo ví jak se to na dítě v budoucnu projeví???
mě je takovýchto dětí líto…myslím, že by měli aspon do tří let být s maminkou, takže tvé kolegy chápu…promiň…
Tak to, že mě děcko ve 14cti pošle někam, nebude určitě kvůli tomu, že šlo ve dvou letech do školky
Nejde o to, že to člověk nevydrží, ale jde i o to, že ta školka to dítku i obohatí, pozná kamarády, nové hračky
,jinou autoritu a nemusí se celý den čumět na ksicht matky a neustále trapně stavět komíny z kostek a prohlížet knížky
Odpočine si jak dítko, tak i matka. Navíc zakl. je tam jen na půl úvazku a pak se zbytek dne může dítěti věnovat. Dítku se tam líbí, tak proč ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, a mně se zase každej ptá, jestli už pracuju. Malé je ani ne 5 měsíců…Tady v Česku, podotýkám. Tak si člověk nevybere, vždycky budou lidi něco říkat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kikina2004 Ahoj, prosím tě a to jsi dál dostávala rodičovský příspěvek, když jsi chodila na ty služby do práce? Tohle právě taky řeším, jestli bych mohla od určitého věku dítěte na pár služeb na stávající oddělení, ale bylo mi řečeno, že bych prý musela dělat něco jiného, než zdravotní sestru, že na mateřský si můžu přivydělávat, ale nesmím dělat práci co před nástupem na MD??
Děkuji za odpovědi!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fiali píše:
a co teda mají dělat mámy, který žijou v zahraničí? Jsou státy, kde není vůbec žádná mateřská, 6 neděl a šmitec, ty by podle tebe dítě neměly mít vůbec ne?
no ale my tu možnost máme být s dítětem 3 roky ne? nežijeme v německu ani norsku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Betynka87 to platí jen pro MD, ne pro RD - opravdu myslíš mateřskou, tedy cca první půlrok věku dítěte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nevím, ale co já bych dala za to, moci pracovat v těhotenství v práci která mě bude bavit (aspoň trošičku) a nést peníze a po porodu to zkloubit tak, ať můžu mít prcka třeba ve firemní školičce a chodit na pár hodin do práce. Já ti můžu jen závidět a obdivovat. Já teď sedím na pracáku, sice jen den, ale už i tak z toho mám depky a navíc ani těhotenství nepřichází. Vůbec si z toho nic nedělej a buď vděčná, že ses měla kam vrátit a že ti vyšli vstříc. Máš super zaměstnavatele ať už je to kdokoli:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madrianova píše:
no ale my tu možnost máme být s dítětem 3 roky ne? nežijeme v německu ani norsku…
No jasně že máme, ale je to možnost a ne povinnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mít k dispozici firemní školičku tak jsem okamžitě zpátky v práci. To jsou kecy tohle
vyprdni se na to
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaela1808 nema smysl se stresovat, zenske asi zavidi, ze jsi mohla jit tak brzo do prace… bud v klidu, to se stava i v lepsich kolektivech… ![]()
Rozhodne macecha nejsi… ja kvuli penezum musela jit do prace, kdyz malemu bylo 6mesicu a taky jsme to zvladli… Ja pracuji z domu, ale i kdyz jsem jela do prace, tak na to koukali jako na normalni vec, takze bud v klidu, rozhodne to neni nic neobykleho… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Betynka87 píše:
@kikina2004 Ahoj, prosím tě a to jsi dál dostávala rodičovský příspěvek, když jsi chodila na ty služby do práce? Tohle právě taky řeším, jestli bych mohla od určitého věku dítěte na pár služeb na stávající oddělení, ale bylo mi řečeno, že bych prý musela dělat něco jiného, než zdravotní sestru, že na mateřský si můžu přivydělávat, ale nesmím dělat práci co před nástupem na MD??
Děkuji za odpovědi!
Betynko, myslim, ze nemuzes jen, pokud pobiras PPM- tj. tech prvnich cca 5 mesicu. Ano, normalne pobiram rodicak a delam na stejnem pracovisti jako pred otehotnenim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já chci taky firemní školku a vstřícného zaměstnavatele!! Zakladatelko, užij si ten luxus. Přesně, jak už to padlo, ve 14 nás děti pošlou někam v každém případě a s nástupem do školky to nebude nijak souviset. ![]()
Holt ne každá jsme matka roku, pro kt. není nic zábavnějšího než 3 roky do nekonečna stavět hrady z kostek. Mám dvouletého syna a půlroční dceru a zcela zodpovědně říkám, že mě to doma nebaví. Svoje děti miluju, jsou úžasné, ale zároveň si každý den připadám jako kretén, když se synátor vztekne u oblíkání, odmítá obědvat, shazuje vztekle věci, protože jsem se ho zeptala, jestli nechce svačinu apod. Nemít mimino, tak už taky řeším, jak se vrátit na částečný úvazek do práce. Nemyslím si, že by 3 roky pouze se mnou doma byly pro mé děti takové terno. Maminka, kt. je v klidu a spokojená a s dítětem na půl úvazku, je rozhodně platnější než vynervovaná a vzteklá matka na plný úvazek, což jsem třeba já. A není nic lepšího než maminka, kt. se od dětí těší do práce a z práce k dětem.
Každopádně do toho kolegům především nic není.
- Citovat
- Upravit
@Betynka87 píše:
Děkuji za odpovědi!
Pri materske dovolene (6 mesicu celkem v prvnich mesicich pred a po porodu) pracovat nesmis u stejneho zamestnavatele na smlouvu, na kterou materskou pobiras.
U rodicovskeho prispevku uz to neni omezene, to uz muzes pracovat „normalne“, jenom musis mit zajistene hlidani pro dite a nesmi to byt skolka… (nejsem si jista, jestli to muze byt soukrome zarizeni, to nevim). Ale skolka nebo statni jesle ne… Ale klidne jestli mas hlidani babicky nebo nejakou kamaradku, tak to neni problem a normos muzes delat to, co pred narozenim (rodicak nevyplaci socialka, ale pracak) ditete a neni to omezene… ![]()
- Citovat
- Upravit
Je to na 4 h denně, dítě si pohraje s ostatníma a pak se těší na mamku i ta přijde na jiný myšlenky a to malý jde od 8-12 a ne že je ve školce od 6 celý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaela1808 já bych už hlavně nevysvětlovala. To nemá smysl, většina lidí argumenty prakticky nevnímá, ať už jde o cokoliv. Já pokud jsem přesvědčená, že dělám něco správně a pořád má někdo potřebu to komentovat, tak zkrátka řeknu „protože to tak chci“, „protože mi to vyhovuje“… To bylo jak s domporodem, milion dotazů od lidí, kteří o tom věděli velký kulový, pořád stejné povšechné námitky, zkoušení podsouvání různých polopravd. Pak už jsem nevysvětlovala, neargumentovala, jen jsem řekla, že takhle to je a basta, na to většina lidí odpověď nenajde ![]()
Třeba budeš mít pověst trochu matky-herodesky, která se zařídila podle sebe a je to sobecká mrcha, ale aspoň tě už otravovat nebudou, protože to přijmou jako fakt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madrianova píše:
Já mám opačný názor, podle mě takhle malé dítě potřebuje ještě být s matkou, nikdy bych to malé neudělala, vždyt proboha jsou to jen!!! 3 roky, to se nevydržíte tomu dítěti ty 3 roky věnovat? až mu bude 14 pošle vás někam a nebude vás už potřebovat…ale teď vás ještě potřebuje, četla jsem i knížku a koukala na tv, kdy říkali, že dítě ještě ani ve 3 letech!!! není zralé na školku…
přítel byl v jeslích a jeho bratr ne, a třeba na přítelovi je velmi znát vztah s matkou a jeho bratr šel do školky až ve 4 a má vztah s matkou úplně jiný…něco na tom holt bude..ne u všech, to je jasné, ale kdo ví jak se to na dítě v budoucnu projeví???
mě je takovýchto dětí líto…myslím, že by měli aspon do tří let být s maminkou, takže tvé kolegy chápu…promiň…
A tohle je přesně to, co se podle mě prostě nedá paušalizovat. Ani z pohledu matky, ani z hlediska dítěte. Jsou děti poměrně nezávislé, ať už je to vrozené, nebo dané výchovou. A jsou matky, které by tři roky jen doma s dítětem zabily. Já už jsem ty tři roky doma, protože mám dvě děti za sebou, a nebýt občasné práce a častého sportu, tak to nedám. Já byla v jeslích od roka a vztah s rodičema mám pohodový. Myslím, že žádná z nás by do miniškolky necpala dítě, které tam prořve hodiny v kuse, ale rok a půl staré batole si už jiné podněty užívá a především pro komunikaci to může být jen prospěšné. Ta je totiž mezi dětmi jiná než s dospělým.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit