Zpět v práci, jsem macecha?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Katko, podivej, je mi uplne jedno, jak kdo co bere, ano- vetsina matek si na materske chrochta, ze nemusi do prace a jeste hudruje, kolik maji prace a jak nekdo mohl vymyslet souslovi materska dovolena…To se zas otvira kudla me… No a pak pochopitelne odsoudi tu mensinu, ktera to vnima jinak… ja treba nejen ze chodim do prace, ale taky na cviceni, posedet…nemam pocit, ze mi deti stradaji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaela1808 píše:
Děkuji holky!
mě už prostě s.re to pořád někomu vysvětlovat a muset se obhajovat, proč?! co je komu po tom? jasně, že mám argumentů milion, ale proč je vůbec musím používat?! já už jsem z toho jednoduše velmi znechucená. není to jednoduché samo o sobě (hlavně třeba na logistiku - dojíždění atd), ale zvládáme to dobře a takové poznámky mě vždycky uzemní…nutí mě nad tím přemýšlet. a to mě už nebaví.
tak nad tím nepřemýšlej
buď bych jim řekla ať to neřeší, že to uděláš za ně nebo bych tyhle otázky „přeslechla“ a neodpovídala, ono je to přestane bavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holka, mít takovou možnost jako ty, věřím, že by ji brala minimálně polovina mamin, co musí trčet s dětma doma, protože takovou možnost nemají. Hlavu vzhůru a ty kecy neřeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych si toho nevšímat. Podle toho, co jsi psala i dřív, to určitě prospívá vám oběma. Myslím, že tohle je ideální model. Mám stejně starou dcerku a pár hodin v malém kolektivu by jí určitě neublížilo. Jen já mám hlídací babičku, tak v případě potřeby využívám ji. A do práce občas chodím od jejího roka, v létě kvůli tomu holky byly na týden u našich, které vídají tak jednou za šest týdnů, a proběhlo to v pohodě. Taky jsem „macecha“, ale aspoň neskončím v Bohnicích. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j
Já mám opačný názor, podle mě takhle malé dítě potřebuje ještě být s matkou, nikdy bych to malé neudělala, vždyt proboha jsou to jen!!! 3 roky, to se nevydržíte tomu dítěti ty 3 roky věnovat? až mu bude 14 pošle vás někam a nebude vás už potřebovat…ale teď vás ještě potřebuje, četla jsem i knížku a koukala na tv, kdy říkali, že dítě ještě ani ve 3 letech!!! není zralé na školku…
přítel byl v jeslích a jeho bratr ne, a třeba na přítelovi je velmi znát vztah s matkou a jeho bratr šel do školky až ve 4 a má vztah s matkou úplně jiný…něco na tom holt bude..ne u všech, to je jasné, ale kdo ví jak se to na dítě v budoucnu projeví???
mě je takovýchto dětí líto…myslím, že by měli aspon do tří let být s maminkou, takže tvé kolegy chápu…
promiň…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaela1808 prostě řekni, že v ČR je zvykem být doma s dětmi do první třídy, ale ty jedeš podle zahraničního modelu a tam prostě kritéria na dokonalou matku splňuješ.
A vůbec se tím nezabývej - potřebu Ti to vytknout mají především absolutní slepice a krůty. Protože ne se chce vrátit do práce dřív - a to chápu - ale jen slepice/krůta má potřebu Ti demonstrovat, že dokonalá matka je právě ona. Zajímavé je, že chlapi to takhle neřeší, nebo jo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyprdni se na ně, na slepice
je to pouze tvoje věc, holt některé mají pocit, že na jejich názory je každý zvědavý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaela1808 píše:
Děkuji holky!
mě už prostě s.re to pořád někomu vysvětlovat a muset se obhajovat, proč?! co je komu po tom? jasně, že mám argumentů milion, ale proč je vůbec musím používat?! já už jsem z toho jednoduše velmi znechucená. není to jednoduché samo o sobě (hlavně třeba na logistiku - dojíždění atd), ale zvládáme to dobře a takové poznámky mě vždycky uzemní…nutí mě nad tím přemýšlet. a to mě už nebaví.
Nikomu nic neříkej a nevysvětluj. Můžeš jim třeba jen říct, že jejich starosti bys chtěla mít. Nebo třeba, že asi nemají nic lepšího na práci, než řešit tvou péči o dítě. A nebo je prostě jen pošly tam, kam slunce nesvítí, protože každému může být úplně jedno co ty děláš, nebo neděláš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madrianova píše:
Já mám opačný názor, podle mě takhle malé dítě potřebuje ještě být s matkou, nikdy bych to malé neudělala, vždyt proboha jsou to jen!!! 3 roky, to se nevydržíte tomu dítěti ty 3 roky věnovat? až mu bude 14 pošle vás někam a nebude vás už potřebovat…ale teď vás ještě potřebuje, četla jsem i knížku a koukala na tv, kdy říkali, že dítě ještě ani ve 3 letech!!! není zralé na školku…
A jak my to tady v Česku zase děláme nejlíp ![]()
Já osobně ne, snědla bych si doma nohu až na kost, být 3 roky jenom s dítětem doma. A že někdo je doma a rád, tak to absolutně neřeším a nechápu, proč mají ti druzí potřebu řešit mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, v nORSKU CHODÍ DĚTI DO ŠKOLKY OD PŮL roku a nikdo to tady neřeší. na mě zase koukali jak na exota, když jsem řekla, že malej půjde až ve dvou letech přesně. takže si z toho nic nedělej. Taky mi nepřijde, že bych byla macecha, když ho dám do školky o rok dřív než je zvykem v čechách. takže neboj, nejsi macecha, ale u nás se to asi pořád takhle vnímá, když jde do práce někdo dřív. já soobně si myslím, že to i těm dětem trochu prospěje, než být celý tči a více let jen s mamou. beru to tak, že by byl opravdu jen se mnou, bydlíme na samotě a moc známých tu zatím nemáme, takže já tu školku beru jako plus. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mít možnost firemní školičky, tak neváhám. Pravda, třeba roční dítko bych neopustila, ale před tím druhým rokem, kdyby to dobře snášelo, proč né
Ale to víš, vždycky se najdou chytráci, kteří mají šílenou potřebu dávat takto debilní otázky a komentovat věci, které se jich absolutně netýkájí
Vytiskni si si na papírek MACECHA a přidělej si to ke triku, at předem ví, s kým mají tu čest
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madrianova píše:
přítel byl v jeslích a jeho bratr ne, a třeba na přítelovi je velmi znát vztah s matkou a jeho bratr šel do školky až ve 4 a má vztah s matkou úplně jiný…něco na tom holt bude..ne u všech, to je jasné, ale kdo ví jak se to na dítě v budoucnu projeví???
mě je takovýchto dětí líto…myslím, že by měli aspon do tří let být s maminkou, takže tvé kolegy chápu…promiň…
a co teda mají dělat mámy, který žijou v zahraničí? Jsou státy, kde není vůbec žádná mateřská, 6 neděl a šmitec, ty by podle tebe dítě neměly mít vůbec ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promiň, že píšu jako anonymní, ale mám obavy, aby mě nepoznal někdo z práce…
Já jsem několik let bojovala s neplodností, nepodařilo se, požádali jsme si o adpoci a ta nám vyšla. Malého jsme si přivezli v únoru, měl 4 měsíce, a já od září, to ještě neměl rok, nastoupila zpátky do práce. Hlídal můj tatínek, od dvou a půl mi malého vzali do školky. a upřímně - to bylo to nejlepší pro něj. Je v kolektivu vrstevníků, vyblbne se, naučí se spoustu věcí. Já jsem taky uspokojená, mám práci, kterou miluji. Ne, nejsem žádná podnikatelka která honí karieru, jsem obyčejná učitelka na základce, ale ten kontat s dětmi a lidmi mi strašně chyběl.
Mimochodem, naše mrně už mělo tři roky a já jsem teď zázrakem otěhotněla, zatím to tajím - je to moc malé, jsem teprve ve 13. týdnu, ví to jen manžel, ale oba souhlasíme s tím, abych se co nejdříve vrátila zase do práce.
Prostě někdo je rád doma, a někdo společnost potřebuje, to nemluvím o pěnězích, a většinou jsou děti po rodičích, takže tu "svou " společnost vyžadují taky. Takže si z blbých řečí nic nedělej, jak už tady někdo psal, odpoledně se budeš svému dítěti věnovat víc, než kdybys byla z něho utahaná a vynervovaná za celý den ![]()
- Citovat
- Upravit
A jinak podotýkám tady chodí od 6 měsíců ítěte do práce na celý úvazek na ten poloviční je to fakt v pohodě. Tak se tam držte, zakladatelko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ostatní kašli, pokud si za tím rozhodnutím stojíš…
Já bych dítko takhle brzo do školky nedala, bavila jsem se i se známou učitelkou z MŠ a i ta říkala, že i ty tři roky jsou docela brzo, že kolem těch 4 let je to lepší…
Ale určitě záleží i na povaze dítka, jestli je ve školce spokojený, neřešila bych, co si myslí okolí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit