Malé platy v sociálních službách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Scarlett2011
3.11.12 18:22
@tessy píše:
No a učitelé? Učitelky v MŠ? Státních? Ti určitě musí umět něco navíc. :think:

Bohuzel statni zamestnanci jsou kapitola sama pro sebe. To co jsem popisovala, je jen vseobecny, tak trochu dokonaly model, jak by to melo fungovat. Samozrejme, kdyz stat stoji za prd a nefunguje, tak na tom budou statni zamestanci taky nejhur. :think:

• Citovat
  • Upravit
24603
3.11.12 18:23
@Scarlett2011 píše:
To by Ti mozna i stacilo. Hlady bys tedy neumrela. :mrgreen:

A mám o starost míň :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.12 18:25

Pročpak byla diskuze přejmenovaná? Ty sociální služby byly za jeden z příkladů. Myslela jsem to samozřejmě vztahovačně i na ostatní profese.

• Citovat
  • Upravit
24603
3.11.12 18:28
@Anonymní píše:
Pročpak byla diskuze přejmenovaná? Ty sociální služby byly za jeden z příkladů. Myslela jsem to samozřejmě vztahovačně i na ostatní profese.
Řekla bych že to přepsali admini aby to bylo přehlednější :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.12 18:28

Tak já přidám svůj příspěvek. Jsem sociální pracovnice, zodpovídám za chod celého sociálního oddělení v domově důchodců, praxi mám 10 let a můj plat je asi 13 tis. Kč čistého. Mám vysokou školu a cítím se nedoceněná. Dnes a denně pracuju s umírajícími, řeším občas katastrofální situace, ale plat bych si představovala za tu práci dvojnásobný. Ano, fyzicky se možná nenadřu, ale psychicky je to náročný jako blázen.

• Citovat
  • Upravit
11522
3.11.12 18:34

Je to hnus a ja se s touto diskuzi loucim, jelikoz me dokaze jen poradne na*rat :cert: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.12 18:34

Já přidám případ kamarádky, která dělá na správě silnic administrativní pracovnici…víceméně dělá je poštu a má za to 16 tisíc čistého…praxe žádná…pak nechápu ty rozdíly v určitých oblastech…je to prostě hnus! :cert:

• Citovat
  • Upravit
365
3.11.12 18:43

A co maminky na rp? za to, že se starají 24hod. o dítě je to děsně málo, to by taky mohlo být lepší oceněné. a ty maminky co mají na dva roky co potom? od takového drobečka jít do práce-?je to smutné, to by měly mít maminky víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
3.11.12 18:45
@petronek píše:
A co maminky na rp? za to, že se starají 24hod. o dítě je to děsně málo, to by taky mohlo být lepší oceněné. a ty maminky co mají na dva roky co potom? od takového drobečka jít do práce-?je to smutné, to by měly mít maminky víc…

A to v USA nedostávají maminky nic,
Chtěli dítě tak si ho udělali s tím že budou doma zadarmo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
3.11.12 18:45
@petronek píše:
A co maminky na rp? za to, že se starají 24hod. o dítě je to děsně málo, to by taky mohlo být lepší oceněné. a ty maminky co mají na dva roky co potom? od takového drobečka jít do práce-?je to smutné, to by měly mít maminky víc…

No, tak ve vetsine zemi sveta je rodicovska max. jeden rok. V mnoha zemich maminky jdou po trech mesicich do prace.
To zase budte radi za to, co mate. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.12 18:51
@Scarlett2011 píše:
No, tak ve vetsine zemi sveta je rodicovska max. jeden rok. V mnoha zemich maminky jdou po trech mesicich do prace.
To zase budte radi za to, co mate. :kytka:

přesně, jinde ve světě tak dlouho doma s dětma nejsou…takže si myslím, že v tomto jediném na tom nejsme nejhůř (i když bych samozřejmě brala i více, že :) )…i když ono se to děsně špatně srovnává, každá země je na tom jinak a má své pro a proti :think:

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
3.11.12 18:55
@Anonymní píše:
přesně, jinde ve světě tak dlouho doma s dětma nejsou…takže si myslím, že v tomto jediném na tom nejsme nejhůř (i když bych samozřejmě brala i více, že :) )…i když ono se to děsně špatně srovnává, každá země je na tom jinak a má své pro a proti :think:

Ano, kazda mince ma samozrejme dve strany. V Anglii je sice
materska jen 9 mesicu, ale zato vetsinu zen tu manzel uzivi, plus dostavaji pridavky na deti, takze si zas tak spatne neziji. :think:

• Citovat
  • Upravit
135
3.11.12 19:02

Nejen ty platy jsou hrozné, ale i to množství nabízené práce je hrozné. Studuji VŠ, Bc. hotov, teď dodělávám Ing. a na vysokoškolskou pozici při hledání práce jsem se doteď ani nesnažila, všude chtějí akorát praxi a tu, co mám ze školy, nikomu nestačí. Takže hledám práci na pozice, kde bohatě stačí výuční list nebo maturita, což mi vůbec nevadí, ale kdyby mě alespoň někdo zaměstnal… Takhle mi to studium je opravdu úplně k ničemu. Už rok hledám práci a ani na tu prodavačku mě nikdo nevezme, protože se na jednu pozici hlásí klidně 200 lidí a bez praxe šance téměř nulová. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.11.12 19:06

Ono je to dost i o tom, kolik lidí se hlásí na konkrétní místo. Pokud bude 100 uchazečů, tak zájemců bude vždy dost a není třeba jim platit mnoho, pokud budou mít někde problém sehnat jediného člověka na určitý post, tak se budou snažit zájemce namotivovat mj. penězi.
A s tím souvisí to, že prodavačku může dělat skoro každý, kdežto specializované místo ne.
Takže fakt je asi řešení v tom, co psala @Scarlett2011

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.11.12 19:07
@Verronika píše:
Nejen ty platy jsou hrozné, ale i to množství nabízené práce je hrozné. Studuji VŠ, Bc. hotov, teď dodělávám Ing. a na vysokoškolskou pozici při hledání práce jsem se doteď ani nesnažila, všude chtějí akorát praxi a tu, co mám ze školy, nikomu nestačí. Takže hledám práci na pozice, kde bohatě stačí výuční list nebo maturita, což mi vůbec nevadí, ale kdyby mě alespoň někdo zaměstnal… Takhle mi to studium je opravdu úplně k ničemu. Už rok hledám práci a ani na tu prodavačku mě nikdo nevezme, protože se na jednu pozici hlásí klidně 200 lidí a bez praxe šance téměř nulová. :cert:

Mě na středoškolském postu nechtěli, ptž měli strach, že jim jako vysokoškolák brzy pláchnu. Takže ty vyhlídky na středoškolská místa nejsou růžové. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat