Malé platy v sociálních službách

Anonymní
3.11.12 17:38

Malé platy.

Proč jsou (nejenom) v sociálních službách tak malý platy? Proč ošetřovatelka, která se tahá s lidma, přebaluje je, přichází do styku s výkaly a zvratky, je v práci v sobotu, v neděli, v noci, o Vánocích atd., proč má plat cca 10 000 Kč? Proč má prodavačka, která za den přetahá metráky zboží, pracuje s penezi, je v práci dnes už taky o víkendech a svátcích, proč má taky kolem těch 10 000 Kč? A samozřejmě další a další profese. Jaké jste zažili nejhorší zaměstnání co do ohodnocení, náročnosti, zodpovědnosti, buzerace… Prostě ten nepoměr výkon/odměna.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2063
3.11.12 17:39

Protože naše vláda :cert: :cert: a tím odvíjená ekonomika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
3.11.12 17:42

Me ted napada tak postacka, nevdecna to prace :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
3.11.12 17:43

Přesně nad tímhle jsem dnes přemýšela..proč člověk co sedí na řiti a tlačí knoflíky a dělá že dělá má výplatu v deseti tisícech -neli stovky tisíc a člověk co dře jak vůl od nevidím do nevidím a těžkou manuální práci má houno… :pocitac: :pocitac: :pocitac: a musí vyžít!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
3.11.12 17:44

Když jsem v roce 1998 nastupovala po škole do fabriky, tak můj plat byl větší než co mám teď, právě v těch sociálních službách. Ale nestěžuju si, mám manžela, který vydělá víc, ale jako samoživitelka bych se nechytala.

Tak zdar práci, za chvíli jdu na dvanáctku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
3.11.12 17:45

@PetraJ jsem zdravotník a kdybych neměla chlapa tak se synem máme sotva na nájem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.12 17:49

A co taková obyčejná úřednice, která např. vyplácí rodičáky, příspěvky na bydlení a přídavky, to je taky lahůdka…ti nahoře vymyslí totální stupidnost a ony to odes..ou, pač si na ně může otevřít hubu kdokoliv…je jich málo, práce moc, termíny výplat se nestíhají a pak na ně všichni nadávají…ony to odes..ou za mizerný plat a odměny si za to rozdělí tam nahoře…no děs, běs :cert:

to samé např. ty sociální služby, nechala bych ty kr..ny za ty prachy tam aspoň měsíc makat, aby věděli, zač je toho loket :zed:

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
3.11.12 17:51

Protoze na popsane prace nepotrebujete vzdelani, tudiz je muze delat kazdy, tudiz neni nutne platit lidem vic. :think:
To je vysvetleni, proc jsou na techto pozicich nizke platy a proc clovek, ktery ‚jen‘ macka tlacitka na pocitaci :lol: bere daleko vic. :)
Problem bude spis v statem nastavenem zivotnim minimu. Ziju v Anglii a tady je zivotni minimum nastavene tak, ze kazdy clovek s nim vyzije a nemusi se omezovat v nicem. A na darky si pujcovat taky nemusi. :)
Musime jen doufat, ze se to casem zmeni i v CR.

• Citovat
  • Upravit
11522
3.11.12 17:51
@Anonymní píše:
A co taková obyčejná úřednice, která např. vyplácí rodičáky, příspěvky na bydlení a přídavky, to je taky lahůdka…ti nahoře vymyslí totální stupidnost a ony to odes..ou, pač si na ně může otevřít hubu kdokoliv…je jich málo, práce moc, termíny výplat se nestíhají a pak na ně všichni nadávají…ony to odes..ou za mizerný plat a odměny si za to rozdělí tam nahoře…no děs, běs :cert:to samé např. ty sociální služby, nechala bych ty kr..ny za ty prachy tam aspoň měsíc makat, aby věděli, zač je toho loket :zed:

jojo to same hasici, mestaci..vsichni si mysli jake nemaji platy a jde jim to dolu po tisicech a ti nahore maji plne kapsy :zed: jeste k tomu makaji mesic zdarma :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
3.11.12 17:55
@Scarlett2011 píše:
Protoze na popsane prace nepotrebujete vzdelani, tudiz je muze delat kazdy, tudiz neni nutne platit lidem vic. :think:
To je vysvetleni, proc jsou na techto pozicich nizke platy a proc clovek, ktery ‚jen‘ macka tlacitka na pocitaci :lol: bere daleko vic. :)
Problem bude spis v statem nastavenem zivotnim minimu. Ziju v Anglii a tady je zivotni minimum nastavene tak, ze kazdy clovek s nim vyzije a nemusi se omezovat v nicem. A na darky si pujcovat taky nemusi. :)
Musime jen doufat, ze se to casem zmeni i v CR.

To spíš uvěřím tomu že bude konec světa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.12 17:56

Jako učitelka bych taky domácnost sama neutáhla. Po 5 letech na škole a dalších letech praxe jsem stále na základním platu, když nám ho zvýší, seberou osobko, takže nula od nuly pošla… nemám sice jen desítku, ale za tu dřinu bych si taky představovala něco trochu jiného. Jediná výhoda je pracovní doba, a že o prázdninách nemusím řešit hlídání. Manžel je řemeslník s výučákem a pár kurzama, šikovný, vydělává jednou tolik co já. Když na tohle téma dojde doma řeč, řekne mi, že jsem se neměla tak dobře učit :D

• Citovat
  • Upravit
2331
3.11.12 17:56

@Scarlett2011 :lol: omyl na zdr. sestru musíte mít už min. VOŠ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
3.11.12 17:58

No a co ženské, dělnice, jako jako dělník v pekárně mám ništ.. kdybych byla sama tak zaplatím nájem a ráno si dám vodu, na oběd olížu holé zdi, večer nic abych se nepřecpala… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
3.11.12 17:59
@LN13 píše:
@Scarlett2011 :lol: omyl na zdr. sestru musíte mít už min. VOŠ :kytka:

Tak treba tady v Anglii musi mit zdravotni sestry vyskokou skolu, ale taky nenastupuji zrovna za vysoke platy. Spis to je tim, ze zdravotnictvi je zrovna takova nevdecna prace vsude. :)
CR nekomentuji, tam to je opravdu o nastaveni zivotniho minima. Kdyby se nastavilo treba na 15tis. tak si pak stezuje daleko min lidi, ze? :) Protoze z 30tis. uz rodina vyzije. :think:

• Citovat
  • Upravit
24603
3.11.12 18:00
@Scarlett2011 píše:
Tak treba tady v Anglii musi mit zdravotni sestry vyskokou skolu, ale taky nenastupuji zrovna za vysoke platy. Spis to je tim, ze zdravotnictvi je zrovna takova nevdecna prace vsude. :)
CR nekomentuji, tam to je opravdu o nastaveni zivotniho minima. Kdyby se nastavilo treba na 15tis. tak si pak stezuje daleko min lidi, ze? :) Protoze z 30tis. uz rodina vyzije. :think:
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat