Malincí bezplenkáčci

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81477
21.4.12 22:26
@Muchitos píše:
a můžu se zeptat, jak to děláte v noci? Malá už bude mít dva roky a už mne nebaví čakat na to, až se probudí se sechou plínou.. automaticky se prostě do plíny čůrá že :-D
Zatím jsem ji dala spát bez plíny jen 2× a počurala se vždycky… je mi jasné, že ji budu asi muset budit na čůrání (přiznám se, že do toho s emi moc nechce), ale bude to mít nějaký efekt? Budou se např intervaly prodlužovat?
Moc děkuji za odpovědi a zakladatelce se moc omlouvám za zneužití tématu :oops:

v noci se nějak ačně vrtět, tak jí v polospánku rozepnu pytel, stáhnu natahovací vlňáky s čč,dám do klubíčka nad misku, oblíknu a spí se dál.

u staršího jsem poznala, že čurá, většinou i vykřiknul (nevím jestli předem nebo po čurání). Ale bála jsem se, že by po vysazení na nočník blbě usínal. Tak jsem jen po akci přebalila. Dělala jsem to proto, že už mu žádná plenka kapacitně nestačila. Postupně jsem tak zmapovala, kdy čurá. Okolo roka a půl 2× v noci, ve 2 letech jen jednou. Poslední úspěch byl, že jsem vyhmátla manžela, že dává syna čurat až po ranním mlíku. KDyž se to obrátilo, tak byl odplenkovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
21.4.12 23:04
@Terem píše:
No já jen sleduju, protože už věkově spadáme do klasického nočníku.
Kdoule, bezplenkovka tu byla dřív než pleny.
Zásadní usnadnění je pořízení šlehací misky nebo čínského nočníku, umožňuje vylučovaní při kojení, za chůze… jen obracení palačinek mi s ní moc nešlo :lol:

Bezplenovka tu byla odedávna, ale bez inernetu a před prvními dostupnými publikacemi nebylo jak se o ní dozvědět… Já jsem o ní každopádně nevěděla tolik, abych to dokázala jakkoliv použít, i když jsem věděla, že přírodní ženy v Africe intuitivně potřebu dítěte vycítí a nechají ho potřebu udělat tak, aby ony a šátek nebyli špinaví… Ale tam můžou být nahatý, to mi pořád přijde jako nezadatelná výhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
22.4.12 10:29
@Muchitos píše:
a můžu se zeptat, jak to děláte v noci? Malá už bude mít dva roky a už mne nebaví čakat na to, až se probudí se sechou plínou.. automaticky se prostě do plíny čůrá že :-D
Zatím jsem ji dala spát bez plíny jen 2× a počurala se vždycky… je mi jasné, že ji budu asi muset budit na čůrání (přiznám se, že do toho s emi moc nechce), ale bude to mít nějaký efekt? Budou se např intervaly prodlužovat?
Moc děkuji za odpovědi a zakladatelce se moc omlouvám za zneužití tématu :oops:

Nejdřív bych asi jen pohmatem do plíny zkusila, jestli je v době kdy vy (rodiče) jdete spát (ale nevím kdy chodíte a kdy chodí spát dcerka :lol: ), je suchá. Pokud ano, tak bych možná zkusila na ten nočník posadit. Ony ty děti se vyčůrají i když se úplně neprobudí, stačí je opravdu jen posadit, říct „vyčůrej se“ a zase položit do postele :mrgreen: No a ráno těsně po probuzení znovu.
No a pokud by se dařilo tu plínu opravdu nepočůrat, zkusila bych noční „buzení“ vynechat. Ale to je můj názor na věc, rozhodně ho nenutím a jsem si jista, že by se našla spousta lidí, kteří tohle nepodpoří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
22.4.12 10:32

ta plína je počůraná ještě než usne :-D (a to usíná za 10 min) ale když jsem jí dala spat bez, tak čůrala asi hodinu a půl po usnutí… dneska to vyzkouším a uvidím… děkuji moc všem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
22.4.12 10:36
@Muchitos píše:
ta plína je počůraná ještě než usne :-D (a to usíná za 10 min) ale když jsem jí dala spat bez, tak čůrala asi hodinu a půl po usnutí… dneska to vyzkouším a uvidím… děkuji moc všem :-)

aha :lol: žeby ta spojitost „mám plínu, rychle se počůrat“? :mrgreen: mám to u dcery, nedávno slavila 2 roky. O tomto efektu :roll: jsem psala kousek výš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
29.4.12 20:19

holky a kdy myslíte, že je miminko schopno si o nočník samo říct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
29.4.12 20:32

Starší mi někdy po prvním roce začal chodit ukazovat, že už tlačí a chtěl dát na nočník. V necelých 15ti m si znakoval na kadění, říkal si v necelém roce a půl. čurání si prvně ačal znakovat v 17m, ale to nebylo definitivní.
Myslím, že se to u bezplenkovaných miminek nebude lišit od „normálních“ v plenkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
29.4.12 21:39

ja myslim, ze je to hodne individualne, moj syn je extrem a nepovie si, aj keby fakt uz jakoze mohol. Kristinka podla mna zacne ovela skor, nie len preto, ze bezplienkujeme, ale aj preto, ze je viac komunikativna celkovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
12.3.13 20:42

Kojení s nočníčkem?

Ahoj, mám 3,5 měsíční holčičku, látkujeme, BKM mě ale zaujala. Jen mi nejde do hlavy to kojení nad nočníčkem. Jak to děláte? Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
12.3.13 20:51
@alhena píše:
Ahoj, mám 3,5 měsíční holčičku, látkujeme, BKM mě ale zaujala. Jen mi nejde do hlavy to kojení nad nočníčkem. Jak to děláte? Díky za reakce.

kojila jsem v takové té klasické poloze, stáhla kalhoty a pod zadek šoupla skládací nebo šlehací misku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
12.3.13 21:08

Nejaké tipy na www.ditebezplen.cz
Kdykoli jsem takové mini brala do náruče, ochrnula jsem zadeček a pomocí pustene vody uvolnila k vyměšování. Pokud je maminka drobnější postavy, je lepší použit k vymesovani nízkou misku.

• Citovat
  • Upravit
12.3.13 23:14

Jeee holky, ani nevim, ze se uz miminkum neco takoveho dela.Mam prcka 7,5mesice, tak bych to rada take zkusila.Ale nevim jak na to? date nejaky podrobny navod? a kdyz syn sam jeste nesedi, muzu ho posazovat na nocnik a na nem ho pridrzovat? nebo jak to delate? syn je na svuj vek hrozne velky a tezky, pres 70cm a kolem 10kg, tak abych se neestrhla :lol:
Poradite do zacatku? jde mi zatim jen o den, v nocibbych zatim nechala plinku.
Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
12.3.13 23:21
@Lama Lama píše:
kojila jsem v takové té klasické poloze, stáhla kalhoty a pod zadek šoupla skládací nebo šlehací misku.

Já ale nevím, co je klasická poloha, každý to možná bere jinak. Bylo by nějaké foto nebo nákres? Fakt si to vůbec nedovedu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
12.3.13 23:46
@alhena píše:
Já ale nevím, co je klasická poloha, každý to možná bere jinak. Bylo by nějaké foto nebo nákres? Fakt si to vůbec nedovedu představit.

asi takle, jen to dítě má otočenou kebuli k prsu.
 http://files.ditebezplen.cz/…KIF_6543.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
12.3.13 23:49
@ohnivá žena píše:
Jeee holky, ani nevim, ze se uz miminkum neco takoveho dela.Mam prcka 7,5mesice, tak bych to rada take zkusila.Ale nevim jak na to? date nejaky podrobny navod? a kdyz syn sam jeste nesedi, muzu ho posazovat na nocnik a na nem ho pridrzovat? nebo jak to delate? syn je na svuj vek hrozne velky a tezky, pres 70cm a kolem 10kg, tak abych se neestrhla :lol:
Poradite do zacatku? jde mi zatim jen o den, v nocibbych zatim nechala plinku.
Dekuji :kytka:

lepší, než nočník je šlehací miska. dítě držíš v náuručí v klubíčku, zády opřené o tvůj hrudník, zadek vystrčenej, nohy nahoru, pod zadkem miska. holce se tak čuralo líp ikdyž už seděla. na nočníku vřískala, u mě čurala víc v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí