Malinový jazyk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2405
12.4.14 15:54

Mně doktorka taky řekla, že při spálové angíně by to bylo poznat hlavně na mandlích. Spálu snad neměla, osypaná nebyla vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
29.11.15 20:11

Ahoj. Prosim o radu. Syn - 3 roky- mel od patku 39 horecky, zimnici, v patek v noci i 2× zvracel. V sobotu take horecky, chtel hooodne pit. Dnes teplota nejvys 38,5, ale tu jsem uz nesrazela, uz i neco malo pojedl. Ale u vecere jsem si vsimla, ze ma uplne malinovy cerveny jazyk. Muze to byt spala? Asi mam jit radsi s nim rano k dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
29.11.15 21:35

Urcitě bych k dr. šla. A nechala případně udělat výtěr. V některých ordinacích mají i streptest, kdy víš výsledek do 5-ti minut. Ale ten se platí. Cca stovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
17.10.16 21:45

Ahoj. Syn ma malinovy jazyk, ale nema horecku. Jen ho par dni zpet bolelo v krku a sem tam zakasle. Muze to byt i tak spala? Nemate nekdo zkusenosti, prosim? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65160
17.10.16 21:46

@evulkanov dcera měla 2× spálovou angínu a teplotu jen lehce přes 37.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
17.10.16 22:08
@evulkanov píše:
Ahoj. Syn ma malinovy jazyk, ale nema horecku. Jen ho par dni zpet bolelo v krku a sem tam zakasle. Muze to byt i tak spala? Nemate nekdo zkusenosti, prosim? Diky

Já měla spálový bacil (angínu) 3 měsíce pořád dokola a neměla jsem ani náznak teploty ani jednou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
17.10.16 22:17

@luca241 tak tedy jen na zaklade toho jazyku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
17.10.16 22:34

@evulkanov
A jeslti má dr. streptest, tak bych udělala ten. Mám dokonce pocit, že ho už i začala pojišťovna platit. Asi pochopili, že je dobré to odchytit hned. Minulou zimu toho lítalo tolik, že na jaře už se blbě snáněl i retarpen (dříve pendepon), pokud se to dětem vracelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
17.10.16 22:47
@evulkanov píše:
@luca241 tak tedy jen na zaklade toho jazyku?

Nee, bolelo mě v krku, ale tak divně, jinak než jindy, spíš to byl zvláštní tlak, který jsme citila chvíli na mandlích, chvilí za ohryzkem…ale nebyla to ta klasická angínoáv bolest, kdy jsem nemohla polknout.Pro klid bych nechala udělat výtěr z krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.25 07:40

Muze to byt malinový jazyk?

Zdravím a oživuji diskuzi. Syn 3 roky, od čtvrtku má rýmu, jeden den si stěžoval na bolest hlavy. Jinak nic, žádná rýma a v krku prý neboli. Normalne ji, pije. Je vesely. Ale včera při čištění zubu jsem si všimla že se mu zvětšily krční mandle a na jazyku má takové bílé tečky. Mapovity jazyk má běžně při nachlazení, ale ty pupínky vidím poprvé. Mohl by to byt malinový jazyk a nějaký náběh na spálovou anginu? Volali by jste už dr nebo počkali? 🙈 Naše dr má zrovna dovolenou.
Díky za odpovědi a hezký den 😊

• Citovat
  • Upravit
22881
21.7.25 08:00

A v krku neboli jo? Holky měly opravdu růžově malinový jazyk, když ji měly a s vystouplými pupínky..
Možná bych zavolala jestli se zastavit nebo počkat jak se to dál vyvrbi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.25 08:08

@lucynka25 Pry neboli, popravdě kdybych mu nedocistovala zuby a nevšimla si těch mandli a jazyku tak by mě vůbec nenapadlo že by to mohla být víc jak ta rýma. Je plnej energie :). Asi zavolat teda zkusím

• Citovat
  • Upravit
22881
21.7.25 08:10

A neměl třeba jahody nebo kiwi? Že by si rozdrásal jazyk něčím kyselim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14709
21.7.25 09:32

Dcera měla hnisavou angínu, několik dní horečky nad 39, mandle opravdu ošklivé. A v krku ji nebolelo. Jen jí strašně smrdělo z pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.25 11:43

@lucynka25 Nene neměl prave 🙈

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat