Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@AliTad malýmu ji nastřihly jenom trochu ještě v porodnici…(nejdřív nesál skoro vůbec, v porodnici maximálně 8 - 12 ml, po nastřižení 20 ml) ale mám pocit, že prostě na to nemá sílu. Kojíme hrozně dlouho…na začátku i hodinu (teď půl hodiny)…malej saje a saje a dává si u toho pauzy. Techniku si myslím, že mám dobrou, protože v porodnici nám kontrolovaly laktační poradkyně každé kojení…každopádně děkuji za radu a budu kojit každé kojení. Zatím ťuk ťuk je to v pohodě…malej se k prsu chytá krásně i přesto, že má ještě v zápětí každé kojení láhev. Tak snad nám to ještě nějakou chvilku vydrží. Na začátku jsem se snažila vůbec nedávat UM, jenom kojit a odsávat a dávat jako dokrm odsáté mlíčko, ale byl to očistec…vydržela jsem to měsíc a pak stejně toho odsátého mlíčka bylo málo…takže nevyhnutelně jsem musela dát UM. Jo a bez kloboučku se pouští..nejde mu to…ale pořád zkoušíme..
@Třešnička1 Já bych zainvestovala do té laktační. Třeba by ho naučila sát i bez kloboučku, který je, myslím, u vás největší problém. Některým dětem to s ním jde opravdu hůř (kojící hrůzostory se starším synem). Ještě také existují různé techniky, jak přimět dítě vypít co nejvíce mléka - stlačování prsou při kojení. Zkus se podívat na stránky www.mamila.sk. Před kojením prsa nahřívat, pít teplý nápoj (ať to líp teče). Jinak ta technika být úplně správně nemusí, půl hodiny na dvouměsíční dítě mi přijde fakt dost
Jakmile přestane polykat, zkus to stlačování, pokud to nepomůže, nabídni druhé prso, a tak pořád dokola, ať jen nedudlá a fakt pije.
Ahoj holky chtěla bych se poradit je nám 9 měsíců a stále kojíme ale máme málo pocuranych plen a mimi nepribira jsme v nemocnici s covidem má váhu 7900g a v 8 měsících měl 7990g myslíte že je to kojením? Pleny má opravdu málo pocurane cca 23 za den úplně minimálně mám to říct dr?
Pokud má málo počůraných plen, tak pravděpodobně bude mít těch tekutin málo. A vedle kojení,.kolik vypije vody a kolik sní? To vypadá, že to nebude ani velký jedlík. Já bych se rozhodně zmínila, ale tu váhu, to už asi pediatr beztak řeší, ne?
@Kolicek95 neřeší teď jsme nenocne mimi má covid ráno kojíme pak jde spinkat sní půlku jogurtu (příkrmy nechce) pak dokojime zase jde spinkat pak odpoledne přesnidávku a večer nic nechce jen kojení a přes den občas rohlík nebo krupku do ručky
@Flek1234 Mně taky dítě odmítalo příkrmy a zhublo
. Bylo to tedy dřív, kolem 7. měsíce, navíc jsem byla těhotná a nejspíš mi ta tvorba mléka opravdu klesla. U nás zabraly mléčné kaše, jsou chuťově celkem dobré, vydatné a je v nich i dost vody. Pak kolem toho 9. až 10. měsíce se mi dcera rozjedla a jí už klasická jídla, zeleninu,.maso a tak, vodu naštěstí pije. Zkoušela jsi ty kaše? Z toho co píšeš, to vypadá, že to mléko už miminku asi fakt nestačí a potřebovalo by už jídlo. A určitě bych řekla, že nečůrá dost, dehydrataci bych nepodceňovala. Vodu pít nechce?
@AliTad Tak to by chtělo hlavně zkonzultovat s dobrou laktační poradkyní, nejlépe z Mamily. Těch důvodů, proč je mléka méně, je více. Například - jak často kojíš, jak dlouho je dítě na prsu, jestli se umí dobře kojit (pokud ale přibíralo do této doby dobře, tak tam asi problém nebude), jestli používáš dudlíky a lahve (oboje vede u některých dětí k problémům s pitím). Každopádně, jestli má 9 měsíců, tak hlavně už přece má mít kromě mléka taky příkrmy a tekutiny. Tak jak je možné, že tak málo čůrá? ![]()
@Flek1234 a to v nemocnici nesleduji vahu, prijem a vydej tekutin?