Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj holky, ráda bych zjistila, kt. jste na tom podobně jako já, mam 2měsíčního chlapečka a po porodu císařem od zač. nemam moc mlíčka, takže musím dokrmovat UM, dělám to celou dobu tak, že vážím, kojím, vážím a podle toho kolik vypije tak ho ještě dorazím Bebou HA, mam celkem zmatek, jestli mu dávám dobře dávky, pač ode mě vypije tak 40 až 50ml a laktační poradkyně říkala, že má vypít tak 1/6 svojí váhy. Přibívá mi hezky, ale ted se nám rozbila ta váha a nemam jak zjistit, kolik ode mě vypije, pač někdy se stalo, že vypil jen dvacku a někdy třeba i 70ml…, tak dávám prostě padesátku Beby, ale mam strach, abych ho nepřekrmovala, dneska mi dost pláče, kroutí se a tak se pokadil tak, že mu to proteklo přes plenku i látkovku, co mu dávám kvůli kyčličkám…Máte to některá podobně? bohužel mlíka asi už víc mít nebudu, dřív jsem i odsávala, ale mam tu manuální odsavačku a to byla fakt otročina a stejně mi to laktaci nijak nezvýšilo…
Prosím o rady, vím, že ho nemůžu pořád vážit, už ted jak je velký se vážil dost špatně, jak se tam pořád mrskal…
díky díky za vaše zkušenosti
Dokrmuju taky, nikdy jsem nevážila. Nejdřív dostane prso, potom co vypije.
a můžu se zeptat kolik toho dokrmu mu dáváš? ten můj právě vypije co mu do tý flašky dám..
ahoj ,mám taky Kubíčka
Narodil se o2 mesíce dříve,cely mesíc byl v nemocnici a byla jsem na odsávačce,mela jsem teda medela swing elektrickou a mužu říci že ta mi zachranila kojení je bezvadná,Kubík v nemocnici pil z falštičky ale je šikulka tak se naučil na prso,taky jsem vážila ,jednou vypil 50 podruhe 70 ,a ted taky,kojím kdy si řekne,už ani nevážim,aler když jsem to zkusila tak vím že si vypil třeba 80,což už by mel pít více,ale zase pije asi častěji,no každopadně hlady neřve,a krásně přibíra,tak já třeba nepřikrmuju vůbec.Zkus třeba jen prso a uvidíš zda má ještě hlad nebo ne.
Teď má půl roku, vypije 150. Ale dokrmuju jen cca 3× denně. V noci a dopoledne ne.
Dřív vypila míň, postupně se vypracovala od nějakých 40, přes 60, 90, 120 až doteď … vypila co jsem ji dala nebo to i nedopila. Nikdy jsem nepřidělávala navíc, stačilo ji to, neřvala.
Já měla taky elektrickou odsávačku, takže jem ho dokrmovala buď bebou a nebo tím odsátým mlékem, ale během šestinedělí se mi podařilo pořádně rozkojit, tak jsem s UM skončila. Ale nikdy jsem ho nevážila, to by mě znervózňovalo.
Jakto, že víc mlíka mít nebudeš? Kdo to říkal?
Ahoj my taky dokrmovali, já teda vážila a pak jsem si jeden den řekla, že to zkusíme bez dokrmu. Kojila jsem častěji a UM jsme se zbavily celkem rychle, asi během 2-3 dnů. A vesele kojíme dodnes ![]()
tenhle problém sem měla když byly malé 3 měsíce pujčila sem si elektrickou osávačku a pravidelně odsávala. Malé sem nejdřív dala prsa a pak dokrmila nejdřív sem měla pujčenou váhu ale musela sem jí vrátit. Taky sem se bála abych jí nepřekrmovala nebo netrápila hlady. Tak sem jí dala z obou prs a tak 60 ml UM a vždy to vypila. No po čase sem zkusila dát jen z prs a že pokud začne pískat (druh pláče) tak sem dala UM. A ona byla v pohodě tak sem dokrmovala jen 3× denně s tím že sem kojila po dvou hodinkách i dříve prostě jak si řekla. No měsíc sem bojovala o kojení a je to necelý měsíc co už jen kojím
Jinak zkus se zeptat v porodnici nebo pokud tam máš nějaké centrum a zkus si pujčit el. odsávačku( já si pujčila odsávačku v mammacentru) výborná je medela swing - dvoufázová
Tak 2 měsíce není moc,tak nezoufej a snad se ti to podaří rozkojit.Hlavně hodně pij a vař si kojící čaje a meltu a snad se to rozjede.Malý jak zesílí tak to snad roztahá!
Držím palečky!!!!
budem držet palačky to určitě zvládneš
jen to chce trpělivost a odsávat jak přes den tak v noci a často kojit a ono to pujde ![]()
Určitě je to taky dobrý, mě se to nějak nepovedlo odbourat Nutrilon. Sice jsem to zkoušela, odsávat po každým kojení ještě, ale malá je živel, neměla jsem na to pořádně klid. Teď už to neřeším, za chvíli stejně přejde na příkrmy. Něco ode mě má, to je hlavní.
holky díky moc za rady, já si půjčila el. odsávačku od Medely a je to jiná oproti té manuální co mam doma, odsává to pohodlně docela dost mléka, takže spíš odsávám a dávám z flašky, mám specilní lahvičky od Medely pro kojící, že musí tahat a neodmítá pak prso, k prsu ho také přikládám a to by bylo, abych se pořádně nerozkojila a když ne, tak jsem ráda, že má asponě nějaké to mlíčko ode mě a na vážení jsem se domluvila s pediatričkou, že budeme chodit jednou týdně, abych věděla jak přibývá, držte nám palce
držím palce odsávej hlavně v noci já odsávala každé 2-3 hodinky bylo to náročné ale pomohlo to ![]()