Sunar Nutradefense 1 HA

660
16.5.11 13:28

Sunar Netra defense 1 HA

Ahoj maminky, mám doma 6ti týdenního chlapečka, bohužel jsme již plně na UM, protože jsem jako malá trpěla dost na ekzémy, doporučila nám dr. Nutrilon 1 HA, malý má po něm ale problémy se stolicí ( bez pomoci se nevykaká),z řad kamarádek babiček a tetiček nám bylo poraděno změnit mléko na Bebu 1HA. Dnes jsme pro ni byly v lékarně a neměli tak nám byl dsoporučen Sunar nutra defense 1HA. Máte s ním někdo zkušenosti.po přečtení složení, mě trochu děsí nadpis: Dietní potravina pro zvláštní lékařské účely.Děkuji předem za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Bin
465
16.5.11 13:43
Lenka001 píše:
Ahoj maminky, mám doma 6ti týdenního chlapečka, bohužel jsme již plně na UM, protože jsem jako malá trpěla dost na ekzémy, doporučila nám dr. Nutrilon 1 HA, malý má po něm ale problémy se stolicí ( bez pomoci se nevykaká),z řad kamarádek babiček a tetiček nám bylo poraděno změnit mléko na Bebu 1HA. Dnes jsme pro ni byly v lékarně a neměli tak nám byl dsoporučen Sunar nutra defense 1HA. Máte s ním někdo zkušenosti.po přečtení složení, mě trochu děsí nadpis: Dietní potravina pro zvláštní lékařské účely.Děkuji předem za rady…

nutra defense sice holkám moc chutnal, ale zapáchající, zelenošedá stolice a zácpa…takže já ho vyměnila za Bebu a spokojenost…ale znám maminy, co jsou s ním spokojený…vyzkoušej, uvidíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
16.5.11 13:53

Ahoj, já teda moc zkušenost se Sunarem nemám, malá ho nechtěla, ale jako vy jsme začaly na Nutrilonu HA - taky problemy s kakanim, pak zkusily Nutrilon Comfort, to se sice vykakala, ale moc ho taky nechtěla, pak jsme zkusily Bebu HA, to ji nechutnalo vubec a zase se nam zhoršilo kakání, ten Sunar Nutra defens nechtěla jíst vůbec, tak ani nevím, jak je to s kakáním. Nakonec jsme skončily na obyčejné Bebě, kterou celkem bez problému jí a krásně po ní kaká.
Já mám od narození atopický ekzém, tak jsem taky chtěla, aby malá měla HA mlíčko (starší dcera byla na Nutrilonu HA bez problému), ale většinu mlík prostě odmítala.
Jinak jsem slyšela, že tenhle Sunar dětem většinou chutná a co se kakání týče, tak záleží, jak co každýmu miminku sedne
Omlouvám se za román

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
16.5.11 14:07

No právě, každému sedne něco jiného, takže prostě musíme vyzkoušet, mám kamarádky kterým sednul sunar a nesnesli bebu a obráceně, takže je to asi opravdu sázka do loterie.dr. nám taky říkala ať ha mléko dáváme co nejdéle,ale nemyslíte, že pokud by se mu ekzém měl objevit objeví se stejně? Protože jinak žádné alergie v rodině nemáme.taky nutrilon jsme kupovali v polsku o 100kč levněji, což bylo příjemnější pro naše peněženky :palec: nevím jestli by se dal sehnat i tento sunar… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
16.5.11 14:13

Ahoj Lenko, my používali Nutrilon 1HA, teď jsme přešli na Nutradefence1 HA - jednak je levnější, ale hlavně chutná mnohem lépe, mnohem více po mateřském mléku (není vůbec hořký a fakt chutný) - malej kaká cca 2× denně. Co mohu poradit - kupte se Lactobacilky baby, mohou se už od 1 měsíce, jsou to čisté bifidobakterie - vysype se tobolka do mléka - na měsíc to vychází kolem 150 Kč. Nám to moc pomohlo :palec: - dříve kakal cca 2× týdně.

Jinak ten nadpis - není to u všech mlék? Je tím zřejmě myšleno, že se smí používat až po poradě s lékařem (ne druh mléka, ale asi obecně UM) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.5.11 14:16

všechny Um jsou dietní potraviny pro zvláštní účely, jedná se o zařazení kvůli legislativě, která stanovuje podmínky výroby atd. 8-)

tento sunar používám od téměř narození jako dokrm. po velikonocích jsem přestala odsávat mlíko a přešla plně na sunar. Marťan mi začal po krmení zvracet a na radu kamarádek jsem zkusila změnit UM, jetsli to není tím (předtím to byl přeci jen jenom dokrm).
po Beba 1HA, kterou jsem zkusila, následovala šílená hnusná stolice. tmavě zelená barva, konzistence i barva jako špenátový protlak :poblion: blil stejně,navíc se zase přidaly děsné prdy. pak jsem zkusila Nutriton na blití a ten ho pro změnu zase zacpal.

nakonec se všechno uklidnilo, je zpátky na sunaru a nutritonu a spokojený.

zelená stolička je evidentně normální věc po UM, po bebě ta tmavě zelená..

každé dítě snáší každé UM jinak, takže pokud bude ten sunar vyhovovat, je to OK. mléko je to kvalitní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
16.5.11 14:17

Ještě s tím HA mlékem - omylem jsem koupila jeden Sunar bez HA, prostě jsem si toho v DM nevšimla… Tak jsem se ptala Dr. co s tím, jestli mu to nemůžu za čas dát (má 4,5měsíce) a ona že ano, že kolem 7.měsíce už bude jedno jestli je to mléko HA nebo obyč. Už bude papat příkrmy, začnou se zavádět jogurty,lepek apod., takže pak že to můžu dát… zatím prý vydržet. My ale nemáme vysloveně alergie potravinový, jen manžel má alergie na acylpyrin, to je všechno…a přesto nám doporučila HA :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.5.11 14:25

já mám dobré zkušenosti s BioGaia Probiotické kapky, je to Lactobacillus reuteri,
na stránkách společnosti pro probiotika a prebiotika se dá nalézt dokument , kde je přehled dostupných probiotik spolu s přehledem obsažených kultur a množství živých bakt.

probiotika nejsou dobrá jen na zažívání,ale i celkově, podle nových studií mají příznivý vliv na nemocnost apod. asi podle hesla zdravé střevo=zdravé tělo, přeci jen, střevo je brána do těla a správné osídlení střeva pomáhá bojovat proti nemocem obecně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
16.5.11 14:27

já jen jako malá měla atopický ekzém, což taky není vyloženě alergie a přesto máme dávat HA co nejdéle( dokud nám to finance dovolí),což se třeba ten nutrilon dal sehnat v PL za slušnou cenu(hold budeme muset kdyžtak pokouknout jestli to tak není i se sunarem :wink: ) jenže jako matka prvního dítka jsem ze všeho dost vyplesklá, vše hrozně studuji a se vším se radím s dr. :lol: ty laktobacílky, jsou asi volně prodejné a můžou se používat jen při potížích nebo i preventivně každý den a i bez porady s dr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.5.11 14:27
simuk píše:
Ještě s tím HA mlékem - omylem jsem koupila jeden Sunar bez HA, prostě jsem si toho v DM nevšimla… Tak jsem se ptala Dr. co s tím, jestli mu to nemůžu za čas dát (má 4,5měsíce) a ona že ano, že kolem 7.měsíce už bude jedno jestli je to mléko HA nebo obyč. Už bude papat příkrmy, začnou se zavádět jogurty,lepek apod., takže pak že to můžu dát… zatím prý vydržet. My ale nemáme vysloveně alergie potravinový, jen manžel má alergie na acylpyrin, to je všechno…a přesto nám doporučila HA :nevim:

určitě, s příkrmem je možné v režimu HA povolit, naše dr. tvrdí, že všechny děti na UM by měly dostávat HA do 6m,protže alergií je teď tolik, že i když není vyloženě v rodině, je velká šance, že se objeví..
jakmile zavedu jogurty, zruším HA mlíko a budu kupovat obyč nutradefense.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.5.11 14:29
Lenka001 píše:
já jen jako malá měla atopický ekzém, což taky není vyloženě alergie a přesto máme dávat HA co nejdéle( dokud nám to finance dovolí),což se třeba ten nutrilon dal sehnat v PL za slušnou cenu(hold budeme muset kdyžtak pokouknout jestli to tak není i se sunarem :wink: ) jenže jako matka prvního dítka jsem ze všeho dost vyplesklá, vše hrozně studuji a se vším se radím s dr. :lol: ty laktobacílky, jsou asi volně prodejné a můžou se používat jen při potížích nebo i preventivně každý den a i bez porady s dr.?

probiotika každý den, bez porady s dr. nemůže to uškodit.

sunar je levnější než nutrilon, já kupuju v lékárně Loyds v čakovicích za 290,– krabici (600g). obvyklá cena je 319,– /krabice, u norm. sunaru ND je to za 800g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.5.11 14:31

nebo na feedo.cz mají sunar ND 1HA za 280,–/krabici
 http://www.feedo.cz/shop/index.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
16.5.11 15:15

Já kupuji v lékarně za 290kč/krabici.

Probiotika můžeš dávat denně, i preventivně, nejsou to léky, jsou to prostě bakterie (jedna miliarda v tobolce), které přirozeně osidlují střevo - lze používat při zažívacích obtížích, pro obnovu střevní mikroflory či ke zvýšení imunity, také se dororučuje lékaři při současném užívání antibiotik (ty ničí tyhle bakterie).

Ty kapky BioGaia jsou hodně drahé, stojí přes 600 Kč, ale nevím, na jak dlouho to vydrží.

Já mám těd Laktobaily baby bifi+ od Biopronu, stály 145 kč a je to na měsíc (jedna tobolka denně vysypat do mléka). Neobsahuje lepek, určeno od 1 měsíce věku.
Poradit se s Dr. můžeš, ale určo ti neřekne že ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
16.5.11 15:16

Já kupuji v lékarně za 290kč/krabici.

Probiotika můžeš dávat denně, i preventivně, nejsou to léky, jsou to prostě bakterie (jedna miliarda v tobolce), které přirozeně osidlují střevo - lze používat při zažívacích obtížích, pro obnovu střevní mikroflory či ke zvýšení imunity, také se dororučuje lékaři při současném užívání antibiotik (ty ničí tyhle bakterie).

Ty kapky BioGaia jsou hodně drahé, stojí přes 600 Kč, ale nevím, na jak dlouho to vydrží.

Já mám těd Laktobaily baby bifi+ od Biopronu, stály 145 kč a je to na měsíc (jedna tobolka denně vysypat do mléka). Neobsahuje lepek, určeno od 1 měsíce věku.
Poradit se s Dr. můžeš, ale určo ti neřekne že ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
25.8.12 11:26

Ahoj holky, chtěla bych se jen zeptat, kdy by jsem měla přejít ze sunárku 1 HA na 2? děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová