15měsíční málo mluví? Nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
8.12.11 15:58

jooo klidek…nase dvouleta mluvi minimalne…a rozumim ji vesmes jen ja :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
8.12.11 15:58

Ahoj,
hlavně v klidu, ono se vždy něco najde. Moje tchýně neustále taky řeší, co dělám špatně a co by měli umět. Od roka na nočník, od roka bez dudlíků, proč se pořád budí v noci, proč pořád pijí UM atd. Ve vašem věku toho myslím říká dost, moji zvládali to stejné a k tomu ještě pár zvířátek. Většinou to přijde ze dne na den. Teď teda spojují slova, ale věty ještě netvoří, budou mít dva roky.
A když jsme byli malí my, tak ony ty naše mámy museli chvátat, protože se chodilo do školky ve dvou letech a s plenou a nesamostatné nikdo nevzal, takže to bylo o drilu. A stejně půlku věcí, co ti tvrdí si vymýšlí a nepamatují. Viz. moje tchýně a dudlík u dětí. Manžel měl dudel ještě ve 2,5letech, ale to ona jaksi opomenula zmínit. A nespal celou noc taky pěkně dlouho atd. Ta paměť je dost zrádná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
8.12.11 16:06

prosím tě nestresuj se. mluví krásně! viktor je o měsíc mladší, říká: mama, baba, tata, ham, dej, tytyty, karka (Klárka). zamává papa, ukáže jak je veliký s komentářem „Tááák“ a ještě nově umí tleskat na paci paci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
8.12.11 16:09

Našemu klukovi je 21 měsíců a říká asi 10 slov a nespojuje vůbec. Ještě furt mluví svojí hatmatilkou. Jinak když po něm něco chci tak mi dobře rozumí a většinou to i udělá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
8.12.11 16:16

Vůbec bych to neřešila :kytka:
Syn má 19 měsíců a nemluví skoro vůbec, jenom pár slov a jak dělají zvířátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
8.12.11 16:18

u nas je to podavano jinak…driv mely matky moc prace a nemohly se detem tolik venovat jako my v dnesni dobe kdy nemame co na praci :mrgreen: …takze nemuzeme srovnavat ze driv deti mluvily, curali…atd pozdeji :) takze tchyne si taky stezuje ze ma mala dudlik a spatne mluvi…ale klidne potom doda ze jeji tata mluvil ve trech letech a dudlik si tajne nosil jeste do prvni tridy .. ale to je v poradku :mrgreen: :mrgreen: to se proste musi brat s rezervou tyhle moudra :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.12.11 16:32

no jo, tak asi se babičce nelíbí, že jí malej říká Baba :-D
Moje 14 měsíční neteřinka umí Tata a Mimi a pár dalších zvuků, o kterých její matka tvrdí, že něco znamenají, takže tvůj klučík mluví krásně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
8.12.11 16:35

Neboj on se ti rozmluví.Dcera mluvila ve dvou a půl letech perfektně a i všemu rozuměla a malý je pravý opak.Říká toho tolik co ten váš plus ještě dvě slova a to mu jsou tři.Jsme s ním objednáni do psychlog. poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.12.11 17:15
hkac píše:
Dee19 píše:
Gina108 píše:
V tomto věku se to ještě neřeší, i kdyby neřekl ani slovo. Řeší se to až mezi 3-4. rokem. Přečti si zdravotní knížku, tam je to popsané ;) Babička je nějaká náročná, ne? :mrgreen:
Já nevím, ona má pořád něco. V6dy mě nějak vystraší nebo tak něco…ale takové babičky asi jsou :D
A určitě je už velký na to, aby měl ještě plíny, ne? (nebo už je bez plen?) tohle já znám, moje holky jsou pomalé skoro ve všem, takže jsem si užila - Anežka měla pleny skoro do 3 let, Mája v roce neseděla, nelezla a nestála, chodit začala v 18 měsících. A plíny samozřejmě taky ještě pořád má. Takže zcela opožděné dítě :mrgreen: .

A to ještě nevíš, že ty plíny jsou jenom lenost matky :mrgreen: A to mluvení prej taky, to se mi snažil naznačit můj vlastní otec, že kdybych na synka víc mluvila, tak ve dvou letech už mluvil sám :roll: No nemám problém otce odkázat do patřičných míst :jazyk: , ale zamrzí to. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.11 18:31

jé, to já se o víkendu dověděla, že když se na dítě mluví, tak je chytré :mrgreen: :mrgreen: 8) byla to narážka na manželku mého bratránka. mají lehce postiženého chlapečka a moje babička jí to vyčítá, že prý se mu málo věnovala a udělala z něj schválně mrzáka 8) už na tohle nereaguju a myslím si svoje…

• Citovat
  • Upravit
Klarka5
8.12.11 19:15

Bud v klidu rozmluví se od sestry malá ma přes 2 roky a taky jeětě neříká celé věty jen říká pití, mami,tati,konik,dík,ahoj atd ale celé věty neříká žvatlá si svoji řečí :-) a můj syn 1 rok taky říká jen tata,kají(nevim co to je)haf haf a nekdy tady je a co to je jinak zatim nic :-)

• Citovat
  • Upravit
Klarka5
8.12.11 19:18

ale zato dobre opakuje reknu mu at udela opicku tak se zacne placat na hlave a dela huhu :-D pacipaci, prosím,taktak všelijak,pápá to mu jde líp než nějaké mluvení :-) Myslím že máš šikovné dítko. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7
9.12.11 12:44

Ahoj,
všechny matky , které mají pocit, že když jejich potomek v 1,5 nechodí na nočník a nemluví bych chtěla uklidnit. Můj muž začal s jednoduchými slabikami až ve 2 letech. Všichni okolo měli pocit, že bude zaostalý, protože byl velký a vypadal jako když neumí do 5 napočítat. Dnes studuje dálkově vysokou a úspěšně.
Mám tři děti a ze proto už se netrápím s tím, že mému dítěti je 21 měsíců a nechodí na nočník a nechce ho ani vidět. S mluvením na tom nejsme o nic líp. Jak brzo začne mluvit není otázka inteligence. Nemusíme svoje děti vystavovat jako cvičené opice a ukazovat co všechno umí. Tak prostě začnou dýl a všechny chytré babičky a sousedky dávali většinou děti už v roce do jeslí. Takže všechno jim šlo dřív.
Nenervuj se , nech to být, já myslím, že jednou Ti budou brnět uši z jeho neustálých otázek a nakonec budeš ráda, že je chvilku ticho. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
9.12.11 22:14

Zakladatelko:to jste na tom líp než mi, malej 15měs. umí táta, máma , táák a tím končíme, mele si strašně svým jazykem, snažím se hodně mluvit, ukazovat v knížkách ale nějak to nejde a začínám se děsit jestli je to ok.. většina říká že se rozmluví, ale kdy ? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
9.12.11 22:16

taky tak .....syn(15m) umí: tam, ne-ne, není, brmbrm. KDyby uměl ještě mama, tata, baba - tak skáču radostí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí