Málo pije

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Tea
116
9.4.08 10:01

Málo pije

Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám 4,5 měsíční holčičku, která před ukončením 4. měsíce začala bojkotovat kojení, šla váhově dolů a prso už si prostě vzít nechtěla - sama se tak odstavila a je teď na Nutrilonu. Začínáme i s příkrmy, to jí docela chutná, to není problém. Ale horší je to s tím pitím mlíčka. Prakticky se pořádně napije jen v noci, když spí. Přes den je to hrůza, vůbec nechce jíst, ať jí to nabízím jak chci. Celkem vypije za 24 hodin tak kolem 600 ml mléka, ale je to asi málo a hlavně mě to stojí hodně úsilí, aby tuhle dávku vypila. Sice teď prospívá dobře, vypadá spokojeně, že jí nic nechybí. Mě to přijde, jako by neměla přes den čas se najíst, protože musí všechno vidět, slyšet, je u pití neklidná a šijou s ní všichni čerti. Máte někdo takovou zkušenost? Poraďte jak na takového malého nežravce vyzrát. Už jednou jsme kvůli jídlu byli v nemocnici na pozorování (samozřejmě je zdravotně vše O.K.) a tak mám strach, abychom si to nemuseli zase zopakovat a fakt už nevím, co s ní. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1099
9.4.08 10:36

Ahoj, vzpomínám že jsem v té době taky pořád sčítala kolik vypije (dokonce jsem si na to vedla poznámkový sešit :roll: :lol: )Taky se mi zdálo že vypil málo a byla jsem z toho špatná, a to myslím měl průměr 500ml. Já si myslím že bys měla přestat koukat do těch tabulek v chytrých knížkách, myslím že 600ml je krásných - neřeš to!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
9.4.08 13:44

Taky jsem při krmení trpěla. Malý pil opravdu málo mlíka a to i v době, než jsme začali s příkrmy. Byla jsem zoufalá, ale prospíval dobře, tak mu to asi stačilo. Snažila jsem se pořád řídit nějakými tabulkami a knížkami … prostě dneska se na to dívám jinak. U druhého dítěte zahodím všechny chytré knížky a budu se řídit jen tím, aby bylo dítě spokojené. Takže souhlasím s Ivushou. Pokud je holčička spokojená a prospívá, buď taky spokojená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
24.4.08 21:41

Náš prďola bojkotuje jídlo už od narození,nechtěl M.M. , U.M. asi měsíc, příkrmy většiniou z donucení a to mi kolikrát celé jídlo vyzvrací při poslední lžičce. Několikrát jsem šla pro radu k lékaři, ten na mě koukal jak na zjevení a stejně mi nic neporadil.Občas máme období kdy baští víc,ale většinou moc nechce, mleko nepije vůbec asi od čtyř měsíců. Někdy je to na zbláznění, kolikrát jsem to obrečela, ale co naplat, třeba se to časem zlepší. Držím palce všem maminkám, které řeší podobný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
27.1.15 12:48

Ahoj. Naše čtyřměsíční dítko onemocnělo, má zánět průdušek, nasazená antibiotika a přestala pít mléko. Ze začátku jsem si říkala, že má teploty a opravu špatně dýchala, tak se ji do toho nechce. Jenže teď už je na tom o něco lépe, i když přes nos stále chrčí, ale nepije nebo spíš podle mě pije málo. Ráno pila asi okolo šesté hodiny, pak jela k dr. a spala až do 11:45-to se napila, ale žádný extrém, prostě trochu pocucala - z prsa si v klidu odstříkám ještě mléko (to se nestávalo), byla asi půl hodiny vzhůru a teď zase spí..vlastně spí docela často, celé dopoledne, teď taky…Nevím, jak ji mám donutit, aby začala pít. Když ji mléko odstříkám a budu ji dávat třeba po lžičkách, kolik by toho měla vypít? Teploty už nemá…nechci, aby to skončilo dehydratací..Nebo to může být kvůli atb? Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
27.1.15 13:45

@Elisenika
Může to být způsobeno tou nemocí. Když jsi ty nemocná, taky nemáš chuť na jídlo. :think:
Pokud by nechtěla pít, mlíko bych každé 3 hodiny odstříkala (aby se udržela laktace a nezačalo by se tvořit mlíka míň) a zkusila bych jí ho dát na lžičce, nebo injekční stříkačkou.
Pokud by nechtěla můžeš vždycky zamrazit a podat, když bude zase chuť. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.4.15 16:25

Maminko mnely jsme to same, malej mel taky zanet prudusek, nasazene antibiotika taky mi nechtel vubec bumbat jestly mi za den vypil 200ml tak jsme jely na pohotovost a tam nam p. Doktorka rekla ze ma stech antibiotik plisen v pusince tak jsme vytiraly gencialkou a za dva dny daval flasky tak ze vypil 1,5l

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.8.16 13:51

Zdravim maminky, mam 3m chlapecka( ma jeste zloutenku) a doktorka mi rekla ze vazi malo. Mela jsem si obstarat vahu a vazit ho. Zjistila jsem, ze vypije min nez by mel. Za den by mel vypit 750-800 a my vypijeme max 700. Mleka mam dost a maly chvilku pije a pak uz nechce. Kdyz ho znovu prilozim, tak breci a nesaje. Kojila jsem ho po 3 h a presla jsem na 4 h, aby mel vetsi hlad. Vypije vic, ale taky toho vic vyblinka. Mam docela obavy, jestli je v poradku a nevim co s tim. Nechci prechazet na umely, kdyz po mem hlad nema. Prosim poradte :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4395
18.8.16 13:59

No treba bude jen nejedlik… Mam takoveho doma, pribiral jen lehce nad hranici. Proc jsi prechazela z kojeni po 3 na 4 hod? Ma maly zaludek, radeji bych interval zkratila… Kolik pribral za mesic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2270
18.8.16 14:01

Zkus kojit častěji, nevaž kolik vypije, ale važ ob den po koupání, ať víš, zda přibírá. Také jsem měla takové dítě a UM by nebylo řešení, stejně by toho víc nevypil, on je prostě nejedlík od přírody, jsou mu 4 roky a nejí stále, už jsem si zvykla a neřeším to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.8.16 14:02

Presla jsem ze 3h na 4h, protoze po tech 4 h vypije vic a nevzteka se u toho a v klidu pije. Po tech 3 to byly hrozne sceny u krmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.8.16 14:05

Adelka 951 casteji jsem zkousela a to nepije vubec. To nechce :-( prisaje se a neco malo vypije az teprve po 3h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4395
18.8.16 14:11

Kolik pribira? To je rozhodujici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.8.16 14:14

Za mesic pribral 830g :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4395
18.8.16 14:27

Uz si to nepamatuju presne, ale muj nejedlik pribiral max 600 g za mesic a dr. nikdy nic nerekla. Vam se to zda malo? Zbytecne ho stresujete i sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí