oběd + dokojování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
oběd + dokojování
Zdravím,
mám takový problém - moje Klárka (8 m ) najela v lednu na příkrmy - oběd - zeleninku. Super, snědla cca 150- 180 g, chutnalo jí.
JENŽE v únoru jsem začala dávat ovoce, Klárka poznala sladkou chuť a s obědy byl konec. Sní pár lžiček (většinou se to pohybuje kolem 60- 70 g) a pak čeká, že ji dokojím, což samozřejmě dělám.
Oběd dostává po 3 hodinách od dopo svačinky - tj hlad má, prvních pár lžiček sní s chutí (zkoušela jsem všechno - kupovat skleničky, vařit doma, míchat to navzájem , míchat to s MM, s UM …) , ale pak se zasekne a ne, jíst nebude, ona si na to ňadro počká …
S takovou to takhle můžu vést celou věčnost… mám ji přestat po obědě dokojovat ? POMOC !!! Ráda bych už s kojením přes den skončila úplně, kojím už jen ráno a večer ( a samozřejmě po obědě). Pije docela pěkně z hrnečku, ale jen, když chce sama.
DĚKUJU ZA JAKOUKOLIV RADU.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, moje kamarádka dělá takovou pro mě docela dost legrační věc, ale perfektně jí funguje už na druhém dítěti - protože jí děti snědly k obědu taky jen pár lžiček a čekaly na něco sladkého (ovoce, přesnídávka), vymyslela na ně fígl - každou lžičku se soustem oběda ponoří trošičku do přesnídávky, kterou má v misce vedle. Děcka tak zdlabou neuvěřitelné množství jídla a nepotřebují už dokojovat (ona teda nekojila, ale dokrmovat prostě čímkoliv). Vím, že to zní srandovně, ale byla jsem svědkem několika takových obědů, kdy jedli třeba rybu s bramborovou kaší ponořenou do přesnídávky, mně se z toho zdvihal žaludek a děcka se po tom mohly utlouct
A žádné následky to na starším klučinovi nenechalo, dneska jí úplně normálně.
iva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Re: oběd + dokojování
Petrusa001 píše:
Zdravím,mám takový problém - moje Klárka (8 m ) najela v lednu na příkrmy - oběd - zeleninku. Super, snědla cca 150- 180 g, chutnalo jí.
JENŽE v únoru jsem začala dávat ovoce, Klárka poznala sladkou chuť a s obědy byl konec. Sní pár lžiček (většinou se to pohybuje kolem 60- 70 g) a pak čeká, že ji dokojím, což samozřejmě dělám.
Oběd dostává po 3 hodinách od dopo svačinky - tj hlad má, prvních pár lžiček sní s chutí (zkoušela jsem všechno - kupovat skleničky, vařit doma, míchat to navzájem , míchat to s MM, s UM …) , ale pak se zasekne a ne, jíst nebude, ona si na to ňadro počká …
S takovou to takhle můžu vést celou věčnost… mám ji přestat po obědě dokojovat ? POMOC !!! Ráda bych už s kojením přes den skončila úplně, kojím už jen ráno a večer ( a samozřejmě po obědě). Pije docela pěkně z hrnečku, ale jen, když chce sama.
DĚKUJU ZA JAKOUKOLIV RADU.
ahojky,vim,ze bys rada si ulevila od kojeni.Nemohu to posoudit,jak moc je to pro tebe zatez.Ja sama davam UM od 2 m. naseho Tomika. Ale mam podobnou zkusenost,ale s opacnou chuti.Tomik zacal diky UM s prikrmy uz od ukonc. 4 m. Byla to pohoda.Dlouho ale chtel po prikrmu jeste mlicko.Najednou to skoncilo.Pak jsme od uk. 5.m. najeli na ovoce na dopol.svacinku.Vsechno v pohode a najednou ted cca od 7 m. my proste ovoce nechce v jakekoliv podobe - presnidavka,rozmackane atd.Jeste co si da je jogurt (aktivie) s par lzicemi presnidavky.Sni 3/4 a jeste chce UM.Tak mu ho proste dam.Deti ve veku do roka /cetla jsem na netu/ by meli pres den vypit 500 ml mlicka.Tak mu to dam,protoze v noci spi vetsinou max. s 1 krmenim a to mliko behem dne mu chybi (snidane - 180 ml,svacina 180 ml, odpol. svacina 180 ml,kase 150 ml a nocni krmeni 180-210 ml).Je to trochu vic nez 500 ml,ale lepsi vic nez min
.Vzdyt jsou to jeste KOJ ENCI!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivunko - MOC děkuju za popsaný fígl, dnes jsem to zkusila a Klárka snědla 150 g, ani jsem nestačila nabírat
jen jsem lžičku malinko zespod omočila v hruškové frutapuře, no jelo jí to … BOMBA !!! Pak jsem chtěla dokojit a ani se na ňadro nepodívala jak byla plná … !
Loudalko - děkuji za vzkaz, ale já chtěla především pomoct v jezení zeleniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
ja se jen pridavam k te zelenine na lzicce namocene v presnidavce…u nas to byl figl cislo jedna a az asi do roku a neco…a koukam,ze to funguje i jinde
doted jsem si myslela,ze je to moje "know how ":D
![]()
JE to fakt bomba finta!
my je prelstime,ty male mlsouny
jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky,jen jsem vám chtěla říct,že to s tou přesnídávkou dělala moje mamka už se mnou a s bráchou,mě je 29 a bráchovi 32,takže žádná novinka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pertuso, to je super, že to zabralo! Připadalo mi to jako s prominutím čuňárna
, ale jak tak koukám, zabírá to
Paráda!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže - dodávám na závěr - Klárka papá skoro bez ovoce, na oběd má cca 200 g, většinou už sní všechno, ale třeba s posledníma 3 lžičkama jí musí pomoct Frutapura, moc děkuju ještě jednou za radu, zabrala 100 % !!!!!!!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit