7měsíční dcera odmítá příkrmy

90
17.1.08 14:23

7 měsíční dcera odmítá příkrmy

Tak se hlásím do klubu. Skoro sedmiměsíčmí dcerce uř skoro dva měsíce nabízím příkrmy (masozeleninové v poledne), ale moc jí to nejede. Doma uvařené přesně podle přísných pokynů chytrých pouček :D nechce, tváří se, jak kdyby to bylo otrávené. Jediné, co jakž takž snese, jsou kupované skleničky, ale ani to moc nechce. Snad jen trochu ty od Hippu. No ale je to drahé teda dost. Jinak odmítá rozmačkané věci, musí to být hladká kaše. Taky nechce ovoce. Ani čerstvé, ani přesnídávky a šklebí se i na banán. Je to normální? V noci tak vypije 300 ml. UM. Kaše nedáváme kvůli bříšku. Tak nevím, ale dochutit to třeba, aby zo líp chutnalo? Já vím, že se to nemá a vím i proč se to nemá, takže mi to vysvětlovat nemusíte :) Jen bych potřebovala nějaký trik, prosíííím. Jinak všecko máme pokaždé zmazané, jak se v tom hrabe. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33315
17.1.08 14:28

Co takhle rozmixovaná a přepasírovaná polévka do flašky? Tak to dělala moje mamka :) Maru taky nechtěl jíst a takhle sem tam něco málo zbaštil. Totéž můžeš udělat i s přesnidávkou, když ji trochu naředíš. Jo je třeba v dudlíku udělat větší dírku.
Hodně zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
17.1.08 14:36

Měla jsem kamarádku, která asi 2 měsíce krmila dítě buď jídlem nabraným na takovou tu kukuřičnou křupku a nebo tím dávkovačem léků od dětského Nurofenu. Vypadalo to zvláštně, ale jinak ji nic nesnědla. Tak kolem 9. měsíce se začala rovnat. Majka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
17.1.08 14:51

Rozumim tve bezmoci. Ja tohle mela u mladsi dcery a prikrmy zacala jist az v deviti mesicich. Dost me to zarazilo, protoze byla na UM, takze jsme meli zacinat v peti mesicich. Ale ona odmitala otevrit pusinku.

V tech deviti mesicich zacala jist aspon trosku, ale po mesici zase nic, protoze ji rostly zoubky.

Flaska je dobry napad i kdyz u nas nezabral a pak odmitala z te flasky i mliko!!! Jedine, co chtela byly takove ty veci do ruky jako BEBE susenky a ja tehdy byla vdecna i za to.

Dodnes mi moc neni a tri jidla za den povazuji za uspech, tak snad se to u vas zlomi…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
17.1.08 15:36

Ahoj, u nás bylo to samé. Začala jsem jí rozesmívat a jak otevřela pusu, lup a bylo to vevnitř. Ze začátku to plivala a prskala a vše v okruhu metru bylo od mrkve. Zlomilo se to až když jsem jí koupila Hami s králičím masem, to začala dlabat jak divá. Tak jí kupuju skleničky , ted jsem začala dávat sunárek a už papá pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
17.1.08 15:59

Jéé, Evo, my máme stejně staré děti :D No já jsem taky zpozorovala, že kravinky ji rozesmívají. Div si to nepatlám po obličeji, abych ji pobavila. Taky předstítrám, že to jím taky, aby mi jako záviděla. Trochu to zabírá, ale o žroutovi, který baští s chutí, si můžu nechat zdát. Všichni doma (starší generace) pořád radí, ať jí to přisladím, přisolím, tam máslíčka, tam zase ono.....oni nechápou, že v dnešní době, kdy je každý druhý alergik včetně mě a manžela, se to nedoporučuje. Vypadám pak jako matka, která nic nechce dopřát. Zrovna včera jsem byla u mé babičky a cpala Kačence do pusinky šlehačku. Tak tak jsem tomu stihla zabránit. Ona to myslela dobře, ale je únavné to pořád vysvětlovat, proč se to nemá. Za týden tam půjdu znova a babička to bude zkoušet zase, jako kdybych prve mluvila do zdi :roll: S tou flaškou ještě počkám, já chci, ať jí lžičkou, ale když to jinak nepůjde.....Říkám si, že kdyby měla hlad, tak to sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
17.1.08 16:42

Ahojky a zdravim. Ja jsem to mela se synem pomerne jednoduche, plne kojen do 7 mesicu, potom prikrmy a ji mi naprosto vse. :D
Ale abych takovymi hlody neopruzovala a neprilevala jen olej do ohne........par rad, ktere mohou pomoci........

NESPECHEJ ! Ja si myslim, ze deti jsou v tomto strasne ruzne a kazde ditko papa jinak, jine mnozstvi, jinou konsistenci v ruznych udobich. Nekdo ma rad vdolky, nekdo zase holky. Pokud ti mala odmita rozmackane, tak mixuj. Je to blitzzzzzzzzz a mas pyre. Nektere deti jsou citlivejsi a davi se. Mam pocit, ze se male kousicky doporucuji od 8-9 mesicu. Muj bratr blil jako amina jeste ve trech letech, kdyz se mu dostalo na lzicku neco „zvlastniho“ (jako treba kousicek zdrevnateleho kedlubnu). Chutove je velice dobry sladky brambor, tak zkus jestli by ti ho mala papala. Zabalany v alobale upeces v troube a pak jen rozmixujes s trochou olivoveho oleje. Lehce ztravitelne, krasne oranzove na pohled a sladounke jako med.....a i s tema kasickama se nemusis bat kvuli brisku........jsou velice setrne a bezglutenove alternativy. Ja jsem sama zacinala s instatni BIO ryzovou a jahlovou. Nezpusobuji takove nadymani jako psenicna a taky ti malou tak nezalepi. Theo je alergik/atipik, tak moc dobre rozumim tvemu rozhodnuti nic nedochucovat. Delas dobre. A na starsi generaci nedej, jen jim to musis vicekrat zopakovat. :wink:
Me se stalo to same, kdyz jsem pristihla meho tatku, jak dava malemu v jeho 7 mesicich (v te dobe byl jeste jen plne kojen!!!!!) pry na „oslazeni zivota“ jahodovy dzem z Lidlu!!!!!!! Myslela jsem, ze ho zabiju. Misto omluvy jsem si od nasich (vcetne mati) vyslechla, ze jsem hysterka, ze se zas tolik nestalo a vse jen dramatizuji. :?
Takze vydrzat! A trpelivost s papanim. :D :D
Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
17.1.08 17:04

S těma rodičema to máme taky uplně stejné, jsem zlá matka co dětem nic nedopřeje. Nejradši by Honzíka cpali čokoládama, sladkostma a vším možným od rána do večera. Jednou se nám malej škaredě pozvracel když jsme jeli od našich a z tatky pak vylezlo že s ním snídal ovar!!! A to měl rok. Myslím že je to všude stejné. Pořád poslouchám ze všech stran že nám dávali od tří měsíců všechno a tchýně pořád zdůraznuje že manžel papal od půl roku guláš a pod. Už to jedním uchem vypouštím ven, protože bych se zbláznila.
Bužumburo Renatka se narodila 19.6. To rozesmívání je u nás taky stejné. Jak v noci spíte? Já pořád nemůžu nějak nastartovat nějaký režim, pořád chodíme spat až po půlnoci a to ze šííííleným křikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
17.1.08 18:06

Ahoj,
dcera sice byla kojená, takže jsme s příkrmy začly později, ale trvalo tak tři měsíce, než jsem přišla na to, čeho byla chotná pozřít více, než dvě lžičky (kromě skleniček, samozřejmě:). A to to měla všechno krásně rozemleté dohladka. Bála jsem se, jak zvládne nějaké větší kousky, ale postupem času nebyl problém. Myslím, že sedmý měsíc je ještě v pohodě - doporučuju trpělivost, pokud se Ti zdá, že malá v pohodě roste, tak bych to nehrotila (abys jí naopak to jídlo ještě víc neznechutila..).
 Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
17.1.08 18:14

Holky díky za tipy. Marki, já ten batát vyzkouším, to je supr nápad. Máš ve všem zcela pravdu. Vím, že se dětičky asi hladem netrápí, ale trápíme se my, že? Ti rodiče prostě kdysi měli jiná dogmata, propagovalo se úplně něco jiného. Proto je mezi námi snad tolik alergiků, jinak si to neumím vysvětlit. Manželova maminka mi už popáté v dobrém úmyslu radila, ať na noc svařím vločky, jenže pokud se nepletu, obsahují lepek a doktorka řekla, ať s tím začneme hodně opatrně. Mám ale pocit, že když to pokaždé opakuji, ani mě nikdo neposlouchá a příště zaručeně o vločkách uslyším zase :D Jinak mám ale tchyňku moc ráda. S tím ovarem Evi by mě asi - jak se u nás na Ostravsku říká „cip střelil“ :D Já moc tučné nejím a porazilo by to i mě! Prostě rodiče nás berou jako hysterky, co teď jdou s módou kojení a tak. Když jsem si ve 4 měsících Kačenky postěžovala mamce, že mi ubývá mlíko, poklepala si na čelo, že se na to už nevykašlu. Že mateřské mlíko je pěkně hnusné, ať jí dám něco pořádného. Po několika konfliktech jsem se na téma kojení s mamkou už nebavila.....

Evi, s tím spaním, no…v noci se 2-3× budí a dost pije. Čaj, ale i UM, z toho usuzuju, že to není jen žízní, ale i hladem. Rýžovou kaši jsem dala dvakrát - nemléčnou namíchanou s UMem, na který je zvyklá, ale blila. Tak raději ještě počkám. Večer usne kolem půl deváté. Necháme ji v postýlce a občas chodíme já nebo manžel a nabízíme pití. Posledních pár dnů už lépe usíná. Asi pochopila, že v posteli se spí a blbiny má marné. Když má ale moc energie, do postýlky ji ještě nedáváme, protože by to nemělo cenu. Zkrátka musí se unavit, napít, zasytit a pokud nerostou zrovna zuby, zkusila bych nechat i vybrečet. Po půlnoci je dost pozdě na usínání. V kolik ráno vstává? Budí se i v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
17.1.08 19:15

Ahoj. Já bych se teda toho rozmixovaného na úplný blivajz nebála, skleničky jsou taky řídké, i ty pro ukončený 8 měsíc. My jsme začali něco po ukončeném 5 měsíci zkusmo skleničku, zkusmo domácí a roxmixované úplně do hladka, brambor mu nechutnal vůbec a teď (11 měsíců) jí všechno, i velké hrudky. Jedna maminka, co znám, se taky tak trápila a dítě nachytala na rozvařenou rýži s jablíčkem. Pak už se malá chytla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
17.1.08 21:34

ahoj, co zkusit trochu přidat do příkrmů odstříkané MM? a postupně ubírat.. jen jsem to někde slyšela.

iv-ka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11895
17.1.08 22:28

Taky se přidám, ze začátku jsem se držela rad z chytré knížky - „rozhodně nemixovat, jen rozmačkat vidličkou“, no malej mi to dávil zpátky a díval se hrozně vyčítavě. :lol: Skleničku po dvou týdnech podobného trápení nadšeně snědl celou. 8) V deseti měsících už mi naopak nechtěl jíst cokoliv kašovitého - chce si všechno vzít do ruky a strčit do pusy sám, klidně si ožužlává patku chleba nebo ukusuje čtvrtku oloupaného jablíčka. :)

Pár tipů od nás:

• zkusit různou hustotu - u nás fungovalo naředit vodou, některé děti mají zase radši hustější
  • rozmixovat do hladka, případně přidat trochu instantní rýžové kaše - je bezlepková a má nasládlou chuť
  • pokud bude odmítat zeleninu, zkusit začít ovocem
  • kaše - já ze začátku dávala nemléčnou rýžovou jen s vodou (nechtěla jsem dávat normální UM a hypoalergenní je hořké, to mu už vůbec nechutnalo)
  • naředit třeba umixovanou mrkev MM, pokud ještě kojíš - nejdřív tak půl na půl, potom přidávat mrkev
  • večerní kaše nemá moc rád dodnes, ale když je udělám řidší a nechám ho pít z kelímku, tak se nechá přemluvit

Rozhodně nezrácej trpělivost, ono to přijde (většinou :wink: ) A držím se jedné zá:,–(y - do jídla prcka nenutím. Když nechce, tak nechce, zkusím dát něco jiného a když ani to nezabere, tak prostě jedno jídlo vynecháme. O to víc se vrhne na to další.
Když jsem zjistila, že mu moc nechutnají brambory a hovězí maso, tak jsem mu to na dva-tři týdny přestala dávat úplně. Teď už je to lepší.

Ad rady starších generací - taky znám, i když u nás jen formou dobře míněných rad. Ovárek by si dát snad nikdo netroufnul. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
18.1.08 09:18

Tak te vitam v klubu a preji hodne trpelivosti!

My jsme vyzkouseli uplne vsechno … mixovat, nemixovat, michat s kupovanymi konzervami, michat s mlekem, davat do flasky, jen tak dat jidlo na stolecek … nic nepomahalo, nastesti mam asi misto mleka smetanu, takze Vojta prospiva krasne.

Za par dni mu bude jeden rok a nikam jsme se moc nedopracovali. Takze Vojta je na kukuricnych krupkach, detskych susenkach, pecivu, jogurtech, bananu, jo a vecer kasi a samozrejme na MM. Tento tyden jsem zrovna zjistila, ze kdyz do vseho dame banan, tak to sni .. takze mel treba cuketu s mrkni a bananem. Uz se tesim, az zacne jist s nami … doufam, ze tedy zacne a ze mu bude strasne chutnat a hlavne, ze trochu omezim kojeni, protoze kdyz ma nekdo v puse uz 6 zubu, tak to kojeni neni moc prijemny.

Tak preju hodne sil a nevzdavej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
18.1.08 09:44

Moc vám děkuju za odpovědi. Je trošku problém, že malé ovoce moc nešmakuje. I když mi se zdá sladké, ona se šklebí. Asi jí vadí ta výrazná chuť. Vyzkouším ten sladký brambor a dám vám vědět, jaká byla reakce :D Dneska pro něj jdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí