Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, kdo tam byl a má možnost i srovnání s ostatními destinacemi? My jsme byli letecky Bulharsko, Řecko a Turecko. Do Turecka se opakovaně a rádi vracíme, kvůli vysoké úrovni služeb.
Letos koncem srpna bychom chtěli letět se známýma, ale oni odmítají Egypt, Tunis (to my taky), ale i Turecko (tam jsme původně chtěli).
Tak mě napadá, že bysme zkusili tu Malorcu. Kdo jste toho projeli víc, doporučili byste ji? Nebo jiný tip? Díky.
Klasicky na válení něco s all incl. Popřípadě i konkrétní tipy na oblast, hotel apod. Díky.
@bigl Cestuji hodně, na Mallorce jsem prvně byla loni a za mě skvělé. Vybrali jsme si skvělý hotel hned u pláže a chtěli odpočívat. Jinak záleží, co chceš. Já si jela vyloženě odpočinout a nic nedělat. Moře bylo čisté a teplé, počasí super. Večer jsme šli na promenádu a na drink. Ale pokud chceš nějakou aktivní dovolenou, tak mi přijde, že tam tolik vyžití nebylo. Palma má krásnou katedrálu atd, ale jinak tam aspon z mého pohledu moc nebylo, obchody v šest zavřely a konec. Dá se jet na pěkné výlety do přírody.
Byli jsme teď v červnu v Can Picafor v hotelu Sultan, měli jsme polopenzi a byli jsme velice spokojení, jinak já osobně bych se vyhnula hlavnímu městu Palma Nova, je to velice rušné letovisko, ale někdo třeba vyhledává.
Za mě ale vede Řecko, řecké ostrovy jsou nádherné, preferuji apartmány tam bez stravy a chodit na večeře do místních taveren, není nic lepšího.
V Turecku jsem byla taky a spokojená, ale vracet se tam asi nebudu, v Bulharsku jsem nebyla, černé moře mě neláká, i když hotely tam mají na velmi vysoké úrovni, tak k moři jedu právě za mořem.
V Tunisku jsme byla x - spokojenost, v Egyptě jednou, taky spokojenost, ale tam už mě to taky neláká.
@Klopotkova Já mám třeba Řecko také ráda, moře a život tam, ale pokud jedeme all. incl., tak za stejnou cenu ti Turci mají služby na daleko vyšší úrovni než Řekové. To se nedá srovnat. Řecko bez jídla a stravovat se v tavernách musí být super, ale ve dvojku. My, co máme děti, které mají neustálé potřeby - hlad, žízeň, zmrzlina atd., nám se jednoznačně víc vyplatí all incl.
Byla jsem na Mallorce skoro desetkrat. Poprve me nenadchla - tyden, El Arenal v nejvetsi sezone a levny hotel. Od te doby jedine v rijnu, ruzna letoviska napric ostrovem a parada. Super autobusova doprava po ostrove. Je tam toho plno k videni. Jela bych hned znovu.
Byli jsme vloni a paráda. Služby na vysoké úrovni, moře úžasné. Z výletů můžu doporučit sever - např. mys Formentor
@bigl píše:
@Klopotkova Já mám třeba Řecko také ráda, moře a život tam, ale pokud jedeme all. incl., tak za stejnou cenu ti Turci mají služby na daleko vyšší úrovni než Řekové. To se nedá srovnat. Řecko bez jídla a stravovat se v tavernách musí být super, ale ve dvojku. My, co máme děti, které mají neustálé potřeby - hlad, žízeň, zmrzlina atd., nám se jednoznačně víc vyplatí all incl.
To chápu, já sice ráda jím, ale programy AL mi nevyhovují, radši mám polopenzi nebo vlastní stravu nebo v Řecku ty taverny.
@Čajíček1980 @SussieS holky a hoďte prosím tip na nějaký konkrétní hotel, kde jste byly spokojené.
@Klopotkova píše:
To chápu, já sice ráda jím, ale programy AL mi nevyhovují, radši mám polopenzi nebo vlastní stravu nebo v Řecku ty taverny.
Mě by to tak také vyhovovalo. Ale dětem určitě ne. Mě se na tom all incl. líbí, že si prostě dáš kdykoliv. My třeba moc nesnídáme, tak nám nevyhovují ty polopenze, nacpat se ráno, ať vadržím co nejdýl.
My byli letos a super. All in, ciste more, Spanele super.. byli jsme v resortu Sa Coma, pesky cca 1km k mori, ale jezdi i vlacek primo od hotelu na plaz. Letadlem z Prahy 2 hodiny..
My jsme byli v Beverly Playa, Paguera a bylo to super. Hotel primo u plaze a u promenady s obchudky, bary, …
@bigl píše:
@Čajíček1980 @SussieS holky a hoďte prosím tip na nějaký konkrétní hotel, kde jste byly spokojené.
Playa garden selection hotel & spa. Je to na severu, takže klidnější, vhodné i pro děti, pecka. All inclusive úplně bez omezení. ![]()
@bigl Nazvy si uz nepamatuju. Ale vetsinou jsme stejne byli v max 3* a bez jidla. All jsem na Mallorce nezazila. Byli jsme bezdetni a porad mimo hotel ![]()
K Mallorce máme citovej vztah, hrozně jsme si to tam zamilovali. Naposledy jsme byli na severovýchodě hotel Pollensa park - super jidlo, hodne ovoce, detske hriste, detske fontanky, velky bazen. Oproti jihu tam celkem foukalo, ale zase v tech vedrech to bylo prijemne. Jen se tam jede z letiste celkem dlouho.
Mallorca je super, jezdime pravidelne, ale je tam asi milion lidi. Za me nej hotel sumba y Borneo, globales. Na východnim pobřeží, ale mam dojem ze ho ceske cestovky uz nenabizeji . . . Ještě lepší menorca, je tam vic mrtvo, priroda, romantika. Ale pro party hard je nejlepsi el arenal, tam to zije. S detma bych dala menorcu.