Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bigl píše:
Ahoj holky, kdo tam byl a má možnost i srovnání s ostatními destinacemi? My jsme byli letecky Bulharsko, Řecko a Turecko. Do Turecka se opakovaně a rádi vracíme, kvůli vysoké úrovni služeb.
Letos koncem srpna bychom chtěli letět se známýma, ale oni odmítají Egypt, Tunis (to my taky), ale i Turecko (tam jsme původně chtěli).
Tak mě napadá, že bysme zkusili tu Malorcu. Kdo jste toho projeli víc, doporučili byste ji? Nebo jiný tip? Díky.
Klasicky na válení něco s all incl. Popřípadě i konkrétní tipy na oblast, hotel apod. Díky.
Nechtěla jsi nějakou tu ,,exotiku,,?
@Malike píše:
Nechtěla jsi nějakou tu ,,exotiku,,?
Chtěla, nakonec jsem to zavrhla, když tak příští rok. Teď se domlouvame s těma znamyma na nějaké klasice.
@bigl : jenže all inclusive neznamená, že můžeš jíst kdykoliv. vždycky máš stanovené časy a mezi obědem a večeří je dost dlouhá pauza. my byli v docela luxusním hotelu na mallorce a obědy byly myslím 12-14 a večeře 19-21 a mezi tím jen zmrzlina nebo sendviče (ale ty nebyly moc dobré a jíst to každý den se nám nechtělo). pití je zdarma pořád, to ano, ale s tím jídlem pořád leda tak ultra all inclusive
@PupuP Tak takto jsme to měli v Řecku, proto už tam nechceme. V Turecku se nám to nikdy nestalo. Mezi obědem a večeří byly vždy otevřené minimálně 2 restaurace s jídlem u bazénu, jedna samoobslužná a jedna, kde obsluhovali, celý den cukrárna, zmrzlina, po celý den ledničky plné ovoce, jídla hromady opravdu až do půlnoci.
Teď jsme měli třeba v areálu 10 barů a restaurací, vařili ve 4 z nich.
@bigl : no, myslím, že kromě egypta, tuniska a turecka je v evropě standardem spíš jen ty sendviče. to o čem mluvím jsem kromě mallorky zažila i v bulharsku, takže bych si to raději zjistila, když tak vybírala hotely s 5*
@bigl píše:
@PupuP Tak takto jsme to měli v Řecku, proto už tam nechceme. V Turecku se nám to nikdy nestalo. Mezi obědem a večeří byly vždy otevřené minimálně 2 restaurace s jídlem u bazénu, jedna samoobslužná a jedna, kde obsluhovali, celý den cukrárna, zmrzlina, po celý den ledničky plné ovoce, jídla hromady opravdu až do půlnoci.
Teď jsme měli třeba v areálu 10 barů a restaurací, vařili ve 4 z nich.
No cestovala jsem hodně…a můžu říct, že prostě Evropa a Muslimské země se nedají srovnat.
Já už do Evropských destinacích cestovat nechci..
Letos letíme do Tuniska (3 lidi-15 dní - 34000,–)
a líbí se mi tam atmosféra…krásný moře i když teda Egypt je Egypt, úžasná atmosféra..báječní lidé (loni náš autobus nás vezl z letiště do hotelu a měl poruchu..a Tunisané se k nám chovali velmi dobrotivě..neznali nás a přesto k nám jezdili a ptali se zda nám můžou pomoci a přivezl vždy někdo vodu)
A i když je to mírně chaotická země ![]()
Tak jsem se do ní zamilovala daleko víc než do jákekoliv jiné v Evropě. cítila jsem se tam absolutně bezpečně a jezdila jsem na vlastní pěst po výletech.
To v Egyptě je krásné moře ale tam bych se teda bála jít jen tak..
Příspěvek upraven 24.07.18 v 07:52
Byla jsem i na Mallorce i v Turecku. U obou 5 hvězdičkové hotely a all incl. Za mě jednoznačně Turecko, hlavně co se služeb a ochoty lidí tam týče. Mallorka taky není špatná, byla to jedna z našich lepších dovolených, ale to Turecko to bylo TOP
@terrka83 To právě říká můj manžel. Na Mallorce jsme nebyli, ale projeli jsme Řecko, Bulharsko, Itálii - Toskánsko, Chorvatsko, Turecko a on už nikam jinam než do Turecka nechce. Taky bereme 5 hvězd, dívám se hodně na recenze, hotely přímo na pláži s bohatým zázemím pro děti a musím říct, že je Turecko opravdu TOP. Jen mě děsí představa, že už budeme jezdit jen tam. Já bych právě chtěla zkusit i něco jiného, ale manžel říká, že stejně budeme srovnávat a budeme zklamaní, tak nevím.....
@bigl : a co se zamerit na duvod, proc tam jezdite a zmenit ho? Ja nechci do Turecka predevsim proto, ze je to tam hotel na hotelu,vsude plno lidi… chapu,ze all in se Recko nemuze Turecku rovnat, ale co treba jet do Recka do apartmanu na malym ostrove v opusteny vesnici,kde ma clovek plaz jen pro sebe a jako vyhodu brat toto? Protoze to se ti v tur nestane… nebo je pro vas na prvni miste jidlo a zazemi pro deti? Pak jezdete do turecka no
kazdy to ma jinak, ja nemam rada hodne lidi na jednom miste,coz v hotelu bezpochyby je
@PupuP Právě se budeš divit, v hotelu hrůza lidí, ale nevím, kam se vždycky podějí, u bazénu a na pláži skoro nikdo. Vždycky se divíme, kde všichni lidi jsou. ty davy jsou pak až u večeře.
Kdybych ti poslala fotky z pláže, tak pokaždé liduprázdno.
A asi máme zhýčkané děti, ony už opravdu chtějí i ty aktivity. A chlazené nápoje kdykoliv si vzpomenou, nenosit zteplalé pití s sebou na pláž v tašce. A běhat do restaurací pokaždé, když budou mít hlad a žízeň, tak to by nás ta dovolená stála 200 tisíc.
Ono asi záleží, co kdo od té dovolené očekává. Pro nás už je dovolená i to, že si kdykoliv můžeš zajít na kávu, na drink, děti na zmrzlinu nebo na pizzu, nemusíš počítat, jestli na to máš a máš to opravdu všude v dosahu.
A další věc je, jestli jsi tam někdy byla. Měla jsem na to podobný názor jak ty, ale posuzovat a srovnávat můžeš opravdu až to zkusíš.
@bigl : souhlasim,kazdy preferuje neco, pro me je priorita nizka cena a malo lidi.
V Turecku jsem osobne nebyla,ale byl tam pritel a bohate vypravel a ukazoval fotky. Byl v alanyi.
@bigl píše:
@terrka83 To právě říká můj manžel. Na Mallorce jsme nebyli, ale projeli jsme Řecko, Bulharsko, Itálii - Toskánsko, Chorvatsko, Turecko a on už nikam jinam než do Turecka nechce. Taky bereme 5 hvězd, dívám se hodně na recenze, hotely přímo na pláži s bohatým zázemím pro děti a musím říct, že je Turecko opravdu TOP. Jen mě děsí představa, že už budeme jezdit jen tam. Já bych právě chtěla zkusit i něco jiného, ale manžel říká, že stejně budeme srovnávat a budeme zklamaní, tak nevím.....
Tak si vyberte třeba Egypt..je to srovnatelné měli lepší než Turecko..moře je v Marsa Alam je nejkrásnější moře snad na světě..
@bigl v Turecku jsem byla a muslimské destinace jsou daleko lepší než Evropské.. ![]()
@Malike Do Egypta manžela nedostanu. Já bych jela kvůli tomu moři, ale on Egypt a Tunis zavrhl s tím, že ani kdyby to bylo zadarmo. Viděl nějaký dokument, jak se tam turisté po havárii autobusu, když jeli k pyramidám, vybourali.
Zážitky a to co popisovali, jak to v nemocnici probíhalo, ho odradilo natolik, že tam nikdy nepojede. Také si myslím, že to Turecko je poněkud civilizovanější a blížší Evropě než Egypt.
I teda podle toho co říkají ti, co tam byli.
@bigl píše:
@Malike Do Egypta manžela nedostanu. Já bych jela kvůli tomu moři, ale on Egypt a Tunis zavrhl s tím, že ani kdyby to bylo zadarmo. Viděl nějaký dokument, jak se tam turisté po havárii autobusu, když jeli k pyramidám, vybourali.
Zážitky a to co popisovali, jak to v nemocnici probíhalo, ho odradilo natolik, že tam nikdy nepojede. Také si myslím, že to Turecko je poněkud civilizovanější a blížší Evropě než Egypt.
I teda podle toho co říkají ti, co tam byli.
Ja byla jak v Tunisu..tak v Egyptě..jedna paní v Tunisu si zlomila nohu a dobrý..neměli problém s ošetřením.
Tunis i Egypt jsou celkově zaostalejsi ale jsou to nádherné destinace a z Turecka/Tuniska/Egypta..je Tunis a Egypt srdcovka.
Nikam ani nechci. Evropa už vůbec ne..Turecko dobrý..byli jsme v Side a nebylo to špatný..ale Afrika je Afrika..
A znám dost lidí co tvrdí totéž..že kdo pozná Afriku, jinam už nechce
..Ale je určitě i dost odpůrců..