Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@frozendarkness Existují rámy na futon (japonská matrace), které se dají složit jako gauč a na noc zase rozložit.
Naši měli v obýváku (s kk) pódium, kde se přes noc spalo a přes den fungoval místo gauče.
Nemáte špatné podmínky, vyčkala bych. Nejste spolu až tak dlouho a společná hypotéka je hodně velký závazek.
O posteli ve skříni jsem taky uvažovala ale není kam rozložit…Tím že jsme tam čtyři tak jsme museli zařídit víc úložných prostor a to jsme ještě měli doma přítelova labradora a to už jsem odmítla mít doma, naštěstí je v boudě na zahradě
Třeba ty úložné prostory to je fakt problém no, sklep nemáme, takže naštěstí mi jeden sklep nechat můj bratr, který koupil byt a má k němu tři sklepy
Tak koupit pořádnou matraci, pevnou, která by se alespoň přehodila přes ten rozkl. gauč? Přes den by mohla být v pokojíku… Já tě chápu, ale asi bych chvíli fakt posečkala
Jak už někdo psal, společná hypo je velký závazek.
@frozendarkness
tak řešíš postel, dveře
Máš hodného tatínka, vše ti dává. S přítelem jste pasivní.
@frozendarkness po roce bych si vzala hypoteku pouze za predpokladu, ze ji zvladnu platit sama. Neni ti 20, abys vverila, ze budes s partnerem cely zivot. Jak bys to resila v pripade rozchodu?
@frozendarkness kdo bydlí v tom druhým bytě…píšeš že tatínek má dům, kde vytvořil 2 byty
Ano, neříkám že ten byt je úplně malý, ale třeba děti nemají ani psaní stůl, kvůli šikminám se nevejde, malá těď píše u jídelního stolu až bude i kluk ve škole bude asi problém. A od června se nahoře nedá spát kvůli vedru tzn.bude se muset koupit matrace a my s přítelem budeme muset spát na zemi na matraci a děti na gauči (všichni v jedné místnosti)
@frozendarkness resis docela hlouposti nebo spis neco, co uplne neodpovida tve socialni situaci. Jak, ze se neda nahore spat? Jste jedini, kteri bydli pod strechou a v lete par dni „umiraji“ vedrem? A sikminy jsou az dolu? Nejdou resit nabytkem na miru? A stiznost na vasi postel, co koupit poradny gauc na kazdodenni spani? Kolik lidi zde toto resi? muzu si vymyslet, ale v situaci, kdy na to mam.
Suma sumárum - máte střechu nad hlavou, máte oba práci, děti jsou zdravé. Ty máš úplně normální pracovní dobu a navíc několik lidí, kteří mohou vyzvedávat dítě ze školky. Neříkej mi, že do 70m bytu nenacpete postel, i kdyby měla být vysouvací z gauče. Řešte to postupně, hledejte si oba lepší práce.
Jinak rodič se má o dítě starat osobně. Já být ex tvého přítele a zjistit, že se o mou dceru od pondělí do pátku stará někdo jiný, okamžitě podávám návrh na svěření do mé péče.
A 33 tis. měsíčně příjem pro 4 lidi je strašně málo, to se na mě nezlob. Fakt si neumím představit, jak byste se z toho uživili, utahli hypotéku a provoz baráku. Vrať se nohama na zem.
Je pravda, že příjem zase tak veliký nemáte, abyste si mohli dovolit hypotéku. Představ si, že pak budete splácet třeba 12 000 měsíčně (příklad) a budeš mít akorát stres z toho, jestli to utáhnete. Přítel má sice vyhlídky na lepší práci, ale kde máš jistotu, že mu vydrží po celou dobu splácení? Být tebou, jsem ráda, že máte kde bydlet, málo místa bych řešila nábytkem na míru a zatím počkala jak se vám povede dál a pak uvidíš…
@frozendarkness píše:
Zdravím všechny maminky,
po dlouhé době jsem se rozhodla že se zastavím na emiminu pro radu, nebo možná se jen vypsat.
Momentálně mám pocit, že jsem v situaci, která je (nebo alespoň mi tak příjde) neřešitelná.
Abych začala…letos to budou dva roky, kdy jsem se rozvedla a manželem a postavila se na vlastní nohy. Díky pomoci mých rodičů se mi to povedlo velmi brzy. Tatínek mi poskytl byt (vlastní dva domy z nichž jeden zrekonstruoval a vytvořil v něm dva boty z toho jeden mezonet). Byl není velký (asi 70m2) ale hodně to zmenšují šikminy v podkroví. Pro mě a syna to bylo ale super a navíc jsem mu platila pouze energie 3000 a symbolický nájem 1000 tzn. celkem 4000kč.
Našla jsem si práci v bance, což bylo utrpení, pracovní doba od 9:00 do 17:00. Nikdy jsem nemohla jít pro syna do školky, vyzvedával můj tatínek (je v invalidním důchodu), moje vitální babička nebo brácha.
Souhrou osodu jsem v práci poznala svého nynějšího přítele, který má dceru (7let) ve střídavé péči. Přítel je skvělý, děti si hned padly do oka a protože přítel bydlel s dcerou v podnájmu (1+1) rozhodli jsme se bydlet v mém bytě. Děti mají pokojíček nahoře v podkroví a my musíme spát na rozkládacím gauči, což je utrpení ale nedá se to jinak vyřešit (navíc přítel má po operaci zad). Už jsme spolu skoro rok. Za tu dobu já odešla z práce protože jsem neustála ten tlak na plnění plánů, přítel mě podpořil v tom abych odešla i přesto, že jsem jiné zaměstnání neměla sehnané. I přesto, že mám VŠ v sociální sféře práci jsem nenašla a po měsíci jsem začala panikařit. No nastoupila jsem do další hrůzy v podobě ČSOB…Plány menší, není tu takový tlak ale pracovní doba stejná, bohužel. Tak něják cítím, že to není práce pro mě, necítím se tu. Každý den koukám po něčem jiném, posílám životopisy ale nic. Plat je tu 15.000 čistého. Přítel chce taky měnit zaměstnání, vydělá si kolem 18.000 ale neplatí jim přesčasy a těch má hodně. Nyní si dělá řidičák na náklaďák a chtěl by jezdit aby bylo víc peněz.
A teď to, co mě tíží…
Přítel má úvěr, věděla jsem o tom od začátku al poslední dobou mě to štve čím dál víc protože vím, že kdyby ho neměl můžeme jít do hypo hned. Má ho na dalších 5 let a to už musíme bydlet ve větším (počítám, že tady v tom bytě je to tak max. na dva roky.
Dostal nabídku jezdit za pěkný peníze, jenže půl roku by musel být v Praze a domů jen na víkendy. Já bych se o jeho dceru starala v tom není problém ale jeho bývalá by to nepřekousla. Minulý týden dokonce uvažoval nad tím, že by malou nechal v péči matce ale myslím, že by si to hodně vyčítal.
Druhá věc, můj taťka nám asi před dvěma mesíci řekl, že má pozemek, který by nám rád dal (jinak jsme chtěli byt 4+1 ale pokud by byl pozemek tak bychom určitě radši postavili baráček). Problém je v tom, že k němu není cesta (celkem je to 6 parcel vedle sebe). Ta cesta by se musela zaplatit, což by asi byl docela ranec.
Teď si dáváme peníze stranou na auto, které nutně potřebujeme, za rok bychom na něj měli mít.
Vůbec nevím, jak to teď řešit, jestli se smířit s tím, že dům nebude a volit byt. Nebo nechat přítele aby jezdil ale pak zase nevím, jak to dopadne s jeho dcerou. Navíc já bych pak taky ráda někdy ještě na MD ale to se obávám, že už bychom finančně nezvládli.
Jak by jste to řešily vy? Děkuji za odpovědi
To si delas legraci ze je Vam 70m malo??? To je to tam blbe resene?? Resite hovadiny. Sice nevim jak to vypada, ale jestli sami nejste schopni, najdete si designera, nabytek na miru a funkcni od sikovneho trulhare je super, kvalitnejsi, dle potreb a za lepsi ceny nez co se kde prodava.Vis, me prijde, ze to spis timhle stylem ani resit nechces.