Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@frozendarkness a ten byt je tveho tatky? Jaky ma s nim umysly? Neslo by ho za nejakou castku od nej odkoupit? Jiste by to bylo vyhodnejsi nez pres realitku, zvlast, pokud ma nemovitosti vic a nemusel by chtit na vas vydelat. Pak bys mohla resit izolaci strechy, aby se tam dalo spat i v lete a nabytek na miru.
@blecha72 píše:
chachá, kapitalizmus dorazil i sem
Moje vlastní zkušenost je jiná. Zatím.
Tím chci říct: já mám pružnou pracovní dobu (snažím se jí nezneužívat), kolegyně po mateřské na požádání dostanou zkrácený úvazek, práci si můžeme mezi sebou v rámci oddělení přerozdělit (přehodit povinnosti z oddělení na oddělení, pokud vím, nejde). A pokud vyvinu soukromou aktivitu, ze které má užitek i zaměstnavatel, tak klidně můžu legální cestou použít i kontakty získané při práci. Takže ne všude ve státním aparátu to jde od desíti k pěti.
@Jura007 píše:
Tím chci říct: já mám pružnou pracovní dobu (snažím se jí nezneužívat), kolegyně po mateřské na požádání dostanou zkrácený úvazek, práci si můžeme mezi sebou v rámci oddělení přerozdělit (přehodit povinnosti z oddělení na oddělení, pokud vím, nejde). A pokud vyvinu soukromou aktivitu, ze které má užitek i zaměstnavatel, tak klidně můžu legální cestou použít i kontakty získané při práci. Takže ne všude ve státním aparátu to jde od desíti k pěti.
To je sice pravda co píšeš, já také pracuji ve státní sféře, je tu veliká podpora třeba co se marodnosti týče, mám dceru, která dost marodí a i když jsem s ní každou chvíli doma na ošetřovačce, tak to nikdo neřeší. Ale co se týče peněz, co si budeme povídat, kdejaká pošťačka má víc…tím samozřejmě nic proti pošťačkám…
![]()
@Dominika83 Je to smutné, ale musíme si vybrat: buď hodně vyděláme nebo máme svobodu volby (i v případě soukromých problémů). Kolega to řeší tak, že má „občasný trvalý“ přivýdělek v jedné dost specifické oblasti - služby pro film, video a televizi. Zdá se mně to rozumné - asi ho napodobím.
@Dominika83 Já taky pracuju ve státním a v pracovní době tam člověk stihne ještě další půlúvazek
brzy se chystám do práce a budu si tam připravovat přednášky pro studenty anebo překládat.
Jak uz tady psali ostatni - vase prijmy neodpovidaji rozpoctu, ze ktereho utahnete hypo alimenty a pripadne dalsi dite. I pokud si postavite mini domek, porad je ho potreba vybavit, platit pojisteni atd. Na baraku je porad prace a placeni vic nez dost ![]()
Pritel ma sice vyhlidky na lepsi plat, ale zatim to jsou porad jen vyhlidky. Byla bych rada, ze bydlim ve svem doslova za par korun. V tomhle se snazim drzet vzdycky spis pri zemi, hypoteka a dlouholete financni zavazky nejsou nic prijemneho. A jit do hypo s partnerem? To bych si hodne rozmyslela…
A k te praci- ve spouste firem je pruzna pracovni doba. V moji byvale i soucasne praci mame pevne jadro 9-14 nebo 9-15 a zbytek je na nas. Ja treba chodim casto na 7 odchazim po 15. Samozrejme to nejde u kazde pozice, ale chci tim jen rict, ze ne vsude se pracuje od 9 do 17.