Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nemá smysl tady mudrovat co to je nebo není. Ani jedna z nás není lékař, ale pokud je jedna z několika možností rakovina, pak není na co čekat…
@Janli já chtěla spis uklidnit, ne vystrasit, na kožní jedu tenhle týden
A zmizí to, když to zmáčkneš? Může to být cévní, ale nijak zásadně by to bolet nemělo…
@Betty29 nezmizí, bolí to no… ale podle mě nelanom by nebolel, mám to od doby věkových nehtů
@Anonymní píše:
@Betty29 nezmizí, bolí to no… ale podle mě nelanom by nebolel, mám to od doby věkových nehtů [/ci
Gelovych pardon
To nejspíš ne, viděla jsem něco podobného, ale to při zmáčnutí zmizelo, tím jak se to odkrvilo a bylo to cévní.. a nebolelo to.
Tak pak jedině to kožní aby to doktor prosvítil lupou a hned budeš moudřejší ![]()
@Anonymní píše:
@Betty29 nezmizí, bolí to no… ale podle mě nelanom by nebolel, mám to od doby věkových nehtů
Proč myslíš, že melanom nebolí?
@Betty29 úplně se tam bojím jít, jsem z toho akorát vynervovana, je mi 25 a nevím co bych dělala, kdybych měla rakovinu ![]()
@Anonymní píše:
@Betty29 úplně se tam bojím jít, jsem z toho akorát vynervovana, je mi 25 a nevím co bych dělala, kdybych měla rakovinu
Nejspíš to nic takového nebude. Ale pořád je lepší vědět, než ze strachu nejít na vyšetření.
Určitě kožní, znepokojovalo by mě, že to neodrůstá, nemizí při tlaku a mění barvu. Může to být samozřejmě nějaké trauma nehtu, potažmo lůžka(což je pořád ta pravděpodobnější možnost), ale i zmíněný melanom.
@Anonymní píše:
@Betty29 úplně se tam bojím jít, jsem z toho akorát vynervovana, je mi 25 a nevím co bych dělala, kdybych měla rakovinu
Pravděpodobnost čehokoliv jiného, než rakoviny je vysoká. Věřím, že to dopadne dobře, držím palce ![]()
Ahojky, prosím nemáte s tím někdo zkusenost? Od srpna mám malý flicek po nehtem, bolí, když o cokoliv zavádí a bouchnu se do toho, začalo to, když jsem chodila na gelove nehty, nechce co odrust, proste nic, jen to změnilo barvu, první fotka 5 mesicu zpátky