Malý otesánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34
20.6.12 10:26

Malý otesánek

Ahoj mamky, po dvou slečnách které jsem do jídla musela nutit a byly dlouho kojené (obě přes 1,5 roku) máme malého klučíka (9 měs.), který se rozhodl že už kojený být nechce a dožaduje se jídla. Ráno začínáme jogurtem, za hodinu přesnídávkou, k obědu masozeleninová polévka odpoledne ovoce se sušenkou na večeři kaši, někdy potřebuje nášup. :lol: Má pořád dokola to stejné jídlo tak mi poraďtě co všechno svým drobečkům dáváte aby to měl trochu pestřejší. A druhý dotaz jak ho mám donutit pít mléko. Zkoušela jsem všechny možné lahvne, hrnečky, skleničky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1865
20.6.12 10:43

Tak synovi je 10m a taky je jedlík. Zatím je kojený, ale pomalu se odstavuje, sice mu prso pořád nabízím, ale jen si dudá a nic moc nevypije. Mám stejný problém jako ty, odmítá mi UM. Zkoušela jsem všechny flaštičky, savičky, hrníčky, také různé druhy UM a nic. Jsou děti, které UM odmítají a u těch je třeba mléčné dávky nahrazovat vhodnými mléčnými produkty - jogurty, zakysané výrobky, žervé (bez tvarohu) atd. Jdu za chvíli k doktorce na 10m prohlídku, tak se jí zeptám, co a kolik mu místo UM mám dávat, pak napíšu.

S tím jídlem, u nás je to stejné. Ráno jogurt, někdy s ovocem, pak přesnídávka (někdy vynechá, podle toho, jak pozdě vstává), pak masozeleninka, pak ovoce, sem tam křupka, rohlík a pak večer kaše. V devíti měsísích nic jiného nevymyslíš, spíš jde o variabilitu chutí, hlavně v té masozelenince. Teď je ideální doba nabízet vše možné. Já mu dělám různé mixy, případně se inspiruju na netu. Snažím se dělat „dospělácká jídla“, samozřejmě s ohledem na jeho věk. Třeba falešná svíčková. Uvařím knedlík (brambory, žloutek, trocha mouky), k tomu omáčku z dýně zjemněnou trochou jogurtu a k tomu vařené kuře (hovězí zatím nedávám). Moc mu to chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.6.12 10:43

A zkoušela jsi různé typy UM? Třeba Sunar dělá ochucené ;)
Jinak si myslím, že to je pestré dost. Určitě střídáš různé druhy zeleniny/ovoce.
Pak můžeš začít s pečivem, kamarádka ho 10 měsičnímu synkovi už dává. Dostane na svačinu třeba chleba s máslem.
Malému je 7 měsíců a 2 měsíce přikrmujeme. Náš jídelníček je takový:
Ráno MM
Dopoledne ovoce
Poledne masozelenina
Odpoledne jogurt
Večer MM+UM
1× v noci UM

• Citovat
  • Upravit
7576
20.6.12 10:48

Ahojky, jak to tak čtu, chybí mu tam dlouhé cukry - přílohy. Zařadila bych mu je do snídaně (třeba vločky či kuskus do jogurtu) a do poledního jídla (nudle do polévky, br. knedlík, brambory, rýži, těstoviny, čočku, kuskus, vločky…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
20.6.12 11:02

Díky moc, vyzkouším. :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
20.6.12 11:51

Mám taky takovýho jedlíka a mlíko mi přestal pít v 5m s prvníma příkrmama, snídá ovocnou kaši Sunarku, pak nějaký křupky, oběd masozeleninový s těstovinama, kuskusem, bramborama, rýži, pak jogurt, jí jen ovocný zase nějaký křupky a sušenky a trochu přesnídávky a večer kaše, zkoušela jsem mlíka a jediný co pije je banánový Sunar od 6m a pije ho jen ráno okolo 6h jen občas se stane, že si ho dá jako druhou svačinku před večeří, ale to tak 1× za měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
20.6.12 16:58

Tak jsem se ptala doktorky, jak postupovat v případě, že do něj nedostanu UM. Jednak mi poradila, abych do UM zkusila dát trochu rozmixovaného ovoce a pokud ani to nezabere, tak je třeba, aby mělo dítě tři mléčné dávky denně - ideálně jogurt, kaše a nějaké to žervé na chleba. Dokonce mi doporučila dát mu i pudink. Dost mě to překvapilo, kravské mléko bych mu nedala, ale prý v těchto případech je lepší, aby dítě mělo aspoň nějaké mléko (i když kravské), než žádné mléko. Mléko musí každopádně přejít varem, „syrové“ na pití se jim samozřejmě nemá dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
20.6.12 18:00
@Manticora píše:
Tak jsem se ptala doktorky, jak postupovat v případě, že do něj nedostanu UM. Jednak mi poradila, abych do UM zkusila dát trochu rozmixovaného ovoce a pokud ani to nezabere, tak je třeba, aby mělo dítě tři mléčné dávky denně - ideálně jogurt, kaše a nějaké to žervé na chleba. Dokonce mi doporučila dát mu i pudink. Dost mě to překvapilo, kravské mléko bych mu nedala, ale prý v těchto případech je lepší, aby dítě mělo aspoň nějaké mléko (i když kravské), než žádné mléko. Mléko musí každopádně přejít varem, „syrové“ na pití se jim samozřejmě nemá dávat.

jogurty a tvarohy jsou taky z kravského mléka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
20.6.12 18:03

Pudink můžeš uvařit z UM :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
20.6.12 18:55

@sibi Samozřejmě, ale tam jde o to, že projdou úpravou při procesu kvašení a zrání jogurtu. Jogurtové kultury dělají kravské mléko stravitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
20.6.12 19:43

@KRML Jj, to jsem zkusila hned, jak odmítl UM ve flašce - dala jsem ho do bramborové kaše, do ovesné kaše, do omáček. Nic z toho nežere :-) Přitom jindy stejná jídla jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí