Kojenec 3,5měsíce a šťávička od Hippu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17.6.12 12:46

Kojenec-3,5měsíce-štávička od hippu.

Chtěla jsem se zeptat zda bych mohla 3,5měsíčnímu miminku koupit tuto štávičku http://www.hipp.cz/…vy/stavy.htm. Ale že bych ju ještě naředila kojeneckou vodou.Děkuji za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
17.6.12 12:54

Určitě bych nekupovala, dítěti stačí čistá voda, pokud vůbec (kojené nepotřebuje vodu vůbec, na UM se názory liší). Proč bys měla malému kojenci dávat šťávu z ovoce? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
17.6.12 12:59

Mala pije sictou vodu nebo fenyklovy cajik od hipp ale jen trosku. Jednou jsem ji tu stavicku koupila asi pred tydnem a blila z toho :nevim: uz ji to nekoupim. Voda ji taky smakuje. Kojeneckou nedavam, davam prevarenou kohoutkovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.12 13:06

Právě kojenecká voda mu už nešmakuje. A fenyklový čajík už dávno ne :nevim: Tak sem to chtěla zkusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.6.12 13:31

Tak zkus ovocný čaj - Hipp dělá myslím od 4 měsíců.. Malá se naučila pít až když jsem jí zředila šťávu, ale bylo to až teď v 7 měsících.. Co to umí, tak jí zase vařím raději čaj - já ty šťávy na ven nemám ráda, hlavně u tý jablečný mám pocit, že „zkvasí“ a že se po ní akorát tak po…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
17.6.12 15:45

Jeste mame ruzne bilinkove cajiky od hippu, koupila jsem i sipkovej ale po tom mi blila jak amina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
17.6.12 16:37

@vaneska honzik a kojíš nebo je na UM :?: Pokud kojíš, tak bych ještě nic nedávala, pokud je na UM, tak se dají koupit čaje i jiné než bylinkové, ale šťávu bych asi zatím nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pst007
17.6.12 16:42

No když mu voda nechutná, tak asi nepotřebuje nic kromě mlíka, ne? :-)))

• Citovat
  • Upravit
17657
17.6.12 17:13

Nevím, ale mě pediatrička po ukončeném 4měsíci štávu - zředěnou doporučila, tedy švestkovou a to kvůli tomu, že malej má problém se stolicí. ale dávám jen občas, když jsou vedra na procházce, jinak jedou jen na moje mlíčko a jednou denně dokrmuji UM.
takže asi záleží proč se ta šťáva dává. ale na druhou stranu souhlasím, zbytečně jim dávat jinou tekutinu, pokud jsou plně kojeni tak bych nedávala. proč myslíš, že potřebuje pít ještě navíc něco kromě tvého mléka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
17.6.12 18:07

No moje malá má půl roku, ale šťávu bych nedala… čaje mi začla odmítat, tak jsem dávala vodu, a když přestala chtít vodu, tak jsem koupila zase jiný čaj, musíš zkoušet, ale něco sladkého bych fakt nedávala, nebude ti pak nic chtít..

• Citovat
  • Upravit
1257
17.6.12 18:30

Nedávala bych to 3,5 měsíčnímu dítěti. Můj syn byl do půl roku jen kojený a teď od půl roku mu dávám k mlíčku kojeneckou vodu. Nedala bych mu tu šťávu vzhledem k věku a k tomu, že je sladká pak už ti vodu nebude pít vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
17.6.12 18:44

Šťávičku z ovoce doporučujou dr. kvůli vitamínu C, u nekojených už od 2měsíců. Ve 4.měsíci se přechází na pyré. Náš vnouček baští šťávu z pomeranče, rajčat, mrkve, melounu, jablek atd.,tedy po lžičkách asi 20.Takže to není na žízeň, jak si některé myslí. Tam je opravdu lepší čaj či koj. voda, zvlášť teď ve vedrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
17.6.12 19:22

@bejbyn
no spíš co doktor to názor, já kojila malou jen dva měsíce a od té doby je na UM, a ovoce se teda vůbec nedoporučuje, teda aspoň od nikoho ze svých známých a ani od naší doktorky jsme neslyšeli že bychom měli začít dávát ovoce…nebo šťávičku
ve 4,5 měs. jsme začli pomalu se zeleninkou a teď v půl roce přidáváme maso a kašičky, ale ovoce, nebo šťávu z něj mi teda doktorka rozhodně nedoporučila… už jen z toho důvodu že ovoce je sladké a spousta dětí pak nechce zeleninu, když okoštují slaďoučké ovoce…

• Citovat
  • Upravit
11733
17.6.12 20:10

Já mám zkušenosti i s tím, že když došel čaj a dala jsem malé vodu, tak ji nechtěla, ale když už pak měla opravdu žízeň, tak i tu vodu pila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
17.6.12 20:12

@bejbyn nezlob se, ale „šťávičku“ z pomeranče bych teda 4m natož 2m dítěti nikdy nedala… To se dělalo dřív, teď už to dávno neplatí. Navíc pomeranč je silný alergen :twisted: Akorát se tím zbytečně zatěžuje trávicí soustava :roll: Kojenci stačí kojení, popř. čistá voda nebo sáčkový fenyklový čaj na prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí