Zácpa - dvouleté dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20557
14.6.12 10:39

Zácpa - dvouleté dítě

Potřebuji radu jak na zácpu. Moje dvouletá dcera má úděsné problémy s kaděním. Každý bobek je horor. Nakonec z ní po velkém úsilí a řvaní vypadne útvar velký jako slepičí vejce.
Hodně pije, jí celkem dost ovoce i zeleniny.
Existuje něco jako dětský Guttalax?? :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Evánek_K
14.6.12 10:42

Co zkusit laktobacily? My už od narození používáme Swiss laktobacílky baby a musím říct, že super. Nebo se zkusit o tom pobavit s dětskou dr.

• Citovat
  • Upravit
20557
14.6.12 10:43
@Evánek_K píše:
Co zkusit laktobacily? My už od narození používáme Swiss laktobacílky baby a musím říct, že super. Nebo se zkusit o tom pobavit s dětskou dr.

O laktobacilech jsem už taky uvažovala, zkusím je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
14.6.12 10:43

Totéž bylo u nás, taky děs, strašný pro mě bylo, že jsem nevěděla, jak jí pomoct. Zlepšilo se to po laktobacílkách, dávám ty od swissu (teď zkouším pomalu vysazovat). Jo a možná to taky bylo odplenkováním, protože nejdřív začla na nočník čůrat, ale kakat až později, trvalo dýl, než si zvykla. tak bylo vidět, jak jí to zároveň bolí, zároveň jí to na nočník přijde divný a zároveň plínu nechtěla. Takže pomohly bacílky a čas. Teď má sice pořád kozí bobky, ale chodí bez problému sama, i dvakrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
14.6.12 10:45

A ještě jsem snad něco slyšela o laktulóze, snad jsem nepopletla název. Výhoda je, že oproti obyč. projímadlům není návyková. Chtěla jsem jí tehdy zkusit, ale nedostala jsem se k tomu, začlo se to právě srovnávat samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
14.6.12 10:48

Tak výborný jsou ty Laktobacílky od Swissu co tu píšete,, a pak nedám dopustit na Laktulosu když je nejhůř a může se brát dlouhodobě!!!

• Citovat
  • Upravit
654
14.6.12 10:49
@peggy.sl píše:
Existuje něco jako dětský Guttalax?? :think: :D

nám dr. doporučila laktulozu,dáváme 5ml,pokud se víc jak 3dny nevykadí(malá bude mít 4měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
14.6.12 11:01

Zácpu znám, malý jí trpěl od 18 měsíců. Lacktobacili dobrý. Lactolosu - Dufalac se opravdu může brát dlouhodobě - my brali asi rok a půl na doporučení dětský gastroložky. A opravdu po 3 dnech nevykakání glycerínový čípek, prý to neublíží, jen změkčí tu stolici v konečníku. Bojovali jsme do 4 let, teď klepán a snad dobrý bez léčtby. U nás byl také problém nedostatek tekutin, odmítal cokoliv pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
15.6.12 07:16

Taky jsme bojovali se zácpou, malá nešla na velkou i 6 dní. Dostala laktulozu a druhý den bylo po trápení. Každé ráno jako první jídlo se do ni snažím dostat hrušku a ono to báječně pomáhá. I meloun je dobrý. Jinak jsem dávala rok laktobacílky a žádný úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
15.6.12 08:04

Holky díky za rady. Koupila jsem laktobacílky a asi zkusím i tu Laktulozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
15.6.12 10:40

@peggy.sl Tý Laktulozy se neboj..fakt to nevadí brát dlouhodobě. Moje malá taky neustále válčí se zácpou a bez ní si to neumím představit. Ale doufám, že se nám už blízká na lepší časy… :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko