Příkrm venku - termoobal?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Příkrm venku - termoobal?
Ahoj zkusene maminy.
Chtela bych se zeptat, jak jste resily prikrmy, pokud jste byly venku? Nechci davat mimcu prikrmy ze sklenicek (tedy zatim si to stale mozna naivne myslim, zaciname prikrmovat az pristi tyden
), ale chtela bych jit ven. Vim, ze existuji nejake termoobaly, ale nasla jsem vzdycky jenom na flasku, vejde se do toho taky nejaka nadoba s prikrmem, co uvarim doma? Nebo jste to resily jinak? Ne vzdycky je tu moznost, nechat si to nekde ohrat… ![]()
Predem diky za odpovedi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Do termoobalu se mi vešla sklenka od příkrmu, tak když dvě tři koupíš, tak je budeš moct točit, vejde se to tam fakt akorát. Jinak bych teplotu příkrmu zas tolik neřešila, ono když jsou děti schopné jíst masozel sklenky neohřáté, tak přežijou i vlažný domácí
Stejně to malýmu na talířku kolikrát vystydne, než něco sní a lupe to i studený, pokud má hlad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevidím důvod, proč by se to do termoobalu nevešlo, určitě jo - akorát bude sklenička nižší, což neva. Taky je možnost vzít nějakou misku a horkou vodu to termosky. Já jsem na ven většinou brala neohřívací věci - přesnídávku, ovoce, jogurt… Když jsem šla někam přes oběd, tak jsem tam většinou jedla i já, tak se ohřát dalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to chceš být venku celý den? Já teda aspoň ze začátku chodila ven jindy, než bylo jídlo. Taky se říká, že by dítě mělo mít ze začátku u jídla klid, čehož snáz dosáhneš doma, než venku… Většinou spal, pak dostal oběd a pak jsme šli ven. Konec konců já jsem si taky chtěla dát teplý oběd…
Později až bylo přikrmů víc, tak jsem ven brala ty, co se dají jíst studené (ovoce, jogurt)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když mi vychází krmení na venek, tak mu přeházím pořadí, klidně mu v poledne místo zeleniny s masem, které vařím, dám ovocnou kupovanou přesnídávku. A když někde jsem na celej den (třeba v nemocnici na kontrole), tak má holt ty přesnídávky dvě, v poledne i odpoledne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem pokukovala po termoobalech - na mističku dělá myslim i Tescoma - ale nakonec to řešim zabalenim do alobalu. Já dělám jídlo do misek z Ikey, tak to v tom hodně ohřeju, přetahnu alobalem a šoupnu ještě do plastový mističky s víčkem. A celý ještě obalim látkovou plenou, kterou si beru tak jako tak na otření. A vydrží to teplý docela dlouho, po cca dvou hodinkách je to pořád příjemně vlažný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, diky moc!
Nasla jsem prave jeste spoustu ohrivacu a ja nevim ceho, ale prislo mi to zbytecne, tak vezmu ten termoobal a stejne ted bude leto, tak to snad nejak zvladneme… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adelide
ahoj tak to jsem zatím neřešila, když mi to nevyjde tak jí zeleninku prostě nedám, stejně ze začátku toho moc nepojí, a stává se mi málo kdy že zrovna v tudle dobu nejsem doma… taky proto jsem nezačla s příkrmem v poledne, ale s první odpolední dávkou… tak cca kolem 3 hod…
ale když to uvaříš, tak to dej třebas do lahvičky od přesnídávky, nebo od malé tatarky, tu skleničku prostě vyvař a šupni to tam, ta ti do termoobalu určitě vleze…
jinak pokud to uvaříš, může to vyjímečně sníst i studené, nebo teda né úplně studené, ale záleží jesti ti to bude chtít…
nebo ještě, já třebas nekojím tak sebou vozím horkou vodu v termosce, na přípravu mlíčka, takže bych skleničku ohřála tak že bych si nalila do víčka trošku té teplé vody a na chvíli to do té lázně dala…
- Citovat
- Upravit
@krtek93 píše:
Já jsem pokukovala po termoobalech - na mističku dělá myslim i Tescoma - ale nakonec to řešim zabalenim do alobalu. Já dělám jídlo do misek z Ikey, tak to v tom hodně ohřeju, přetahnu alobalem a šoupnu ještě do plastový mističky s víčkem. A celý ještě obalim látkovou plenou, kterou si beru tak jako tak na otření. A vydrží to teplý docela dlouho, po cca dvou hodinkách je to pořád příjemně vlažný.
To zni taky dobre! Diky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, a je fakt, že loni mi malá na dovolený baštila v létě skleničku i neohřátou - jenom jsme to zkusili, že kdyžtak někde poprosíme o ohřátí - a jí to ani nevadilo
Doma taky občas něco dojede už vychladlý. Takže to jídlo nemusí bejt úplně super teplý, stačí, že neni úplně studený, spíš pro můj dobrej pocit ![]()
Jenom OT @pomeranca Já minulej tejden dokonce už ze zoufalství vzala jídlo a dítě schválně ven, doma se prostě ne a ne uklidnit, vztekala se u toho (ona už má to období, že chce sama, ale zas neví moc jak na to a vzteká se), do židle nechtěla za žádnou cenu - takže paradoxně klid na jídlo měla venku v golfkách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raďulle píše:
@Adelide
ahoj tak to jsem zatím neřešila, když mi to nevyjde tak jí zeleninku prostě nedám, stejně ze začátku toho moc nepojí, a stává se mi málo kdy že zrovna v tudle dobu nejsem doma… taky proto jsem nezačla s příkrmem v poledne, ale s první odpolední dávkou… tak cca kolem 3 hod…
ale když to uvaříš, tak to dej třebas do lahvičky od přesnídávky, nebo od malé tatarky, tu skleničku prostě vyvař a šupni to tam, ta ti do termoobalu určitě vleze…
jinak pokud to uvaříš, může to vyjímečně sníst i studené, nebo teda né úplně studené, ale záleží jesti ti to bude chtít…
nebo ještě, já třebas nekojím tak sebou vozím horkou vodu v termosce, na přípravu mlíčka, takže bych skleničku ohřála tak že bych si nalila do víčka trošku té teplé vody a na chvíli to do té lázně dala…
Ja nasla nekde na netu primo malou termosku s vetsim vicekm, kam se naleje ta voda a v misticce mas jidlo, ktery do toho das a ohrejes, ale bylo to docela drahy… A jelikoz doted jenom kojim, tak s sebou vodu nepotrebuju a mam jenom velkou termosku. Asi to udelam do ty sklenicky a do termoobalu. Je fakt, ze na zacatku toho moc nesni, jen se tak chci trochu pripravit dopredu… Radi chodime o vikendech na vylety a do ted jsem si jednoduse nekde sedla a nakojila… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tohle jsem nedávno koukala http://eshop.tescoma.cz/…-termobrasne Ale na první příkrmy je to možná moc velký, já už mám dítě větší (16m).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
necetla jsem vsechny prispevky, ale ja mam vybrano tohle
http://www.tescoma.cz/…termobrasne/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adelide
já už jsem si pár krát zeleninku ráno předvařila a odpo přihřála… a ty skleničky od přesnídávek mají ideální velikost… taky teď budem mít takovou delší cestu, takže to budu taky takto řešit…
a jinak malé pořád vařím jen domácí, ještě jsem nekoupila ani jeden hotový příkrm, sice ta hotová jim prý více chutná, ale chci aby se mi tu domácí stravu naučila hezky papat… ale třebas dýni čerstvou nemůžu koupit a než vyroste na zahradě tak bude podzim… takže asi taky budu muset v brzké době koupit hotovku…
nemyslíš si to naivně, jde to a zas tolik času to nestojí…
- Citovat
- Upravit
Teda, ta Tescoma vypada dobre! Sice ji vyuzijem pozdeji, ale je moc prakticka a cena ne tak vysoka! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit