Kolikrát krmíte v noci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
kolikrát krmíte v noci?
Ahoj všem, chci se s vámi poradit. Mám 4 měsíční (ukončený 4 měsíc) holčičku a poslední týden chce v noci mlíčko víc a víc. Od 2 měsíce jsme na UM a zhruba týden dávám pomalinku mrkvičku. Např. v osm večer dám kaši, v deset už je malá vzhůru a mrčí a vyhazuje dudlík, pořád ho chce zpět a stejně mrčí, vydrží to hodinu a pak pláče a pláče, tak jí dám mlíčko cca 120ml. V jednu v noci se to opakuje, pak ve tři, pak v pět. Je to vče ve strašně krátkých intervalech. Zkoušela jsem co může chtít, pochovat, vzít k sobě do postele, napít čaje, dokonce hrát si nebo povídat a nic, prostě jen to mlíčko, je po něj jak šílená, pak hned spinká, ale jen hodinku, pak začne mrčet, hodinu odolávám, přřece jí nedám mlíčko po hodině a až to jsou dvě hodinky a hodně plače tak jí ho dám. Zkoušela jsem dát víc najednou, to nechce vypije 120 nebo 150ml. A já se vůbec nevyspím, ano malinko
Myslíte, že už jí to mlíko nestačí? Jsme na HAMI, mám zkusit jiné? Mám na noc Hami forte - extra zasycující, ale nefunguje to.Nebo myslíte, že můžeme přejít už teď na mléčko 2? Poraďte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mi to přijde jako růstový spurt.
Otázkou je, zda jí to forte mlíko není těžké do žaludku nebo ta kaše, prvorozený v tomto věku kaši absolutně nemohl, bylo mu z ní těžko a budil se pak mnohem častěji než jen po kojení nebo později po UM, kaši snesl večer až někdy v 10m.
Nesnažila bych se ji zaplácnout, ono to většinou nepomáhá, spíš bych jí dala na večer obyč mlíko. Jedny z nejlepších prospaných nocí si pamatuju, když dítě uslo nějak úplně blbě a nejedlo vůbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podobné jsem to měla u jednoho z dvojčat v 5 měsících. Po nočním mléku byl za 1,5 hodiny vzhůru a řval dokud nedostal mléko.
Začala jsem mu místo mléka dávat čistou vodu - stálo to 5 nocí řvaní, ale od té doby ( ted je mu rok a půl) spí celou noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme skoro od začátku na UM a malej od dvou měsíců spinká celou noc. Kupovali jsme chvíli Sunar Nutradefense Extra, ale pak jsme zjistili, že spinká i po normálním. Teď dávám na noc kaši a chrní pořád stejně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já krmím tak po 2-3 hodinách ve dne i v noci a to je synovi 4,5 měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tohle měla u obou holčiček.. A obě teda kojím… Některé děti to tak mají. Mě zabralo jediné - prostě to mlíčko nedat. Teda ale tohle jsem začala praktikovat až kolem 9. měsíce. A na noc jsem jí odstavila. První noc horor, druhá lepší a třetí noc už spinakala bez probuzení. Teď to máme to samé… Malé bude 7 měsíců, od 4. se často budí, tak má ještě dva měsíce hájení a pak v noci odstavím. Oni by už neměli mít hlad… Jo a taky mi nikdy nezabralo jí napucnout… Budila se stejně, kaše, nekaše.
Ale to neříkám, že tvoje to bude mít stejné. Hlavně ty dáváš UM. Třeba má opravdu hlad… Většinou by míň přibírala, ale pokud je na UM…, tak to asi nehrozí.
Doufám, že jsem tě moc nevystrašila zvládnete to. Třeba to bude jen spurtík a za týden máš pohodu. Nebo jí třeba něco trápí a cucáním mlíčka se prostě uklidní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
a nechce se jen ponynat s tebou?my mely jeden cas neco podobnyho a taky vzdycky kdyz zabrecela, tak jsem letela s mlickem k ni ale pak mi rekl pediatr, ta ji zkusim pochovat, ponynat aby usla no a fakt asi mela jen nejaky skaredy sny nebo ji neco bolelo ale zabralo to pak jsem ji krmila klasika zase jen 1× za noc a nebylo treba vice
tudiz nekdy to nemusi byt hladem ale jen rikam svou zkusenost nevim zda je to zrovna tvuj pripad takze asi vic neporadím
Zkouším malou každou noc prvně pochovat, vzít si ji k sobě do postele, když nezabere, přebalím ji, pak dám čajík, nezabere, tak dám mlíčko a to spapa a spínka. tak si říkám, že změním mlíko, co když to má z mlíčka (nekojím), i když rohle je třetí co máme, ale ty dvě první byla ještě hodně malinká. Teď jsme na Hami. Tak nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GILOTEK píše:
Podobné jsem to měla u jednoho z dvojčat v 5 měsících. Po nočním mléku byl za 1, 5 hodiny vzhůru a řval dokud nedostal mléko.
Začala jsem mu místo mléka dávat čistou vodu - stálo to 5 nocí řvaní, ale od té doby ( ted je mu rok a půl) spí celou noc.
To já zkouším dát čajík, ona to pozná a řve ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paola white píše:
já krmím tak po 2-3 hodinách ve dne i v noci a to je synovi 4, 5 měsíce
No mně by nevadilo ji takto krmet, ale ona mezitím stejně mrčí a cuká sebou, takže ji hladím a čekám alespoň nějaký čas, aby nejedla tak často. Takže se nevyspím. Přes den tolik jíst nechce, to jí pravidelně, snídaně svačinka oběd svačinka a večeře. A mlíčka vypije někdy jen 90 ml. no je kkus ženské má 6, 7 kg a 67 cm ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hellik píše:
Já tohle měla u obou holčiček.. A obě teda kojím… Některé děti to tak mají. Mě zabralo jediné - prostě to mlíčko nedat. Teda ale tohle jsem začala praktikovat až kolem 9. měsíce. A na noc jsem jí odstavila. První noc horor, druhá lepší a třetí noc už spinakala bez probuzení. Teď to máme to samé… Malé bude 7 měsíců, od 4. se často budí, tak má ještě dva měsíce hájení a pak v noci odstavím. Oni by už neměli mít hlad… Jo a taky mi nikdy nezabralo jí napucnout… Budila se stejně, kaše, nekaše.
Ale to neříkám, že tvoje to bude mít stejné. Hlavně ty dáváš UM. Třeba má opravdu hlad… Většinou by míň přibírala, ale pokud je na UM,,, tak to asi nehrozí.Doufám, že jsem tě moc nevystrašila zvládnete to. Třeba to bude jen spurtík a za týden máš pohodu. Nebo jí třeba něco trápí a cucáním mlíčka se prostě uklidní.
Kdybych tak věděla co ji trápí
Když dám a nebo nedám kaši, je to stejné, bohužel. Budí se tak i tak, ale je celá nevrlá, vyhazuje dudlík a pořádně nespí, jenže je to už od 2 měsíce, takže je asi taková, protože už nevím co jí vadí
no až bude větší tak to taky zkusím, ale teď je ještě malá. Jak říkáš, malá je kus ženské, takže nestrádá, ale bude asi jedlík. Ale mophla by mě nechat vyspat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to bylo mezi 4. a 6. m., chtěla mlíko co hodinu. Pak jsem jí ho prostě nedala, ne naráz, ale postupně jsem intervaly mezi kojením prodlužovala, a pak už nebylo žádné. Ještě bych vydržela týden, jestli se to spraví, může to být ten spurt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenbar, mě hodně pomohla knížka KAŽDÉ DÍTĚ MŮŽE DOBŘE SPÁT. nebo tak nějak se to jmenuje. Tam právě psali, že je vlastně nic netrápí. Prostě když usínají, mají rádi maminku u sebe. No a nejlíp se usíná u prsa nebo třeba při pití teplého mlíčka z flaštičky… Pak si zvykne na to, že u toho usíná a že jí to uspí a pak se to tak naučí, že bez toho prostě usnout nedokáže. Takový jako rituál. Třeba větší děti usínají s plyšákem a někteří dospělí třeba nemůžou usnout, když nemají vyčištěné zuby a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit