Jídelníček pro roční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
prosím o radu-jídelníček
Ahoj maminy,prosím o radu:malé je rok,dávám ji 1× přesnídávku,1× hamánka masového,1× kaši a 2-3× 160ml mléka.mezitím samozřejmě pití.Nevím,jestli toho nemá málo.v noci se budí tak 1× na krmení a 1× na čaj.Přesnídávka a Hamánek mají 190g.Co dáváte vy a kolik?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já dávala kolem 1roku
ráno 250ml UM
svačina 200ml čerstvé ovoce buď mix nebo už kousky do ruky
oběd 250ml maso,zelenina,příloha (vařím)
svačina 150ml jogurt
večeře chleba na kostičky s lučinou + zelenina do ruky (např. mírně povařená mrkev), kaše, polévka + chleba na kostičky
před spaním 250ml UM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blanka S No ona kousky vůbec nechce,to se jí dělá na zvracení,takže všechno pasírovaný,o chlebu si asi nechám dlouho zdát
víc než 180ml mléka nesní,a taho hamánka má tak akorát,taky víc než 190g nedá.Ale zase nevypadá nějak hubeně.Je teda sice nedonošená o 2 měsíce,ale jinak je zdravá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych do jidelnicku taky zaradila cerstve ovoce a zeleniny, jogurt, pecivo s lucinou-sunkou a vubec domaci vareny ibed - myslim ze pro prcka je to nejlepsi
- Citovat
- Upravit
Tak když je vpořádku stačí jí to tak to neřeš. Kousky bych jí nabízela
možná jí teď rostou čtyřky tak je nechce. Co křupky do ruky,aby si pomalu zvykala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čerstvé ovoce a zeleninu můžeš taky mixovat nebo nastrouhat na jemném struhadle . Chvilku bude prskat,ale musí si zvykat už je dost velká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zkoušela sem mačkaný banán a broskev-ani náhodou.co ochutnalo,zase vyplivla.jinak ji uvařím mrkev s jablkem a propasíruju,tak to sní.sušenky sem taky zkoušela,nechtěla.dělá jí i problém,když ji je nastrouhám do přesnídávky
když sem jí je dala do ruky,tak je naházela psovi nebo je rozdrobila a ani neochutnala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AvajBr tak teď si mě trošku uklidnila,když se koukám na váš jídelníček,tak je skoro podobný tomu našemu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych misto jednoho mleka dala treba bily jogurt s cerstvym ovocem a zkousela aspon ty krupky do ruky/povarenou mrkev/proste nejaky kousky, at si zvyka.
Jinak u nas vypadal jidelnicek v roce takto:
7 hod. pred snidani - 250-300 ml mleka
8 hod. snidane – pecivo s gerve/lucinou/sunkou + zelenina, ale moc toho nesnedla
9:30-10 hod. svacina - cerstvy ovoce/presnidavka
12 hod. obed – taky sklenickujeme (snedla jak kdy 100-200 ml)
15 hod. svacina – jogurt s cerstvym ovocem/marmeladou (samotny moc nechce)
18 hod. vecere – to, co my/dojedla obed/kase
19 hod. pred spanim - 150-200 ml UM
Nekdy kolem 14.mesice zacala odmitat mleko vecer pred spanim, tak ma tedka uz jen rano:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mamky,
omlouvám se, že otevírám diskuzi, ale…
Dceři bude 16 měsíců, ale jídelníček máme „krouhnutý“ (multialergie) a zatím pomaličku pod dohledem gastro primaře přidáváme alergeny…
Malá zatím z alergenů může lepek, ten zvládla, momentálně může jen sýr 45% a pravé máslo, je to z důvodu zpracovatelnosti, tak mi to řekl primař.
Maličká je buřtík, sice u jídla sedíme dlouho, ale malá si ho asi vychutnává. Proč tedy píšu, jak má okleštěné potraviny, tak je to docela boj něco vymýšlet.
Náš jídelníček:
6 - 240 ml NADC
7 - kousek chleba s máslem a marmoška (to má ráda)
10 - snaha podat ovoce (jí jen banán a hrozno, přesnídávky vůbec nechce) + jáhlové křupky
kolem 12 - maso, zelenina, příloha nebo hustá polévka
kolem 15 až 16 - ovoce a pečivo (jogurty z výše uvedených důvodů nesmí)
18 - většinou nic nechce, ale třeba si ďobně dušené zeleniny z oběda
kolem 19 - 240 ml NADC s trochou nemléčné kaše (kaši jako takovou nechce, ale když to maličko zahustím, tak to pije
)
Zeleninu syrovou nechce, zkoušela jsem okurku, mrkev (škrabkou nakrájené plátky), kedlubnu… Takže jen v tom dušeném stavu.
Když zbaští oběd, dostává 2 jablečné sušenky, jsou pro alergiky a bez mléka.
Díky za jakékoli tipy.
- Citovat
- Upravit
Dokud jsem kojila, bastil uplne vzorove, Ted uz jsme museli prejit na sunar a zacal s tim jidlem nejak polevovat. Synovi je 11mesicu a aktualni jidelnicek je:
6.30 150ml UM
9h jen si malinko zobne nejakeho peciva (dokud jsme kojila snedl podstatne vic)
11.30 obed - 200-250g (podle chuti a nalady)prikrmu masicko, zeleninka a priloha
14h presnidavka
16h jogurt
18-19h 180ml kase
pred spanim 200ml UM
je drobnejsi, hadam ze ted ma neco malo pres 8kg. Myslite ze mu to staci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kukajda moje dcera sni tak polovinu a ma pres 10kg, takze urcite staci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit