Jak začít s vařením obídků pro roční mimi?

453
8.6.12 15:56

Jak začít s vařením obídků pro roční mimi?

Ahoj,
ráda bych vás všechny poprosila o pár cenných tipů a receptů, jak začít vařit masozeleninové příkrmy, doteď jsem kupovala skleničky, ale už mě to „nebaví“ a ráda bych synovi (1 rok) zpestřila jídelníček a hlavně zredukovala obsah mrkve, doktorka mi pokaždé říká, že je syn nějaký oranžový :D, že mu asi dávám hodně mrkve…a faktem je, že asi všeho moc škodí. Navíc dopoledne dávám k svačince banán s různým ovocem (meruňka, jablko, hruška), ale vždycky ten banán…tak mi přijde, že má i hodně sladkého. Odpoledne pak má už jen bílý jogurt a večer kaši (vybrala jsem jednu co nejméně sladkou)…
Co tak nejčastěji vaříte, k obědu? A co dáváte k snídani, ev. večeři? Ráda bych časem zrušila kaši a nahradila ji něčím plnohodnotnějším. Díky za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
8.6.12 16:01

Pro ročáka nevymýšlím žádné extrabuřty, dneska měl vařený brambor a vařenou brokolici, naprostá spokojenost, dostával to v kusech do ruky a byl blaženej :lol: Vděčné bylo vždycky „rizoto“, zkrátka zelenina s rýží, trochou masa, omáslená, posypaná sýrem, polévkové pidinudle či hvězdičky se špenátem, knedlík s koprovkou… Zkrátka jídla běžná, do kterých není potřeba dávat česnek, pepř atd.
Celkově malochům nic extra nevyvařuju, spíš dbám na to, aby to měli pestré, takže různé druhy zeleniny, různé přílohy a nejlíp to udělat tak, když vařím pro nás, tak aby z toho šla uvařit upravená „dětská“ verze i pro děti, to je ideální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
8.6.12 16:04

vařila jsem hodně těstoviny,kuřecí,hovězí,špenát,brokolici,květák.Různě jsem to střídala a přidala lžíci olivového oleje a rozmixovala na kaši.Takto jsem to praktikovala až do 14 měsíců dcery,kdy jí konečně začal růst první zub!!§:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
8.6.12 16:05

snídala jogurt s piškotem ,ke sváče měla nějakou přesnídávku a večeře kaše,nebo zbytek od oběda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
8.6.12 16:06

Já dceři ráda vařila různé obměny „jídel v misce“. Do zapékací misky jsem nakrájela co zrovna bylo a zapekla/ podusila v troubě pod alobalem. Př. brambory, zelenina, maso s oliv olejem nebo s mlékem. Přílohy jsem dělala i kuskus, rýži, vař. těstoviny. Anetka tyhle „zapečeniny“ zbožňuje do dneška. (je jí 27 měsíců).
Ke snídani dávám ještě dnes um (vypije max. 100ml) a pak následuje přemlouvání co si dá - dávám cereálie a norm. mléko, jogurty, pečivo s máslem, lučinou.
Večeři někdy kaši, pečivo s lučinou, jogurty, polévku, zbytek od oběda a v posteli stále um.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
8.6.12 16:20

Výborná je Baby zelenina Mochov, stačí podusit na másle, přidat mléko nebo UM a trochu namixovat, malej si u toho hrozně pochrochtáva :)

• Citovat
  • Upravit
29436
8.6.12 16:21

Vařím tak nějak to co nám - jen nekořením, odeberu před dochucením …apod. Malej má rád různé omáčky, miluje boloňský těstoviny, vývar…třeba. Zkrátka musí tak nějak jíst už to, co my, jen třeba v upravené verzi, jinak mi na jídlo kašle. Jak viděl, že máme něco jiného, tak prostě svoje nejedl. Během dne jídává bílé jogurty s domácí marmeládou, miluje chleba s čímkoliv - šunka, pomazánky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
8.6.12 16:23

Ahoj, v roce jedla dcera už to co my. Před dochucením jsem jí odebrala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.6.12 16:35

Jak začít? Vzít suroviny a uvařit je:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
8.6.12 16:55

Tak ja varim hlavne zemiakovu kasu…tu ma rada…do nej mozes pridat naklajanu sunku.
Najradsej vsak ma zemiakovovu kasu zmiesanu so spenatom. Do spenatu pridam vajicko, trosku ochutim tou vegetou bez glutamanu.
Ke snidani davam chleba:
s lucinou
s maslom so sunkou
s maslom a s marmeladou
s maslom a s medom
Ke snidani davam aj vianocku, lupacky ci ovesnu kasu s medom.
Dopoledne co doma najdem jogurt alebo ovocie - mala miluje kiwi. Kiwi zmiesam s jablkom alebo hruskou..no proste co doma najdem :lol:
Zacala som malej robit puding - ten ma tiez velmi rada..robim ho z plnotucneho mlieka a osladim Glukopurom.
A veceru…tak to tiez nikdy neviem..najcastejsie ma kase z Hami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
8.6.12 17:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.6.12 19:09

Od roka může dítě cokoli,co vaříte pro sebe,akorát tam,kam dáváš pepř,nebo bujony,tak před dochucením odeber .
Na snídaně cgléb,tousty ,rohlík s žervé,pomazánka z tuńáka, rybí pomazánka,droždová,vánočka......
Večeře to,co na oběd,nebo obložený chléb, zelenina, kaše už nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí