Kojenecká voda Rajec

LL
1057
10.6.12 19:42

kojenecká voda rájec

Ahojky maminky, používáte tuto vodu? Reklamují, že lze používat bez převaření. No moc jsem tomu nevěřila, tak jsem převařila a teď mám konvici plnou bílých usazenin a voda zakalená jak blázen. Jaké máte zkušenosti s Rájcem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13046
10.6.12 19:43

já ji používám ale nikdy jsem kojo vodu nepřevařovala.. podle mě ty usazeniny budou minerály z vody.. já převařuju jen kohoutkovou, to bych kojo vodu nemusela kupovat kdybych ji měla převařovat no néé?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.6.12 19:45

Já zase převařovala jen tu kupovanou (v létě), páč jsem nikdy neměla jistotu, jak byla skladovaná. Ani jsem nevěděla, že se převařuje kvůli tomu, jaké má složení, ale právě kvůli případným bakteriím jako důsledku špatného uchovávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
10.6.12 19:53

já doporučuji filtrační konvici. Počáteční investice se brzo vrátí a dost ušetříte :palec:

• Citovat
  • Upravit
8698
10.6.12 19:54

Holky a co konvice ktorá prefiltruje vodu a nemusí se prevarovat nebo kupovat, :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.6.12 19:55

Já kupovala Aqua Annu a taky jsem nepřevařovala. Rajec jsme měli jednou, je to novinka, takže víkrát jsme ji už nestihli - už dáváme normál kohoutkovou. Každopádně to bílé jsou minerály z vody a není to na závadu, nevím jak na tom Rajci, ale třeba na té Anně to je přímo napsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

@Tadelka Taky doporučuju, akorát teda víc než počáteční investice mi přijde průběžná investice do filtrů ;) . Ale stopro se vyplatí, jinou vodu než kohoutkovou už nepijem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751

já kojovodu převařuju, jen na té v tetrapaku z Rossmenna je napsané, že se nemusí při prvním otevření převařovat. Usazeniny asi budou nějaké ty minerály, já mám na kastrůlku za pár dní taky na dně takový hrubý povlak a na hladině, když se podívám z blízka, tak je takový bílý cosi, ale droboučký a trochu. kupuju v penny takovou tu modrou, nebo Toma natura, nebo ještě nějaká Anna z Alberta. všechny převařuju .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
10.6.12 19:58
@Tadelka píše:
já doporučuji filtrační konvici. Počáteční investice se brzo vrátí a dost ušetříte :palec:

Presne :pankac: :pankac: :pankac: taky jinu nepiju,a myslím že to muže i kojenec :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
10.6.12 20:17

Já převařuji kvůli bakteriím, nikdy si nemůžu být jistá, kde voda stála, hlavně v horkých dnech. A z těch usazenin jsem byla vykulená. Normálně kupuju Horský pramen a ten to teda nedělá. Taky si myslím, že to jsou minerály, ale jsou toho fakt kusy. Přijde mi to divný, já sama bych to nepila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
10.6.12 20:32
@Tadelka píše:
já doporučuji filtrační konvici. Počáteční investice se brzo vrátí a dost ušetříte :palec:

Filtrovací konvici máme asi 3 měsíce (Britu). Paráda, voda je chuťově dobrá, konvice na čaj je po ní čistá, nemusím ji pořád čistit.
Holky, nepátraly jste náhodou, zda je to opravdu tak zdravé a bezpečné (myslím voda z filtrovací konvice)? Prostě na jakém principu to funguje? Neuvolňuje se z toho filtru nějaká chemikálie třeba?

K tématu: kojeneckou vodu jsem nikdy nepřevářela

Omlouvám se za svůj dotaz k jinému tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
10.6.12 20:37
@rychnov3 píše:
Filtrovací konvici máme asi 3 měsíce (Britu). Paráda, voda je chuťově dobrá, konvice na čaj je po ní čistá, nemusím ji pořád čistit.
Holky, nepátraly jste náhodou, zda je to opravdu tak zdravé a bezpečné (myslím voda z filtrovací konvice)? Prostě na jakém principu to funguje? Neuvolňuje se z toho filtru nějaká chemikálie třeba?

K tématu: kojeneckou vodu jsem nikdy nepřevářela
Ahoj no ja mam taky konvici Britu a chutove je vyborna voda spokojena jsu,ale zjistovala sem zda je vhodná i pro kojence,a nic negativneho jsem nenašla :nevim: Jen jsem nenašla odpoved ani na moji otazku od kdy mohu davat,prefiltrovanu vodu,mne pride chutove jak kojenecka voda :roll: Ale neuvolnuje žádne chemikálie :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
10.6.12 20:38

já ji koupila na dovolenou a po převaření to samý.. na hladině takovej bílej povlak. Doma vařím kohoutkovou a nedělá to. Nicméně dítko přežilo, tak to nebude na závadu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lentilie
10.6.12 20:44

Rajec kupuju hlavně na cesty, malé jsou 4 měsíce a snažím se vypadnout co nejvíc z domu :-) Vodu nepřevařuju, naliju a pak ohřeju v mikrovlnce - bez mléka. To dám potom a hotovo :-) Doma používám kohoutkovou - převařenou.

• Citovat
  • Upravit
5331
10.6.12 20:44

Já převařuju vše do roku dětí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat