Malý velitel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.1.15 11:11

Malý velitel

Ahojte holky,

přišla jsem si pro radu. Dcera 3 roky je velmi dominantní a tvrdohlavá. Celý den od ní slyšíme jen NE, NECHCI, rozkazy, příkazy, křičí na nás. Neustoupí ani o milimetr. Navíc má velmi zvláštní vztah s dědou. Nebude s ním nic dělat, nechce ho, nepřijímá ho. Je na něj pak škaredá. Neustále ji na to upozorňuji, vysvětluji, někdy už i zvýším hlas (to se mi ale vrátí zpět jako bumerang), přiznám se, že už jsem jí dala i pár na zadek. Stejně to nepomohlo.

Dnes přišel děda s babičkou, koupili ji knížečku s úkoly. S babičkou všechno v pohodě spolupracovala, pěkně si spolu hrály. Pak přišel za ní děda a zase NE, NECHCI S TEBOU, NEBUDU…pak hodila tou knížkou. Naši se zvedli k odchodu. Děda se slovy, že už ji v životě nic nekoupí a že roste pro kriminál. Dcera pořád křičela NE, na všechno co řekl.

Nevím si rady, už nevím, jak se chovat, jak jí to vysvětlit, že takhle se nemůže chovat.
Je mi to líto.

Poraďte, díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MarkétkaBeruška
30.1.15 11:15

Jen abych se ujistila: problémy má tedy jen s dědečkem? Nebo se všemi? Nebo u dědečka jsou ty problémy největší? (vy ostatní jí nějak zvládnete?)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.15 11:19

@MarkétkaBeruška u dědečka jsou ty problémy větší…odmlouvá všem, ale tak nějak se to dá zvládnout, i když taky mi už někdy solidně tečou nervy

• Citovat
  • Upravit
4190
30.1.15 11:24

Děti krásně zrcadlí co se děje kolem nic. Navíc má období vzdoru. Upřímně chápu, že to dědu mrzí…ale místo aby v klidu řekl vnučce, že je mu líto že si s ním nehraje a počkal až z toho vyroste. Tak se sám chová jak malý kluk. Nenutila bych jí hrát si s dědou, nechceš dobře nemusíš. Ale házet s hračkama a knížkama nebudeš. Trvala bych na tom aby knížku sebrala.

Příspěvek upraven 30.01.15 v 11:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
30.1.15 11:24

Ten problém ve výchově začal uz daaaavno pred tim co popisuješ. Podle me není jiné reseni nez nastavit mantinely a nepovolit ani o vlas. I za cenu trestů… A tipuji ze dědeček proste jen není tak tvárný a tak ho nebere vubec. Ale za me rada zní " ohýbaj ma Mamko dokud ja som Janko až ja budem Jano neohnes ma mamo"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.15 11:28

@yweta to máš pravdu, děda sám se chová jako malý kluk, začne ji říkat argumenty úplně mimo a ještě více ji popichovat…

na tom, aby třeba něco zvedla, když s něčím hodí, se snažím trvat, ale je to těžké…odporuje mi, ne, nezvedne…vydrží to dlouho, často déle než já…a pak jdu a seberu to sama…

• Citovat
  • Upravit
4666
30.1.15 11:33

Hele vždyť ted jsi si vlastně definovala v čem je problém " vydrží to déle nez ja" a pak to za ni uděláš :nevim: ja fakt vždycky ziram kdyz se potkám na hřišti nebo někde s dítětem co se takhle chová a maminka blekota něco o to ze je děcko zivejsi a dominantní a přitom je to nevychovany smrad a je to jen a jen její chyba 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.15 11:39

@skoromamuška no, ono venku se nám to nestává…to je všechno v pořádku a funguje v pohodě. Ve školce také bez problémů, prý je zlatá.

tak nevím, ale nemyslím si, že bych byla neschopná matka, která doma neumí nastavit pravidla. Pravidla jsou jasná, akorát poslední dobou jejich dodržování skřípe. Takže nevychovaného smrada doma nemám, mám jen dítě, které má období, se kterým si neumím poradit.

• Citovat
  • Upravit
4666
30.1.15 11:45

Ok tak jak třeba řešis ze na tebe křičí? A ze ona tobě dava rozkazy? Třeba nas může napadnout jiný funkcni postup…

Příspěvek upraven 30.01.15 v 13:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
30.1.15 12:04

Anonymni, v jednom ma @skoromamuška pravdu, to ze dite vydrzi dele a ty to vzdas je spatne. Cim casteji se to stane, tim vic ji utvrzujes v tom, ze muze neposlechnout. Pokud uz neco detem prikazu, tak s vedomim, ze to museji udelat. Proto si taky spoustu prikazu rozmyslim, pokud nejde o nic podstatneho nebo s nimi prijdu, az pomine afekt. Taky se snazim nebyt tak direktivni a kde to jde, slusne pozadam, podekuji za provedeni.
Co se tyka dedecka, tak si tez myslim, ze dite pochopilo, ze dedecek se sebou nenecha manipulovat a protoze dalsi osoby se nenechaji, nechce ho. Co kdyby se to treba maminka od dedecka naucila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.15 12:31

@skoromamuška tak dík za analýzu našich vztahů :-D, zřejmě s námi doma žiješ a víš, jak spolu s manželem mluvíme :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.15 12:36

@Bibi239

díky za rozumnou radu :-) takto se to také snažím dělat…ale bohužel občas je to bez kýženého efektu.

a s dědečkem - je to složitější…moc na vnučku nemá čas, vidí ji jednou za…a když už tak se jí zrovna moc nevěnuje…a pak když chce nějaký kontakt, tak to jde s takovými problémy

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
30.1.15 12:56

Co poradit :think:

Myslím si, že malá dědečka nechce, protože je v něčem jiný…ale v čem? Není třeba víc „generál“? To bych pak chápala, proč ho malá nechce, dva „generálové“ na jednom bojišti, t nikdy nedělá dobrotu. Nepodráží babička, dědovu autoritu? To nemyslím, nijak špatně, ale třeba dědeček malé něco řekne, jí se to nelíbí a tak babička jde a povolí jí to…

• Citovat
  • Upravit
4666
30.1.15 13:01
@Anonymní píše:
@skoromamuška tak dík za analýzu našich vztahů :-D, zřejmě s námi doma žiješ a víš, jak spolu s manželem mluvíme :palec:
??? Co? Normálně se ptám? A nás může napadnout něco jiného ne??? Kde píšu o vasich vztazích?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
30.1.15 13:16

Hmm, máš to teď těžké, ale myslím si, že nejsi sama.
U mého syna, teď 5 let, to bylo také stejné okolo 3 let. Nechtěl nic, ani uklízet, ani jíst a kdesi cosi. V té době už dobře mluvil, tak jsme věděli, co říká.
Byla jsem neoblomná, a když se stalo, že se nechtěl oblékat a jeli jsme busem, tak prostě v tu hodinu jsme nejeli. Věděl to a za hodinu jsme už jeli.
Naučil se, že já nepolevím.

To stejné mám teď z vnukem, 2 roky. Je zabejčený ještě víc a mhd má rád. Takže když mu řeknu, že nebude vlak nebo autobus, tak hned příjde. A nebo mu řeknu, že jedu sama.
Samozřejmě bych to neudělala, ale pořád to na něj platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí