Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
omlouvám se za téma, které tady již opakovaně proběhlo, ale u žádného jsem nenarazila na informace a zkušenosti jiných maminek, které bych potřebovala…nebo neumím hledat ![]()
Synovi je něco přes 4 roky a nebudu rozepisovat román co všechno předcházelo (bylo toho více), ale aktuálně pediatr zkouší podruhé, cca po měsíci a půl, přeléčit streptokoka pyogenes. V našem případě dělal zvětšení krčních mandlí a díky tomu spánkové apnoe. Aktuálně máme ATB penicilin na dva měsíce a pokud to nezabere a mandle se opět extrémně zvětší je nám doporučena tonsilektomie tj. komplet odstranění mandlí. Lékař mi na přeléčení moc nadějí nedává, přesto doufám, že aspoň tentokrát ty mandle znovu nenarostou do takového extrému a tonsilektomii se vyhneme. Udělám vše proto, aby o ty mandle nepřišel. Dnes jsem objednaná k místní lékařce zabývající se tradiční čínskou medicínou, tak věřím, že i ona pomůže.
Nemáte některá maminka podobnou zkušenost? Vyléčil jste někdo streptokoka?
Má někdo zkušenost s homeopatiky ev. čínskou medicínou v podobném případě?
Budu ráda za jakoukoliv zkušenost
Děkuji za případné odpovědi
A autovakcínu vám doktor nenabízel??Netuším teda, jestli to jde na každého streptokoka, ale myslím, že by mělo ![]()
Nenabízel…ale hlavně nevím jestli by to v našem případě šlo… jak jsem psala předcházelo toho více…poprvé dostal Ospen a po jeho dobrání měl autoimunní reakci - postinfekční vaskulitidu s tím, že ten streptokok by v krku stále.
Za předloňský rok jsem prodělala celkem 10 angin, každá léčená PNC. Už jsem byla zoufalá a obrátila se na léčitelku která se zabývá homeo a Bachovkama. Pomohla úžasně, od té doby ťukám ale anginu jsem neměla. A to už jsem předtím seděla na krčním, se žádankou v ruce, na vyšetření a vyndání mandlí. Ale vnitřně jsem s tím nesouhlasila, bylo mi to proti srsti, proto jsem odtamtud odešla bez vyšetření (navíc jsem tam hodinu čekala a nic se nepohnulo…asi osud
).
@Jimiša píše:
Nenabízel…ale hlavně nevím jestli by to v našem případě šlo… jak jsem psala předcházelo toho více…poprvé dostal Ospen a po jeho dobrání měl autoimunní reakci - postinfekční vaskulitidu s tím, že ten streptokok by v krku stále.
Já bych se zkusila minimálně poptat předtím, než bych dávala odstranit mandle.On se k tomu v dnešní době uchyluje už málokdo. Streptokok je hnus, mi dělá problémy už půl roku a právě mně nechala MUDr. z výtěru udělat tu autovakcínu…Žádná ATB na něj nezabrala a právě ty mandle nechce trhat vůbec…
Já ty mandle právě nechci nechat brát…hledám jiný řešení. O autovakcíně jsem neslyšela…jen co jsem se zatím dívala na internetu tak konkrétně proti typu pyogenes jsem ještě nenašla.
V současné době co bere ty ATB tak jsou mandle poloviční, tj. problém se spánkovou apnoí je momentálně vyřešen. Před jejich nasazením dělal pediatr odběry na zánětlivé markery, ASLO a protilátky a vše s negativním výsledkem. Co se bude dít až Ospen syn dobere uvidíme, snad se nezopakuje ta autoimunní reakce a ty mandle opět nenarostou.
Lékařka z ORL mi řekla, že počkáme po dobrání a přehodnotíme dle aktuálního stavu. Také není pro tak radikální výkon zvlášť když bylo ASLO nízké, ale pokud by tam stále byl a navíc ty mandle dělaly problém, tak je pro jejich odstranění.
Hledám cestu jak se ho zbavit. Uvidíme co ta čínská madicína…tam jsem již objednaná a mám to v místě bydliště. Co jsem našla kvalitního homeopata, tak je pro mne z ruky a dávat obojí mi taky nepřijde moc rozumné, nevím jestli se to vzájemně může…hodlám to konzultovat.
P. S. Ono už to užívání ATB dva měsíce se mi nelíbí…doufám, že ta čínská medicína pomůže i s imunitou.
Ahoj!
Zkusila bych lichořeřišnici (tinkturu). http://www.topvet.cz/…isnice-vetsi
Mne pomohl na neustale se opakujici anginy a neustale pojidani antibiotik OmniBiotic, po dobrani atb jsem brala Omnibiotic 10 a pak jeste dva mesice OmniBiotic 6. Je to smes strevnich bakterii. Uz je to pul roku a zatim vse v poradku, do te doby jsem mela minimalne jednou mesicne antibiotika.
Přeji pěkný večer,
chci jen napsat výsledek konzultace s lékařkou TČM. Podle paní doktorky jsou mandle a jejich záněty čínskou medicínou řešitelné. Napsala mi pro syna Drags Imun a Stimaral. Po třech týdnech užívání se máme zase dojít ukázat…tak se modlím, aby to pomohlo a tonsilektomii se vyhneme.
Dala mi na výběr zda-li chci synovi podávat Penicilin napsaný pediatrem nebo jejich přípravek. Nechala jsem to na tom Penicilinu + jejich přípravky.
@Jimiša Jak jste dopadli s léčbou streptokokové angíny? Řeším už 3 měsíce s 5 letým synem. Od ledna do ted 2× atb, nejdříve Ospen, potom Klacid. Laboratotní kultivační výtěr o. k. Ale syn začíná celodenně pokašlávat, tak asi v út naklušu k doktorce, zda se mu v krku opět neklube streptokok pyogenes ![]()
Omlouvám se, že odepisuji s takovým časovým zpožděním, ale časově mi nevychází tady vysedávat. Snad bude moje odpověď ještě k něčemu dobrá.
Léčba byla v podstatě úspěšná.
Syn užíval Ospen dle ordinace ty dva měsíce, do toho kapky TČM - konkrétně měl rozepsaný 3 x denně 3 kapky Drags Imun a 3 x denně 3 kapky Stimaralu.
Po dobrání jsem šla se synem nejdříve k pediatrovi…bylo to konkrétně po 10 dnech, službama mi to dříve nevycházelo. Pediatr neviděl známky infekce v krku přesto pro můj klid udělal alespoň rychlý strept test, který byl negativní. Za další 4 dny byl na kontrole ORL s tím, že nám mezitím drželi termín operace, ale protože se dubnový termín sešel s malováním dětského oddělení byl posunutý na červen. Lékařka ORL konstatovala, že krční madle jsou stále hypertrofické, ale méně, že se již nedotýkají ve střední čáře jako předtím, známky zánětu taky neviděla. Sama navrhovala zatím krční mandle neřešit. Vzhledem k tomu, že malému před onou kontrolou začala rýma (měl i menší podtlak v ušních bubíncích), pozvala nás doktorka na kontrolu znovu v půlce května. Tentokrát kvůli nosní mandli…zdá se jí, že je zvětšená, ale na operaci alespoň té nosní mandle netlačí, přikládá to k té rýmě.
Tu nosní mandličku zvětšenou asi má, protože zase občas pochrupává, ale zdaleka ne v takové míře jako předtím a je to jiné, takové to nosní chrápání…ten rozdíl jaký je u té krční už poznám. Každopádně pokračujeme v kapkách čínské medicíny a hodlám i nadále. Doktorka z TČM mi při poslední kontrole říkala, že mám vydržet, že je to sice na déle, ale že zaberou i na tu nosní a že jsme zcela ještě nevystřílely všechny možnosti.
Ve Vašem případě se může jednat o něco jiného, že to nemusí nutně znamenat strept. pyogones. Dnes už asi víte jestli tam byl nebo ne.
Pokud ano, tak doporučuji zkusit cestu TČM ![]()