Nevím co chci - chatovací aplikace

Anonymní
24.4.20 08:54

Mám asi problém,nevím co chci

Dobrý den. Nevim jak to popsat, žádného psychologa nebo tak nepotřebuji, jen pohled na věc z druhé strany.Mela jsem těžké dětství, proto díky tomu je ze mě abstinent a o svoje děti se starám se nejlíp jak to jde, ale..! Nemám fb, nemám nic, jediné co mi přijde tak nějak normální jsou chatovací aplikace, kde bych mohla být v kontaktu s kamarádkou, jenže když si něco nainstaluji, tak mě přepadnou myšlenky jak mi to bude brát čas, jak si nežiju čas s dětmi, jak to se mnou bude všude jezdit(aplikace) rušit mě to. Pritom bych si občas s někým rada napsala, ale mám pak výčitky, že nedělám co mám, málo se pak věnují domácnosti, dětem a tak to raději zase smažu, ale jsem pak moc sama, jak se nikam teď nesmí Nevím prostě co chci obě varianty mi vadí ach jo.Bude to tím, že na kredit se mi dneska už skoro nikdo neozve, ale zase když si něco stahnu bere to čas. Co mám prosím dělat, má to někdo podobně? Děkuju :kytka: Prosím anonym je to pro mě zatím dost citlivé

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1827
24.4.20 08:58

Vypni si upozornění, ať tě to neruší každou chvíli, a když si s někým zrovna budeš mít chuť a čas psát nebo volat, tak můžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.20 09:03

@novomamča To jsem zkoušela, prostě vypnout Wi-Fi, ale pořád jsem myšlenkami na té aplikaci, nemůžu to dostat z hlavy, nevím co se stalo.Tak pak raději jdu a vymazu to. Porad mam pak myšlenky co vše mi díky tomu utíká v zivote, jak si musím užívat děti a tak. A že i kvůli nim je to dobré nemít, aby to taky časem nechtěli třeba. Jak se říká každé dítě je obrazem svého rodiče.

• Citovat
  • Upravit
10612
24.4.20 09:07

Ne založila jsi náhodou diskusi Sociální a chatovací sítě? Tam je totiž stejný dotaz a ještě v jedné diskusi je to také :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
24.4.20 09:13
@Anonymní píše:
@novomamča To jsem zkoušela, prostě vypnout Wi-Fi, ale pořád jsem myšlenkami na té aplikaci, nemůžu to dostat z hlavy, nevím co se stalo.Tak pak raději jdu a vymazu to. Porad mam pak myšlenky co vše mi díky tomu utíká v zivote, jak si musím užívat děti a tak. A že i kvůli nim je to dobré nemít, aby to taky časem nechtěli třeba. Jak se říká každé dítě je obrazem svého rodiče.

Tak jestli je každé dítě obrazem rodiče, tak se mám na co těšit :mrgreen: Myslím, že je to jen zvědavost, že jsi danou aplikaci dlouho nepoužívala a ráda by sis pokecala s přáteli, které jsi dlouho neviděla. Nic špatného na tom nevidím. Aplikace jako whatsapp, messenger, teams, viber, denně používám za pracovním účelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.20 09:14

@Plmo nene,ale podívám se a rada si přečtu názory druhých.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.20 09:16

@novomamča No já pořád v okolí slýcham jak je to žrout času, jak si mám užívat reálného života a tak, pro děti hlídání nemám, jsem snimi teda v kuse, tak nevím jestli to není tím…nebo nevím proč alespoň něco nedokážu mít bez výčitek.

• Citovat
  • Upravit
1827
24.4.20 09:21
@Anonymní píše:
@novomamča No já pořád v okolí slýcham jak je to žrout času, jak si mám užívat reálného života a tak, pro děti hlídání nemám, jsem snimi teda v kuse, tak nevím jestli to není tím…nebo nevím proč alespoň něco nedokážu mít bez výčitek.

Snažíš se být skvělá máma a nejspíš se ti to i výborně daří. Vše obětuješ svým dětem a na sebe kašleš. V takovém stylu života bych nedokázala dlouho vydržet. Vždyť to, že si stáhneš danou aplikaci, čas od času si napíšeš s pár přáteli, neznamená, že mobil budeš mít přilepený k ruce. Mysli trochu i na sebe a nejen na děti. Sama jsi psala, že bys ráda pokecala s kamarádkou, kterou jsi dobu neviděla. Není škoda ztratit přátelství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.20 09:30

@novomamča Asi si to nesu v dětství, když na nás máma kašlala, raději hospoda a chlapi, já jsem pořád s dětmi a když dělám něco jiného tak mám výčitky no. Rikam si pak, jsi na mobilu, přitom život je krátký, nikdy nevíš co se stane a jsem tak kde jsem byla no. Kamarádka mé právě prosila ať si něco udělám /stahnu.

• Citovat
  • Upravit
1506
24.4.20 10:48

Bere to jenom tolik času, kolik sama chceš. :) Vypni si v nastavení aplikace upozornění. V telefonu se dá i nastavit i hlídání, které ti po hodině aplikaci vypne a máš smůlu. Děti tě stejně zaměstnají natolik, že budeš ráda, když se na telefon podíváš večer :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
24.4.20 15:24
@Anonymní píše:
@novomamča Asi si to nesu v dětství, když na nás máma kašlala, raději hospoda a chlapi, já jsem pořád s dětmi a když dělám něco jiného tak mám výčitky no. Rikam si pak, jsi na mobilu, přitom život je krátký, nikdy nevíš co se stane a jsem tak kde jsem byla no. Kamarádka mé právě prosila ať si něco udělám /stahnu.

Základem je si uvědomit, že nejsi tvoje máma. A to, že si dvakrát za den, nebo když třeba děti usnou, sednes k pokecu s kamarádkou, tak to z tebe špatnou mámu neudělá. Nebo si tak moc nevěříš, že máš strach, ze se z tebe stane závislák? Jak píšou ostatni, zablokuj si upozornění a věř své inteligenci, že k tomu sednes jen když budeš mít čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová