Mám chaos v hlavě - techniky na podporu koncentrace a soustředění

Anonymní
16.9.23 14:10

Mám chaos v hlavě

Často mám problém, že myslím na hodně věcí, myšlenky mi volně jedou z tématu na téma.
Třeba myslím na to, že musím koupit krmivo pro kočku, kočka je savec, mezi savce patří i ptakopysk, toho měl Phineas a Ferb, Phineas má hlavu jako trojúhelník… Podobné to je celý den. Myšlenky jedou, do toho mi hraje v hlavě několik odrhovacek, občas tam mimovolně slyším ozvy z celého dne. Všem skáču do řeči, protože mám nápad teď. Za půl minuty už to je pro mě mimo.
Existují nějaké relaxační techniky, abych se naučila více koncentrovat a soustředit?

Je mi jasné, že to je hodně mnohoznačný název, ale nevymyslela jsem, jak to lépe popsat. Takže se omlouvám všem, co čekali něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
16.9.23 14:37
@Anonymní píše: Často mám problém, že myslím na hodně věcí, myšlenky mi volně jedou z tématu na téma.
Třeba myslím na to, že musím koupit krmivo pro kočku, kočka je savec, mezi savce patří i ptakopysk, toho měl Phineas a Ferb, Phineas má hlavu jako trojúhelník… Podobné to je celý den. Myšlenky jedou, do toho mi hraje v hlavě několik odrhovacek, občas tam mimovolně slyším ozvy z celého dne. Všem skáču do řeči, protože mám nápad teď. Za půl minuty už to je pro mě mimo.
Existují nějaké relaxační techniky, abych se naučila více koncentrovat a soustředit?Je mi jasné, že to je hodně mnohoznačný název, ale nevymyslela jsem, jak to lépe popsat. Takže se omlouvám všem, co čekali něco jiného.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.23 14:44
@korn123 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jde to hodně rychle. Takže potkám učitelku matiky, co jsem měla na ZŠ a podobným způsobem přijdu na to krmivo.

Nebo syn shodil tužka v obchodě a můj mozek to dovedl na palačinky k večeři.

Takto funguju pořád. Je to náročné.

• Citovat
  • Upravit
4385
16.9.23 14:46
@Anonymní píše:
Jde to hodně rychle. Takže potkám učitelku matiky, co jsem měla na ZŠ a podobným způsobem přijdu na to krmivo.

Nebo syn shodil tužka v obchodě a můj mozek to dovedl na palačinky k večeři.

Takto funguju pořád. Je to náročné.

Není to už na psychologa? A to nemyslím jako urážku! Sama jsem k psycholožce docházela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
16.9.23 14:50

První co mě napadlo tak ADHD, nebo ADD… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.23 15:06
@korn123 píše:
Není to už na psychologa? A to nemyslím jako urážku! Sama jsem k psycholožce docházela.

Mám to celoživotně. Spíš bych to zkusila nejdříve nějak sama.

• Citovat
  • Upravit
16.9.23 16:20

Běh nebo dlouhá aktivní chůze. Nejdřív budeš pořád nad něčím přemýšlet, ale po čase se vyčerpáš a vyčistíš si hlavu. Běh mě takhle kdysi dostal z rozchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.23 16:44

@broskvová zmrzlina mám za sebou období, kdy jsem denně chodila i 5-10 km a kromě fyzičky to nemělo efekt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.23 16:53
@Lu66 píše:
První co mě napadlo tak ADHD, nebo ADD… :think:

Máš s tím zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
pet p
16.9.23 16:56

Zkoušela jsi meditaci? Pravidelně 10 min denně a vytrvat aspoň měsíc.
Doporučuji knížku Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda.
Jsou tam pěkně vysvětlené různé postupy při meditaci.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
16.9.23 17:03

Nic neobvyklého .

@Anonymní píše: Často mám problém, že myslím na hodně věcí, myšlenky mi volně jedou z tématu na téma.
Existují nějaké relaxační techniky, abych se naučila více koncentrovat a soustředit?Je mi jasné, že to je hodně mnohoznačný název, ale nevymyslela jsem, jak to lépe popsat. Takže se omlouvám všem, co čekali něco jiného.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.23 17:34

@Prostě Vodnář nevím. Co jsem se bavila s okolím, tak jsem jediná, co to řeší.
Mně to ovlivňuje i spaní, fungování s dětmi…

• Citovat
  • Upravit
4383
16.9.23 18:51
@Anonymní píše:
Máš s tím zkušenost?

Mám taky poruchu pozornosti a mám co dělat teda… Ale neposlouchej mě, když tak zajdi za dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.23 19:23
@Lu66 píše:
Mám taky poruchu pozornosti a mám co dělat teda… Ale neposlouchej mě, když tak zajdi za dr…

Zatím není v plánu. Zkoušela jsem jednou a nebylo to ideální.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová