Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Roční dvojčata mají dostat antibiotika v deset. Teď se vzbudila a řvou. Mám jim dát antibiotika hned a pak uspat, anebo uspávat, za hodinu vzbudit a začít ten kolotoč nanovo? Protože řev to bude. ![]()
ATB bys mala dodrzet cas davkovani jinak snitujes ucinnost. Takze bych pockala.
Záleží, kolikátý den je berou, ale já bych tedy nečekala a dala hned a pak bych pokračovala další dávku za těch třeba 6 hodin nebo jak to dáváte, nedělala bych větší pauzu.
@smultul Pokud je to zezačátku, dala bych hned a další taky dřív (aby byl dodržen správný odstup). Pokud je dáváš už delší dobu, pokusila bych se děti udržet vzhůru aspoň do 21.45. Víc jak čvrt hodiny bych nepřekračovala.
Dík, splněno, i když to stálo spoustu sil ![]()
Ale to je jiná diskuze, jak to do dítěte nacpat. ![]()
S ATB bych si nezahravala a davala opravdu presne tak jak se maji davat- ta hladina se musi drzet. Nestoji to za to zadelavat si na rezistenci.
Nedělala bych z toho kovbojku. I v nemocnici nechali dítě dospat půl hodiny, než mu dali ATB.
Asi bych dala a příště až budou zas ATB předpokládám po 12h tak bych volila lepší čas ![]()
V nemocnici mi řekli plus minus půl hodina nehraje roli koukala jsem na ně jak blázen.