Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminy, mám takový dotaz a nikde na něj nemůžu najít odpověď… Předem chci říct že jsem na to přišla dnes takže jsme s tím nebyli u doktora. Moje 11 měsíční holčička má nějaký výrustek u ř. otvoru. Je to jakoby taková kůžička ale je trošičku tvrdší… Vypadá to že ji to nebolí a asi ani nesvědí ale mě to trochu znepokojuje… Tak jsem se chtěla zeptat jestli s tím nemáte někdo zkušenosti… A na nočník ještě nechodí takže hemeroidy si myslím, to nejsou… SNAD!!! Předem děkuji na jakoukoli reakci… ![]()
Dobré odpoledne. Nemyslím si, že by tak malé děťátko mělo hemOroidy, ty jsou častější u chronických obstipací, po graviditě (nebo i v průběhu), u portální hypertenze a dalších. Navíc i barva by odpovídala rozšířeným žilním pletením. Podle mého názoru jde o hyperkeratinizaci kůže, takže nic nebezpečného. Přesnější odpověď by vyžadovala fotografické upřesnění, což je poměrně nevhodné ( možná pedofilie), pro jistotu však eflorescenci sledujte, zda se mění či vyvíjí.
No, naše malá má taky něco maličkého přímo u vchodu a doktorka řekla, že je to uvolněná kožní řasa. Přesně tak to teda i vypadá, jako uvolněná kůže. Prostě kousíček z toho, co se stahuje kolem prdelky, se uvolnil a takhle to vystouplo. Nebolí to, nic, tak to nechala být. (Což jsem se uklidnila, protože já to mám taky
) Tak by to mohlo být tohle ![]()
Eva
Měla jsem to v těhotenství a hemeroid to opravdu nebyl. A po porodu, při šití mě to hodná paní doktorka odstranila
@Emmicka2012 malí mu se taky občas u prdelky udělá namodralá boulička, ptala jsem se na to dr, a opravdu takto malé děti hemeroidy nemají… i by mi bylo divné z čeho to má, protože, chodí na stolici denně, a problém s tlačením nemá.. ale prý by to potřebovala vidět, což je u nás těžko proveditelné, protože mu to do pár minul zmizí
Ne, to je výrůstek. Má to plno lidí. Je to tzv. stopkatý výrůstek, nic, co by nějak ohrožovalo normální žití ![]()