Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kolik mu je? Jinak ano je to celkem běžné, malá po každé nemoci prospí skoro celé dny..
@gabriela82 ahoj je mu 19měsíců a právě ještě nebyl nikdy tak nemocný…
@Katerina38 tak to už je velkej, já mám pocit, že čím jsou starší, tím to hůř snáší. Nech ho odpočívat, udělej mu vývar, sladký čaj nebo nějaký džusíky (ovocno-zeleninový) jako u dospělýho
Malá je ještě trochu starší a teď je po nemoci a spí dvakrát i třikrát denně. Nechávám jí, musí nabrat sílu.
Taky byl po šesté nemoci tak slabý a ufňukaný. Pořád jenom spal a když nespal, tak se mazlil, vůbec si nehrál. Přešlo to cca za týden až dva.
Mame sestou pres tyden za sebou a jeste porad malej chrni pulku dne, az dneska to bylo lepsi
uz teda ji lip, ale lred tim tomu taky moc nedal, jen hodne pil. Po zkusenostech s malou uz jsem to neresila a proste omezila rezim na tak dlouho, dokud neni uplne fit.
My měli šestou nemoc jak byla ta vedra. Malá měla tři dny horečky a jak ustoupily tak uz byla normálně divoká. Dokonce jsme stihli i jeden den koupání venku. U nás se vůbec nejedli příkrmy a dodnes to není ono. Ale malé je deset měsíců. Takze to mohla snášet jinak než starší díte.
Díky holky, uklidnily jste mě, já jsem měla strach, protože takhle vyřízeného jsem ho ještě neviděla…snad se to brzy zlepší, jinak dnes v noci byl 7krát vzhůru, takže to vydím na zuby, ještě k tomu všemu… ![]()
@Katerina38 Za jak dlouho se to srovnalo? Malá teď šestou nemoc prodělala, první den není osypaná a spí jak medvěd… trochu jsem začala stresovat proč, ale asi je to normální. A čekám teda, jak dlouho to bude trvat.. ![]()
@janajelinkova9 neboj,taky jsem byla vyplašená, trvalo to asi dnů…a pak byl úplně v poho ![]()
@Katerina38 kolik dnu? Nas syn ma 18 mesicu a unaveny a umrceny je teda hodne. rekla bych, ze se mu i zhorsila chuze (myslim, ze by to nikdo nepoznal, ale my s manzelem jsme si toho vsimli). Horecky 40,5 od nedele, vcera konecne bez horecky (ale se zvysenou teplotou) a osypal se, dneska uz jsem ho ani nemerila, protoze ma chladne celo, ale vyrazka pokracuje.. a nenalada a unava je tu stale.
Holky omlouvám se malý mi vypnul NUM Lock
ale mělo tam být 5 až 7 dnů ![]()
Mala nakonec mela prubeh docela dobry, teplota max 39,5 a po 4 dnech se osypala, coz odeslo po dalsich 2 dnech.. Pak jen spala a spala, 3 dny jen spala, 2 dny min a ted uz je dobra… byl to stres, ze jsem nevedela, co ji je… kdyz se osypala, byla jsem vyslovene stastna..
![]()
Ahoj holky, prosím vás, jak dlouho trvalo, než vám děti po 6 nemoci vrátili do normálu? Malý v pondělí večer teploty, ty trvaly až do čtvrtku večer a byly vysoké 39 - 40 stupnů. Ve čtvrtek v noci se osypal, ráno v pátek jsme byli na kontrole, doktorka potvrdila 6 nemoc, prý má trošku červené v krčku, rtrochu tam má hleny, má i slabou rýmu a lezou mu dva špičáky
ale o co mi jde…
je hrozně unavený, protivný, pořád se vzteká, brečí, vůbec ho takového neznám, nechce jíst, je slaboučký, mám strach jestli to není něco vážného…
jaký je váš názor? byli taky vaše děti tak slabé? A čím bych ho mohla trochu posílit, děkuju moc všem