Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky nevite neco o tom, ze kdyz se necha male mimi (3mes), hlavne kluk dlouho plakat, tak muze z toho mit pupecni kylu? me o tom rikala mamka i babicka a nevim, jestli na tom neco je nebo je to jen bachorka.
Jo, nas malej mel pupecni kylu.On byl rvavy uz v porodnici a vybrecel si ji. Prelepovaly jsme pupik, chvili to tvalo ale ztratila se.
Je to pravda, pokud k tomu má určité dispozice (které ale nemusí být patrné)..mojemu se ve 3m vyklenula pupeční kýla během dvou dnů. Naštěstí se to zalepováním a taky jeho pohybovým vývojem úplně srovnalo do 6 týdnů. Ale byla to zas komplikace a kontroly navíc.
Ano může, 3měsíční miminko bych nikdy nenechala vyplakat, potřebuje mámu, někdy je to dost náročný, ale v dnešní době existuje hodně rad jak miminko uklidnit od zavinuti, po bílý šum až po nošení v satku ![]()
Nám první 2 noci malej prorval než jsme zjistili co na něj platí a co ne
a taky má trošku vyklenuty pupik, ale pomalu se sám zatahuje zpátky ![]()
To není jen o tom nechat ho vyplakat, to jsem nikdy neudělala..stačí když nechce spát v kočárku, když nechce dudlík, když nemůžete hned přiběhnout, protože něco děláte, máte ještě starší dítko..nebo prdíky taky dokážou potrápit a zhoršit to..
Příspěvek upraven 28.06.13 v 22:47
Diky holky, ze jste mi to potvrdily
maly mi strasne spatne spi, funguje zatim jenom noseni a houpani, nekdy jsem si rikala, ze ho necham trosku vyplakat, protoze potrebuju mit i cas na druhe dite (2 lete), ale vahala jsem. Ted uz nevaham, urcite ho vyplakat nenecham ![]()
@lenkaleni určitě ne, ale někdy se tomu delšímu nebo častějšímu pláči člověk nevyhne.. ![]()
@lenkaleni píše:
Diky holky, ze jste mi to potvrdilymaly mi strasne spatne spi, funguje zatim jenom noseni a houpani, nekdy jsem si rikala, ze ho necham trosku vyplakat, protoze potrebuju mit i cas na druhe dite (2 lete), ale vahala jsem. Ted uz nevaham, urcite ho vyplakat nenecham
porid si šátek nebo manducu na nošení, já mám doma další 2 děti, takže vím o čem mluvíš, se šátkem se to dá zvladnout lip, mimčo do něj navazes a máš obě ruce volné ![]()
@ivana-domca já mám manducu, ale používala jsem ji jen na přechody někam..s dvouletým capartem jsem s ní nemohla fungovat, mimino mi překáželo při péči o něj (ohýbání, zvedání, cokoliv..) Nikdy jsem nedělala nic jiného než chodila, max, něco nakoupila..nějakou domácí práci udělám až teď,. kdy si ho dám na záda. Když byl vepředu tak nic.
@ivana-domca mam manducu, pres den ani tak problem nemame, jen kdyz jsou prdiky, ale hlavne vecer, strasne mu trva nez usne a opravdu jen na rukach, ke vsemu se naucil spat na brise, coz ho nechci v noci nechavat, druhe ditko spi krasne celou noc, ale cteme pohadky pred spanim a ma rada, kdyz je nekdo u ni dokud neusne a tatka neni vzdycky k dispozici ![]()
@lenkaleni znám..byla jsem u staršího, něco mu povídala a malého buď kojila, nebo houpala v zavinovačce na baloně.
Andelka83 tak já nemám se šátkem problém, ale malému jsou teprve necelé 3 týdny, takže je malinky a vazu do kolébky, uvidíme až bude starší ![]()
@ivana-domca jo takhle..já měla na mysli spíš větší dítko, tak 3-5měsíců..to bylo to pravé dobrodružství, zvlášť s kojením a spaním. ![]()