Střevní viróza u desetiměsíčního dítěte

chatwenna
30.6.13 11:12

Strevni viroza u desetimesicniho

Ahoj holky,

maly vcera vecer vyzvracel cele mliko, ma prujem, dnes rano uz jsem ctyrikrat prebalovala, teplota v konecniku 38,5°C.
Vysadila jsem mliko, dostal jen banan, mam uvareny cerny caj, osladila jsem ho, na obed ryze s mrkvi.
Do nemocnice jet nechci, nechali by si nas tam, tady deti ambulatne neosetruji. Nase doktorka ma dovcu a zastupujici je hrozna krava.
Cipek vykadi, sirup nedavam uz dlouho, protoze ho vzdycky vyzvraci.

Mate nejake tipy na domaci lecbu? Nebo byste jeli do spitalu? Kolikrat za den si myslite, ze muze kadit a neni to nebezpecne…? Pije dost.

Diky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
30.6.13 11:19

A od té doby už nezvracel?
Všechny děti včetně mě prodělali střevní virózu, v nemocnici jsem skončila jen já :twisted:
Mimino to neslo úplně nejstatečněji. Čípek mi taky jednou vykadil, pokud je tohned, tak dej nový, pokud ti vykadí třeba jen část (to se stalo nám), dala jsem půlku čípku.
Pokud dítě pije a tekutiny udrží, tak není potřeba někam jezdit, dietní stravu, hodně pít, pokud máš, tak zkusit podat smectu, laktobacila, nedávat mléko, dokud je stolice průjmová, pak začít spíš jogurtem, je stravitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
30.6.13 11:42

Případně na prevenci dehydratace kulíška- doplní látky, které tělo ztrácí. A osvědčil se u nás i rýžový šlem - rozvařit rýži a tu vodu z toho. Malýmu překvapivě chutnal. Nebo rýžovou nemléčnou kaši.
Jak píše Gladys s tím čípkem- souhlas.
Jela bych pokud by se horečka zvyšovala a nešla srazit, nebo kdyby bylo dítko apatické, nebo bys měla podezření na dehydrataci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
30.6.13 11:45

@Gladys @Nainuva Holky diky… Nezvraci uz. Pije dost… Tak uvidim.

Uklidnily jste me. Mamka rikala at jedu do spitalu… :roll:

• Citovat
  • Upravit
1465
30.6.13 12:00

@chatwenna ta smecta je dobrá, pak ty lactobacilky jsou taky supr a pak to nám doporučily na ambulanci jmenuje se to kulíšek je to roztok proti dehydrataci právě při střevních potíží, můžou to už děti od narození, má to i spoustu vitamínů..pokud by to ale trvalo déle jak 2 dny tak raději vyhledat doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí